Print PDF - Henning Larsen Architects

da.henninglarsen.com

Print PDF - Henning Larsen Architects

NYBYGGERNE

24 bæredygtige enfamilieshuse, der ligger som små

landskaber i landskabet på en smukt beliggende grund,

kommer til at udgøre det visionære projekt Nybyggerne i

Næstved.

Henning Larsen Architects vision for projektet har været at skabe den arkitektoniske ramme for det

gode liv. Vejen til målet er gået via bæredygtighed. Gennem bæredygtighed finder trivsel og klima

en fælles platform og de æstetiske argumenter er derfor hele vejen blevet underbygget af viden om

energi og klima.

Dagslys er en af de vigtigste designparametre til at skabe synergi mellem livskvalitet og

energireduktion. I Nybyggerne får man mest muligt ud af dagslyset ved bl.a. at sørge for, at husene

ikke skygger for hinanden, gennem store vinduespartier, der trækker dagslyset langt ind i boligen og

ved at lade facaderne være lyse, så lysets reflekteres ind i boligen.

Bebyggelsen er bygget som små klynger med fire boliger i hver. Klyngerne er sammensat af fleksible

elementer, der kan kombineres på forskellig vis alt efter familiernes ønsker og behov. Store

glaspartier og mindre, effektskabende vinduer sikrer et individuelt præg ved den enkelte bolig i

klyngen.

BOLIG

Beliggenhed Næstved

Bygherre Næstved Kommune

Bruttoareal 3.600 m2

Designår 2012 - 2013

Opgaveform Projektkonkurrence

Team Landskabsarkitekter SLA,

Rådgivende ingeniører

Anders Christensen Aps.


NYBYGGERNE

Visionen for Nybyggerne har

været at skabe fleksible

boliger med behagelige

opholdssteder, så livskvalitet

og trivsel kommer i højsædet.


NYBYGGERNE


NYBYGGERNE

More magazines by this user
Similar magazines