KUnST SKAL FOrSTYrrE - UGlen - Aalborg Universitet

uglen.aau.dk

KUnST SKAL FOrSTYrrE - UGlen - Aalborg Universitet

AAU-nYT 12 Uglen

den første af de snart 40-årige bygninger i Fibigerområdet har

fået en makeover. på institut for økonomi og ledelse glæder

de sig over masser af lys og luft og udsigten til at få de studerende

”hjem”.

AF Anne bollerslev, AAU KommUniKAtion

Udefra fornemmer man ikke den

store forskel. den røde og

grå Fib. 2-bygning ligger

som de øvrige

bygninger i Fibigerstræde

og

putter sig i

landskabet

med sine

små vinduer

– 70’ernes

energikrise

satte sit præg

på datidens

bygningsreglement.

men

indenfor har en

mindre revolution

fundet sted. der er

bl.a. væltet vægge, sat

flere meter nye ventilationsrør

op, spredt spandevis af

hvid maling og kørt store mængder glas ind til lofter og vægge.

- vi har fået opfyldt vores overordnede ønske om mere lys og luft,

en smartere udnyttelse af vores m 2 til bedre studiefaciliteter og en

opgradering af undervisningslokalerne, fortæller leder af institut for

økonomi og ledelse, birgitte gregersen, der kan konstatere, at de

ansatte er rigtig glade.

- det betyder meget, at man sidder et sted, det er rart at være.

vi har også fået et personalekøkken, hvor der er rigtig mange, der

mødes og spiser.

iNstitUtleder Birgitte gregerseN

LYS, LUFT OG pLAD

det var således en noget andet bygning, instituttet rykkede tilbage

til i maj. tidligere sad hovedparten af de ansatte i meget små

kontorer, hvor der fx ikke var plads til at holde møde med de studerende.

Undervisningen foregik i lokaler, hvor luften hurtig blev dårlig.

studieområderne var mørke og triste, og i takt med at instituttet ekspanderede,

blev det nødvendigt at inddrage grupperum til kontorer.

det satte gang i en negativ spiral.

- Hvis de studerende ikke har et ordentligt sted at mødes, så kommer

de ikke herud, og så står lokalerne tomme og bliver endnu mere

triste. de studerende sidder i stedet i kantinen eller hjemme, men de

internationale studerende, som vi har ca. 200 af, har som regel ikke

så meget plads, at de kan have en hel gruppe hjemme, siger birgitte

gregersen.

Hun håber, at de nye og forbedrede studiefaciliteter vil trække

de studerende tilbage og ser frem til efterårssemestret, hvor den

nye bygning for alvor bliver taget i brug. og så skal universitetets

kunstudvalg på besøg for at hjælpe med ideer til udsmykning.

eN god proCes

- det har været spændende at være med til at få indflydelse på, hvordan

bygningen skulle se ud. teknisk Forvaltning er gået ind i projektet

på en god og konstruktiv måde, og arkitekterne har fornemmet,

hvad vi gerne ville. det er lykkedes dem at opgradere Fib-bygningen

til moderne standard og samtidig være tro mod den, mener birgitte

gregersen, der dog ærgrer sig over én ting.

- jeg ville gerne have haft, at det var blevet et pilotprojekt på

bæredygtig energirenovering, hvor der var eksperimenteret med eksempelvis

solceller, vandgenbrug og materialer. men vi fik at vide, at

det ville tage op til 200 år, før det var tjent ind, og så kunne det bedre

betale sig at rive det hele ned og bygge nyt. jeg synes, det er synd,

når vi laver så stort et projekt. det kunne have været en profilering af

universitetet og en mulighed for virksomheder i området, og erfaringerne

ville kunne bruges til andre renoveringsprojekter for lignende

byggeri fra samme periode.

Hvem Bor moN på disse kontorer?

More magazines by this user
Similar magazines