4 in One avis december 2011 - Aarhus Fremad

aarhus.fremad.dk

4 in One avis december 2011 - Aarhus Fremad

4in

Man skal lære af fortiden, men

fokusere på fremtiden

Topscorer går forrest

Århus Håndbold vil være et

fyrtårn inden for dansk eliteidræt

Byens Nr. 2 giver identitet4

TILLÆG TIL ÅRHUS STIFTSTIDENDE D. 15/12 2011

one


2

4in

one

Bakken Bears i

minefeltet

Bakken Bears ser vi os selv som

værende midt i et minefelt. Vi ser os selv

i minefeltet mellem de kulturer og traditioner

en næsten 60-årig historie giver

os og den dynamik en evig fornyelse

tilbyder. Vi opfatter os i minefeltet mellem

foreningslivets ildsjæle og forretningslivet

professionelle tilgang. Endelig

befinder vi os mellem selvstændighedens

muligheder for branding af eget

produkt og samarbejdets synergier.

Og netop samarbejdet med andre

sportsgrene har Bakken Bears en rig

historik indenfor. Oprindeligt var de

første basketballspillere i 1950erne en

del af Aarhus Håndbold Klub. I 1962

blev Aarhus Basketball Forening en del

af Idrætsklubben Skovbakken. Efter

nogle år som Bakken Bears indledte

vi i starten af dette årtusinde et samarbejde

i SK Aarhus-regi med håndbold

og volleyball, og midt i sidste årti blev

Bakken Bears en del af Århus Elite. Det

afsluttedes for et par år siden.

Bakken Bears har oplevet en stor sponsormæssig

fremgang de seneste år. Det

har betydet, at vi kan fastholde et højt

sportsligt niveau, hvor vi jævnligt har

haft fornøjelsen af at deltage i hjemlige

finaler. Hvis vi vil fastholde dynamikken

i den sportslige sektor, er vi nødt til at

sikre den stadige fornyelse. Det betyder,

at vi igen skal spille europæiske

kampe til glæde for spillere, fans, sponsorer

og organisationen.

Denne avis markerer startskuddet for et

samarbejde mellem fire sportsklubber,

der på en række punkter er meget forskellige.

Størrelse, omsætning, sportsgrene,

faciliteter, sponsoropbakning,

osv. er forskellige. Men alle fire klubber

vil samarbejdet. Vi tror alle at vi

kan blive bedre på vores felt ved at

samarbejde med naboen. Vi ved at hvis

naboen lykkes med deres projekt, så

står vi alle bedre i kampen om opmærksomheden,

pengene, byens opbakning.

Michael Piloz

Sportsdirektør

Denne profilavis udgives som indstik til Århus Stiftstidende torsdag den 15. december og uddeles endvidere af udgiveren.

Udgives af: Bakken Bears, Århus Håndbold, Aarhus Fremad Fodbold & SK Aarhus Elitehåndbold AIS

Asvarshavende: Søren E. B. Johansen, S Marketing & Event ApS - Redaktion: Torben Jastram, pr solutions, Jakob Nørgaard, Martin Gottschalk Rasmussen.

Fotos: Sanne Berg, Allan Høgholm, Ole Nielsen - Grafisk opsætning: Signe Espersen, S Design, ses@sdesign.nu

Salg og idé: Søren E. B. Johansen, S Marketing & Event ApS. Jens Thor, Bakken Bears. Søren Østergaard, Aarhus Fremad Fodbold. Frank Pedersen, Århus Håndbold. Thomas Gielfeldt,

SK Aarhus Elitehåndbold

Tryk: Århus Stiftstidende * Oplag: 23.854

4in

one

Velkommen til

Byens nr. 2

Denne profilavis markerer nye tider

eller rettere nytænkning i århusiansk

elitesport. Fire klubber som, i de fleste

århusianske borgeres bevidsthed,

kæmper om de samme midler til at

skabe flotte sportslige resultater og

bæredygtige virksomheder, går nu

sammen om at profilere sig overfor

byens borgere og erhvervsliv. Aarhus

vokser og der er rigeligt med plads

til os alle, men så længe vi ikke kan

bære det hele selv, så er det oplagt at

være fælles om forskellige projekter.

For Aarhus Fremad Fodbold, eller

Byens nr. 2, som vi ynder at kalde

os, er det en kærkommen mulighed

for at udbrede kendskabet til vores

projekt. Vi VIL være Byens nr. 2 og det

foretrukne valg for dygtige studerende

fodboldspillere, som vægter en uddannelse

højere end en professionel

fodboldkarriere. Aarhus’s status som

Danmarks førende studieby SKAL udnyttes

til, at vi kan skabe et slagkraftigt

fodboldhold, som kan begå sig i

midten af 1. division. En rugekasse for

talenter, som måske er lidt længere

om at slå igennem. Det kræver stor

opbakning fra erhvervslivet og vi kan

med stolthed konstatere, at vi netop

har etableret vores tredje netværksgruppe

og dermed har sagt goddag

til ca. 25 nye sponsorer. Virksomheder

som er tiltrukket af vores strategi og

fokus på at skabe rentable sponsorater.

Vores fodboldprodukt kan rent

eksponeringsmæssigt ikke måle sig

med vores kolleger i denne avis, men

vores netværksevner rækker langt

højere end en plads i 2. division.

God fornøjelse,

Forza Fremad

Søren Østergaard

4in

one

Velkommen til “Four In One”! Et nyt

spændende initiativ mellem 4 ambitiøse

elitesportsklubber i det århusianske.

Formålet er, at udbrede kendskabet

til vores respektive klubber og fra en

nytiltådt direktør i kvindehåndboldens

flagskib i Århus, er det også vores ønske

at fortælle omverdenen, at vi har

lagt fortidens udfordringer bag os og

nu arbejder stenhårdt på at skabe

fremtiden.

Vores næste udfordring på det sportslige

plan, er hjemmekampen mod

Randers, som du kan læse om længere

fremme i avisen. Inden da venter et par

hektiske uger, hvor vi skal have styr på

alle de nye sponsorer, nye ansigter i

organisationen og på banen og så skal

vi sammen med pigerne bearbejde de

seneste ugers turbulens.

Det er vores håb, at Århus, lige som

os selv, vil tro på, at vores projekt kan

lykkedes, at vi fortsat vil mærke opbakning

fra erhvervslivet og at vi kan

vise de mange nye sponsorer, at de får

noget for pengene.

I denne avis kan I læse om 4 klubber,

nogle af klubbernes profiler og specifikt

for SK Aarhus møde 2 spændende

spillere, som begge har lidt ud over

det sædvanlige.

Vi håber at se jer alle i Vejlby Risskov

Hallen.

God læselyst!

4in

God læselyst! Velkommen til

Århus Håndbold

one

Århus Håndbold har i løbet af 10 år

etableret sig som en markant spiller i

toppen af dansk håndbold.

Spillertrup, staben omkring holdet,

klubbens ledelse og ejerkreds er alle

drevet af et ærligt ønske om at videreudvikle

sig og fortsat være med

der, hvor det sker. Ved at tænke i nye

baner og ved at udnytte og arbejde

med alle ressourcer er det lykkedes at

bygge en eliteorganisation op og opnå

en række sportslige resultater.

Hertil kommer, at Århus Håndbold –

også som en integreret del af vores

vision – har skabt et talentarbejde,

der rækker ud til alle østjyske håndboldforeninger,

og som betyder, at vi

i dag har et af landets absolut bedste

U18-hold.

I Århus Håndbold har vi ikke de samme

midler som vores største konkurrenter -

og derfor arbejder vi efter mottoet: 2 +

2 skal blive til 5. Så vi ser derfor samarbejdet

med Bakkens Bears, SK Århus

og Aarhus Fremad som en kærkommen

mulighed for at udvikle os i.

Netværk og værdiskabelse for vores

samarbejdspartnere er vores hovedfokusområde,

og i den forbindelse er

det vigtigt, at vi har en stærk profil. Vi

bruger pt. meget af vores tid på dette

og vil i starten af det nye år introducere

en lang række tiltag, der støtter op

om begrebet CSR, hvor virksomheder

anerkender, at de har et socialt ansvar.

Vores mål er - bl.a. gennem et tæt samarbejde

med Diabetesforeningen – at

nå ud til primært børn og unge med

budskaber omkring sundhed, kost,

motion og socialt ansvar.

Med en by af Århus’ størrelse er jeg

sikker på, at der er plads til os alle og

ser frem til at dyrke og udnytte mulighederne

i dette samarbejde.

Henrik Lundorff

Pain Paillasse-Flutes

Kom og smag de fantastiske, nye flutes, der passer perfekt til nytårsmenuen.

Få smagsprøver torsdag og fredag kl. 14 - 17 (i uge 50).

Fra torsdag d. 15. december og resten af 2011

Tomat & Chill Rustik

Feta & Peberfrugt

Pain Paillasse [pang pai-jas] er et schweizisk brød, der er

indbegrebet af godt bagerhåndværk. Kombinationen af gode råvarer,

langtidshævning og det gode håndværk giver Pain Paillasse en helt

unik smag og samtidig en lang holdbarhed. Langenæs Bageriets

Paillasse-flutes produceres helt uden brug af konserveringsmidler og

kunstige smagsstoffer. Derimod bliver der lagt vægt på

kun kr.20,-

Langenæs Allé 14 · 8000 Århus C · Tlf. 86 14 45 55 · info@langenaes.dk · www.langenaes.dk

(Herefter er prisen kr. 28,-).

en lang og naturlig hævning, hvor der bruges et minimum

af gær (mindre end 0,5 g. pr. flute).

Paillasse-flutes fås i 4 varianter hos Langenæs Bageriet: Det

klassiske lyse, det rustikke med kerner, et spicy med blandt

andet chili og et med feta. Alle varianter er fantastiske som

madbrød, så kom og find favoritten til nytårsmenuen! degnmarketing.dk


4in

4

one

Man skal lære af fortiden,

men fokusere på fremtiden

Direktør med praktisk erfaring på CV’et

SK Aarhus’ nye direktør hedder Thomas Gielfeldt.

Han er 30 år og har tidligere gjort karriere

i restaurationsbranchen. Thomas startede som

selvstændig i 2004, hvor han blev medejer af

M/F Broen i Aarhus. De følgende år, ledede

han diskoteksskibet med en flad ledelsesstil og

en indstilling til, at alle medarbejdere spiller en

vigtig brik, hvis man vil opbygge en sund forretning.

Thomas Gielfeldt er sidenhen blevet en

del af ejerskabet bag café Slap Af, har arbejdet

som indkøbsrådgiver og konsulent i Dansk

Indkøb, har startet sin egen bilklargøringsforretning

ved navn: Byens Bilklargøring, hvor

han selv henter bilen, klargør den og bringer

den sikkert og spritren tilbage til kunden. Derudover

holder Thomas foredrag om motivation

og ledelse for Salgspiloterne. I sin fritid

er den nye direktør inkarneret sportsudøver. I

sine unge år spillede han næsten alle boldspil

der involverede en bold, deriblandt håndbold

en enkel sæson. Sidste år gennemførte han

en halv ironman, så ambitionen næste år går

på at gennemføre en ”ægte” Ironman. Endelig

er Thomas hvad man roligt kan betegne som

en professionel netværker og han har været

en stor del at netværket i Århus Fremad siden

2009. Ifølge Thomas selv er han Aarhusianer

og elsker den lille storby.

Kodeordret er motivation

Det der betyder allermest for Thomas er, at gøre

andre glade. Det er det der motivere ham. ”Motivation

er alt for mig og jeg elsker at motivere

andre mennesker. Jeg er en fighter og jeg går

110% ind i SK Århus.” SK Aarhus direktør vil

gerne gøre en forskel for klubben og alle spillerne.

Det kan han gøre ved at tilføre organisa-

tionen drive, energi, motivation, handlekraft og

struktur. Der er ingen tvivl om, at de kvaliteter

som Thomas besidder vil være tilskyndet i

klubben. Hvordan Thomas vil gå til opgaven

beskriver han således. ”Jeg operer med en flad

ledelsesstil, men jeg skal nok gå forrest og træffe

de fornødne beslutninger. Jeg har altid brugt

metaforer fra sportens verden i andre ledelses

sammenhænge. For mig fungerer organisationen

som et håndboldhold – det betyder, at ingen

besidder en position der er vigtigere end en

anden. Hvis vi alle arbejder sammen som et

hold, er vi allerede foran.” Der er ingen tvivl

om, at den nye direktør går ydmygt til opgaven,

og det afspejler egentlig Thomas som person

utrolig godt. Han har aldrig råbt højt eller viftet

med sine præsentationer - som ægte jyde falder

ydmygheden ham helt naturlig. ”Jeg kan ikke

løfte opgaven alene. Jeg skal nok vise vejen,

men jeg har brug for alt den opbakning byen kan

trække og den enorme hjælp klubben tidligere

har fået fra alle de frivillige” beretter Thomas

Gielfeldt. Bolden er hermed givet videre, hvis

nogle kunne tænke sig at blive en del af det

aarhusianske hånboldeventyr.

Alle skal gøre hvad de er bedst til

Hvordan SK Aarhus skal komme tilbage i førersædet

har Thomas Gielfeldt en hel klar plan

for, og den handler om, at alle skal gøre hvad de

er bedst til, men den handler også om tryghed

og stabilitet. ”Jeg vil gøre op med fortiden og

sammen med alle de fremtidige involverede,

skabe en bæredygtig forretning. Først og fremmest

skal vi skabe en sund forretning, som vi

kan bygge videre på. Når forretningen er sund,

så følger de sportslige ambitioner selvfølgelig

med. Men før det er på plads, så mener jeg ikke

SK Aarhus Elitehåndbold A/S er

en professionel elitesportsvirksomhed med

100 % fokus på kvindehåndbold i Aarhus.

Virksomheden har stået over for nogle store

udfordringer det sidste halve år, men nu har

klubben fået en ny energiindsprøjtning og en

ny direktør, hvis største mission er at få SK

Aarhus tilbage i førersædet.

det er min første opgave at få os i top 3. Jeg

vil give vores træner Claus frit spil på banen.

Hvad der sker på holdet og på banen er hans

fornemme opgave, og den vil jeg ikke blande

mig i. Jeg vil sikre at pigerne og hele holdet kan

koncentrere sig om det de er gode til, nemlig at

spille håndbold. For at de kan lykkes på banen,

så skal de have ro fra baglandet. Det betyder

at jeg nok skal tage mig af forretningen. Jeg vil

give dem tryghed og tillid, så de ikke skal gå

og bekymre sig om, om deres løn bliver betalt

til tiden,” fortæller den passionerede nyudråbte

direktør.

En spændende fremtid for erhvers- og

sportsfolk

For Thomas hænger sport og forretning sammen,

således at alle får udbytte af SK Århus.

Det gælder både sporten, netværket og de

frivillige. Og der er virkelig stor opbakning til SK

Aarhus i smilets by. ”Den opbakning vi har set

med nye sponsorer de sidste 14 dage er helt

overvældende, og jeg tror på vi kan få mange

flere til, med de spændende erhvervsfolk der

allerede har vist, at de vil SK Århus det bedste.

Jeg ser så mange spændende muligheder for

erhvervslivet og sporten, som sammen kan gøre

en forskel og skabe en positiv fremtid,” siger

direktøren. Endelig er Thomas utrolig overvældet

over de mange positive tilkendegivelser han

fik i dagene efter offentliggørelsen af hans nye

stilling, ikke mindst opbakningen. Og han når

lige at love, at han vil gøre sit aller bedste, for

at SK Århus fremover skal leve videre, inden

han skal til det næste møde i sin overbookede

kalender. For som han siger, med et glimt i øjet:

”Mit fokus er ikke fortiden, men fremtiden. Vi

er ET hold og vi skal løfte opgaven sammen.”


4in

6

one

I 1947 blev en fodboldafdeling startet op i Aarhus

Idræts-Club Fremad. Det blev spadestikket,

til det vi i dag kender som fodboldklubben

Aarhus Fremad eller Byens nr. 2.

I klubbens 64 år lange levetid har der været

fantastiske sportslige resultater med kometoprykninger

og superligafodbold, men også

økonomisk deroute, der har været tæt på at

tage livet af den Aarhusianske klub fra Riisvangen.

Aarhus Fremad startede ud som en serieklub

med amatørstatus. I årene indtil 1984 havde

klubben svært ved at tiltrække medlemmer

og sponsorer, hvilket gang på gang førte dem

ud i et økonomisk uvejr, der truede klubbens

eksistens. Med hjælp fra kommunen overlevede

de gule- og sortstribede, der fra 1984 til

1997 kom til at opleve den bedste periode i

klubbens historie.

Ni oprykninger på 13 år

Den tidligere træner og kamprekordholder

i Aarhus Fremad Jan Hammerholt blev formand

i 1988. Han hævede ambitionerne og

indførte som den første Serie 3-klub i Danmarkshistorien

sponsorbiler, samt arrangerede

træningslejre for spillerne. Fra 1984 til 1997

rykkede Aarhus Fremad op ni gange, hvilket

kulminerede med oprykning til Superligaen

d. 11. juni 1997 på Høje Bøge Stadion, hvor

Svendborg blev besejret med 3-1.

Højdepunktet kom allerede i superligadebuten,

da 15.000 tilskuere så Aarhus Fremad vinde

2-1 over lokalrivalerne fra AGF på mål af Søren

Hermansen og Gregers Ulrich. Herefter fulgte

en svær tid for Aarhus Fremad-drengene, der

med nød og næppe fik tilkæmpet sig en 10.

plads og endnu en sæson i landets bedste

række. Året efter rykkede de dog ned sammen

med B93.

I 1999 besluttede klubben sig for at lave en

overbygning sammen med Skovbakken, der

kom til at hedde FC Århus. Det blev ikke en udpræget

succes, og klubben måtte i 2004 igen

sande, at der stod 2. Division på programmet.

Aarhus Fremad var inde i nogle turbulente år

med stor udskiftning på trænerbænken og en

faretruende konkurser i 2003 og 2009.

Byens nr. 2 kommer til

For at få styr på økonomien lancerede Aarhus

Fremad i 2009 et nyt koncept med Søren Østergaard

i spidsen som direktør. Klubben skulle

med en ny profil skabe et stort sponsornetværk

og være de studerendes klub – med sloganet

Byens nr. 2.

Den assisterende træner i Aarhus Fremad,

Christian Byskov, har været i klubben i små

seks år. På tæt hold har han oplevet, hvordan

udviklingen har været fra økonomisk krise til

det nuværende koncept med Byens nr. 2.

Aarhus Fremad har haft op- og

nedture, som de fleste andre fodboldklubber.

Økonomien har ofte hængt

over klubben som en tung, sort sky,

men da en ny bestyrelse og et nyt

koncept som Byens nr.2 blev indført,

gav det ro både på og uden for banen,

siger Christian Byskov, assistenttræner

i Aarhus Fremad.

Af Martin Gottschalk Rasmussen

”Der var en uvished for et par år siden, da

de var ved at gå konkurs. Vi vidste jo ikke,

hvad der skete, før Søren Østergaard og Rune

Kilden (red. henholdsvis direktør og formand)

kom ind. Nu er der kommet meget mere ro

på baglandet, og det har også gjort, at det er

blevet mere roligt ude på banen,” fortæller han.

I dag er det økonomien, der skal være fundamentet

for den sportslige succes, hvor sponsornetværket

skal være det attraktive, der tiltrækker

nye folk til klubben. Aarhus Fremad

har fået flere frivillige kræfter i årenes løb, og

selvom spillerne ikke er på kontrakt, så bliver

der alligevel trænet fire gange om ugen. Det

er det, der skal bære klubben, sammen med

de studerende, som man vil lokke til.

Nyt initiativ i Aarhus mellem

4 af byens elitesatsninger er fremragende

en ide og måske starten på et

bredere samarbejde.

Af Jan Schouby, redaktionschef og sportsredaktør Århus Stiftstidende

Fra økonomisk

uvejr til Byens nr. 2 Løfterigt firkløver

Hvad har en tidligere Superligaklub, en falleret

kvindehåndboldklub, Danmarks bedste

basketball klub og en mellemgod herrehåndboldklub

at gøre med hinanden?

Umiddelbart er svaret stort set ingen ting –

altså lige bortset fra, at Aarhus Fremad, SK

Aarhus, Bakken Bears og Århus Håndbold alle

hører hjemme i den by, der stadig gerne kalder

sig ”Danmarks bedste idrætsby”, Aarhus.

Men måske skal svaret meget snart være, at

de fire klubber har en hel del at gøre med

hinanden. I hvert fald er det produkt, som du

nu sidder med mellem hænderne det første

fysiske bevis på, at firkløveret meget gerne vil

samarbejde og også formår at gøre det.

I Aarhus er AGF den altdominerende magtfaktor,

når det handler om tilskuerinteresse,

opmærksomhed og sponsortække. De hvide

har sat sig så tungt på markedet, at det er

mere end svært for konkurrenterne i fodboldverdenen

og de øvrige idrætsgrene at få rum

og plads til at drive en fornuftig forretning.

Det har både SK Aarhus og Aarhus Fremad

oplevet i ubehagelig grad. Faktisk så meget,

at begge klubber har flirtet med konkursen

adskillige gange. Senest var det SK Aarhus,

der kun var få timer fra konkurs og tvangsnedrykning.

Og var det sket, havde det formentlig

været farvel til kvindehåndbold på topplan i

Aarhus for de næste mange år.

Heller ikke Århus Håndbold har haft det let.

Efter skilsmissen fra AGF har klubben kæmpet

en hård kamp for at få balance i regnskabet.

Det har kostet på resultatsiden, hvor Århus

Håndbold lige nu må konstatere, at der er et

pænt stykke op til de bedste i landet.

Firkløverets undtagelse er Bakken Bears, der

på imponerende vis har formået at øge sponsormængden

så meget, at der ikke længere er

plads til flere i erhvervsklubben – hvor mange

andre idrætsklubber i Danmark kan prale af

det?

Set i det lys, kan det måske også godt undre,

at Bakken Bears ”gider” lege med de tre øvrige

blade i firkløveret. Men ledelsen i klubben er

fremsynede nok til at se, at fællesskabet med

de øvrige kan styrke klubben på en række andre

områder end lige hvor mange nye sponsorer,

der kan hives ind i folden.

Det er naturligvis ikke tanken, at klubberne skal

indgå ægteskab, for den model er afprøvet

uden succes i Århus Elite. Men der må dog

være så meget synergi i klubberne, at de på

andre områder kan hjælpe hinanden. Og bare

det at kunne lære af hinandens erfaringer bør

være et stort plus for klubberne.

Herfra skal der også lyde en opfordring til erhvervslivet

om at støtte det nye samarbejde

mellem de fire klubber. For nok er det vigtigt, at

det går AGF godt, men i en by af Århus størrelse

4in

one

skal der være plads til meget anden sport på

topplan. For skal Aarhus blandt andet kunne

tiltrække den nødvendige arbejdskraft, er det

vigtigt, at fritidstilbuddene på sportsfronten er

mere og andet end Superligafodbold.

Præcis hvor langt samarbejdet kan række, er

svært at spå om, men bare det, at klubberne

har indset, at de sammen er stærkere end hver

for sig, er et stort skridt i den rigtige retning.

Og forhåbentlig kan det være med til at sikre,

at Aarhus også i fremtiden kan være med

fremme i toppen både i basketball, fodbold

og håndbold.


4in

8

one

Hvem er

Bakken Bears

En forhåbentlig godt fyldt NRGi Arena danner torsdag

aften 15. december rammen om Bakken Bears’

sidste ligakamp, inden truppen sendes på en kort

men meget velfortjent juleferie.

Efteråret har blot budt på et enkelt nederlag – i en

hjemmekamp mod de evige rivaler fra Svendborg.

De klubber ligger da også øverst i ligaen, ligesom

det også er de to klubber, der spiller pokalfinale i

Horsens den 8. januar.

Bakken Bears er uden sammenligning det mest

vindende elitehold i aarhusiansk idræt gennem de

seneste 15 år. Siden sæsonen 1996/1997 har holdet

hjembragt ti mesterskaber, fire sølvmedaljer og en

enkelt af bronze. I samme periode har bjørnene hentet

otte pokaltitler med hjem til Aarhus. En imponerende

sejsrække i en sport med støt stigende tilskuerinteresse.

Tilskuerrekorden på 4.816 kom i en semifinale

i 2009 mod Næstved.

Succesen er blandt andet båret af en stor og meget

engageret sponsorkreds, der p.t. tæller omkring 160

virksomheder. Ingen anden dansk basketball klub er

bare i nærheden af dette.

Aftenens modstander er Horsens IC, som for år tilbage

var et absolut tophold. Klubben er historisk en

af de mest vindende hold i dansk basketball – og

kampene mellem Bakken Bears og Horsens IC er

traditionelt altid præget af spænding og dramatik.

Dagens brag mod Horsens IC er en meget vigtig

kamp, der skal cementere Bakken Bears’ position

som tophold hen over julen.

Jeg håber, at mange der læser disse linjer har lyst

til at kigge forbi NRGi Arena i aften kl. 19.15, når vi

spiller imod Horsens IC.

Michael Piloz, sportsdirektør,

Bakken Bears

Bakken Bears kan holde

juleferie med god

samvittighed

Vi binder

dit liv sammen

I NRGi leverer vi løsninger inden for energi, teknik

og kommunikation, der binder dit liv sammen

Vi leverer strøm og fi bernet til boliger og virksomheder

Vi udvikler energibesparende gadelygter og lyssignaler

Vi udvikler og installerer udstyr i byrummet, der skaber bedre forhold for cyklister

Vi installerer solcelleanlæg og andre grønne teknologier

Vi energioptimerer bygninger, så de bruger mindre energi

Vores medarbejdere giver dig mulighed for at leve det liv, du gerne vil. Og tryghed for

at der altid kommer strøm ud af kontakten.

Som landets fjerdestørste energiselskab arbejder vi samtidig for at skabe et bæredygtigt

samfund, til gavn for dig, dine efterkommere og miljøet. Det gør vi blandt andet ved at

rådgive om energibesparelser og ved at udvikle fremtidens grønne teknologier. Derudover

har vores mobilitetskonsulenter mange års erfaring med at rådgive kommuner og

virksomheder om, hvordan man får fl ere til at gå, cykle og køre kollektivt.

Vi inddrager gerne vores kunder som partnere. For vi har alle et ansvar.

Og vi er ikke bange for at fl ytte os, hvis kundernes eller verdens behov fl ytter sig.

FIBERNET, TELEFONI OG TV KLIMAPARTNERSKAB MOBILITET OG CYKLISME GRØN TRAFIKPLANLÆGNING SOLCELLER ENERGISTYRING ENERGIRÅDGIVNING KLIMA EL

EL INSTALLATION

Forestil dig en verden uden NRGi

Vi ønsker alle

en glædelig jul

og et godt nytår

Aarhus Afdeling

Skt. Clemens Torv 2-6

89 33 33 33

nordea.dk

www.nrgi.dk

Gør det muligt


4in

10

one

Århus Håndbold vil være

et fyrtårn inden for dansk

eliteidræt

I en af verdens stærkeste ligaer er det blevet

til DM-medaljer, pokalfinale samt flere deltagelser

i forskellige europæiske turneringer,

blandt andet Champions League.

Klubben er også kendt som en effektiv ”rugemaskine”

for unge talenter, og landsholdsspillere

som Kasper Søndergaard og Kasper

Irming er i Århus Håndbold-regi vokset fra at

være lovende til at være store profiler i dansk

håndbold.

Århus Håndbold er hverken den rigeste eller

den mest succesfulde klub i Danmark. Til

gengæld er klubben lokalt forankret i en grad,

der sjældent ses i moderne elitesport. Hele

otte af de nuværende spillere i Århus Håndbolds

trup kommer således fra klubber i og

omkring Aarhus – og det er noget, vi i den

grad er stolte af. Og med en af landets absolut

bedste U18-afdelinger holder vi konstant

talentgryden i kog.

Selv om Århus Håndbold er en eliteoverbygning

på moderklubberne VRI, Århus KFUM og

Brabrand, så er ligaherrerne hele regionens

hold. Det kommer eksempelvis til udtryk til

vores hjemmekampe, hvor ungdomsspillere

fra Odder i syd til HEI i nord er med til at løbe

med deres idoler ind til hjemmekampene i

NRGI Arena. Eller når vi er med til at arrangere

diverse konkurrencer for de lokale ungdomsspillere.

Eller når ligaspillerne gæster de mange

håndboldskoler i sommerferien.

Århus Håndbold vil imidlertid mere end ”bare”

at være en håndboldklub. Det siger klubbens

direktør Henrik Lundorff.

”Århus Håndbold vil være et fyrtårn inden for

dansk eliteidræt i forhold til en sund livsstil og

socialt ansvar. Vil gør det til vores mission at

bidrage til en sundere livsstil blandt især børn

og unge, og vi har i den sammenhæng indgået

et partnerskab med Diabetesforeningen,

fortæller Henrik Lundorff.

Århus Håndbold er kendt

som de sortblusede fra NRGI Arena

- og som et af Danmarks bedste herrehold

gennem en årrække.

Hent din

revisor

ned på

mobilen

Download Danmarks

første revisor-app i dag

Med Beierholms nye app er vigtige informationer om bl.a. skattesatser

og fradrag kun et klik væk

Dusager 16 8200 Aarhus N Tlf. 87 32 57 00

- et verdensomspændende netværk af uafhængige revisionsfirmaer og virksomhedsrådgivere

www.citroen.dk

Køb ny citroën inden 31/12 2011:

de månedlige YdelSeR

eR foRSvindende Små

citroën c1 1.0i clim 5 DørS

Udbetaling: Kr. 20.000,månedlig

ydelse: Kr. 995,- i 96 måneder

Samlet pris: (995x96) + kr. 20.000 = 115.520,inkl.

levering og metallak

Kontant pris: 113.170,- inkl. levering og metallak

citroën c1 er i forvejen en superøkonomisk bil, der kører 22,2 km/l og kun koster 260,- kroner i halvårlig ejerafgift. nu tilbyder

vi en finansiering, der får den til at fylde endnu mindre på budgettet. For kun 995,- kroner om måneden kan du blive ejer af en

splinterny og veludstyret bil med bl.a. aircondition, eSP, radio/cd-afspiller og metallak som standard. velkommen hos citroën.

créative technologie

Gratis app

Scan koden med

din smartphone:

www.beierholm.dk

tilbuddene gælder ved køb inden 31.12.2011, og så længe lager haves. Brændstofforbrug for de viste citroën personbiler v/bl. kørsel 21,7 km/l. co2 104 g/km. Finansiering: Udbetaling 20.000,-. Samlet omkostninger efter 96 mdr. 115.520,- inkl. levering og metallak. ÅoP før skat 9,19%

variabel rente 3,50%. citroën forbeholder sig ret til, uden forudgående varsel, at ændre modelprogram samt tekniske og udstyrsmæssige detaljer. Der tages ligeledes forbehold for pris-, rente- og afgiftsændringer samt trykfejl, ligesom leverandøren er uden forpligtelse, såfremt man ikke er i stand til at levere

i henhold til de angivne specifikationer, farver og udstyr. tilbuddene er enkeltstående og kan ikke kombineres. tilbuddene er kun gyldige gennem et autoriseret citroën salgssted.

Citroën Center AArhus • Uggerhøj AArhUs A/s

slet PArkvej 2 • 8270 højbjerg • teleFON 87 37 55 55 • www.UggerhOej.dk


4in

12

one

Klingenberg Data er en fynsk IT virksomhed,

med salgskontor i Aarhus. Virksomheden blev

grundlagt i 1988 og har i dag 19 ansatte, der er

fordelt på salg, service og teknik. Klingenbergs

produktportefølje dækker alt inden for IT, så lige

gyldigt hvilken IT-nød din virksomhed løber ind

i, kan Klingenberg med garanti knække den.

På trods af, at Klingenberg’s medarbejdere er IT

eksperter og nørder med stort N inden for deres

felt, så er vi til at tale med. VI er IT specialister

og vi kan vores kram, men vi ser også os selv

som sparringspartnere der, udover at kunne

løse de mest langhårede tekniske problemer,

hjælper med at opfylde og definere visionerne

for IT i virksomheden. For os er IT mere end et

værktøj. Det understøtter selve forretningen, og

implementeret korrekt skaber det vedvarende

besparelser.

Klingenberg er en bred IT forretning som arbejder

ud fra værdierne: god service og respekt. Vi

sponsorerer SK Aarhus fordi vores salgsafdeling

har en stor forkærlighed for håndbold og

vi håber naturligvis på, at kunne udvikle vores

forretning med de førende erhvervsfolk i smilets

by. Det er ikke første gang vi sponserer SK

Aarhus og vi har hele tiden fulgt håndboldholdet

fra sidelinjen. Efter de seneste tiltag i SK Aarhus,

har vi igen set potentiale i klubben og vi

forventer, at den nye bestyrelse og direktion

vil varetage Klingenbergs interesser, og at vi

sammen får skabt et nyt solidt samarbejde for

klubben og erhvervslivet i Aarhus.

Firmanavn:

Klingenberg Data

Salgskontor Kontor på Balticagade i Århus

Grundlagt:

1988 og den nuværende ejerkreds har eksisteret siden 2003

Organisationskultur:

Meget bred IT forretning. Hosting & IT Drift, digital signage, detail forretning.

Produktportefølje:

Alt inden for IT

Ansatte:

19 fordelt på salg, service og teknik

Som sponsor i SK Aarhus håber

Klingenberg Data, at man sammen

får skabt et nyt solidt samarbejde for

klubben og erhvervslivet i Aarhus

Hos Klingenberg Data er der

stor forkærlighed for håndbold

Mission:

Være førende inden for digital signage. Når det kommer til hosting og IT

drift vil vi have gode samarbejdspartnere. Vi har en meget høj driftsikkerhed,

hvilket er med til at sætte os på IT-landkortet.

Værdier:

Høj Service og gensidig respekt for samtlige af vores samarbejdspartnere.

Kundeportefølje:

Shell, Tulip, Washtec, Dampa, ERA transport, H.J Hansen/Vinspecialisten,

Smag Først. Vi er en landsdækkende samarbejdspartner i DK.

Sponsor i SK Aarhus:

Klingenberg Data har en stor forkærlighed for håndbold og vil gerne udvikle

deres forretning med de førende erhvervsfolk i 8000.

DIGITAL SKILTNING

HOSTING / IT DRIFT

DETAIL / SERVICE


4in

14

one

Profil Aarhus Fremad

Forskellen er størst

uden for banen

Anders Brøchner forlod Aarhus Fremad, da

en ny bestyrelse kom til. I sommer vendte

han tilbage, og anføreren kan tydeligt

mærke den positive udvikling som klubben

har gennemgået, efter Byens nr. 2-projektet

blev iværksat.

Af Jakob Engelst Nørgaard

Den 26-årige Aarhus Fremad-anfører, Anders

Brøchner, beskriver tiden inden han skiftede

til Thisted FC som kaotisk. ”På det tidspunkt,

hvor klubben var ved at gå konkurs, havde vi

et godt hold, men der var ingen, der vidste,

hvor pengene kom fra,” siger han. Truppen

bestod af mange gode spillere. Der kom nye,

gode spillere til klubben og der var et godt

konkurrencemiljø blandt spillerne. Dengang

trænede de i troen om, at det gik godt for

klubben, også rent økonomisk. Men fra den

ene dag til den anden, fik spillerne at vide, at

klubben ikke havde flere penge.

Anders Brøchner skiftede til Thisted FC,

da hans kontrakt med Aarhus Fremad blev

ophævet midt i den turbulente periode omkring

sommeren 2009.

Nu er han tilbage i Byens nr. 2, og det er ifølge

ham selv en helt anderledes klub, han er

vendt tilbage til. ”Det er den samme dejlige,

gode ånd, der er i klubben, men der hvor man

mærker den største forskel, det er uden for

banen,” siger han. Det er Brøchners erfaring, at

spillerne bliver mere involverede i det arbejde,

der ligger uden for banen, og det giver en ro

for spillerne, at de der igennem kan mærke, at

bestyrelsen har styr på økonomi og klubben.

Aktive spillere på og uden for banen

Tidligere var spillerne ikke involveret i arbejdet

uden for banen. Nu er det blevet gjort klart, at

det er en målsætning, at spillerne også skal aktiveres

i arbejdet med at samle sponsorpenge.

Anders Brøchner er klar over, at hvis Byens

nr. 2 skal nå målsætningen om at rykke op i 1.

division, kræver det en stærk økonomi i klubben.

Det skal spillerne hjælpe med at skaffe.

”Hvis vi spillere gør lidt for klubben, så får

vi meget igen,” siger Anders Brøchner. Med

det mener han, at klubben håber på at samle

mange sponsorer. Det er spillerne i Aarhus

Fremad klar over og opsatte på. De er parate

til at arbejde for, at klubben kan udvikle sig

både økonomisk og rent sportsligt.

”Vi spillere kan mærke, at der er styr på det, der

foregår uden for banen, og det gør også, at vi

kan koncentrere os om at spille fodbold,” siger

han. Der bliver stillet højere krav til spillerne

uden for banen. Disse krav involverer spillerne

mere i klubben. I og med at spillerne deltager

i møder om økonomi og mødes med sponsorerne,

giver det dem en bevidsthed om, at

forholdene mellem bestyrelsen, sponsorerne

og spillerne er gode, og det er vigtigt.

Anfører og styrmand på midten

Udover at Anders Brøchner har et ansvar

uden for banen som holdets anfører, er han

på banen et omdrejningspunkt på den defensive

midtbane. Den 1 meter og 88 centimeter

høje midtbanespiller kommer oprindeligt

fra Thisted, hvor han i sin barndom spillede

i Thisted FC, som han, som bekendt, senere

kom til at spille for.

I dag bor han i Aarhus sammen med sin

kæreste Camilla, og sammen har de en datter,

Anna, på 8 måneder. Til daglig arbejder

han som tømrer.

Nordvestjydens styrker på en fodboldbane er

hans gode overblik og hans stærke hovedspil.

Hvis Brøchner selv skal pege på nogle

svagheder, står hans manglende hurtighed for

skud, og dertil har han ofte været plaget af

skader. Han besidder, hvad han selv kalder

for ’en skrøbelig fysik’.

”Højdepunktet i min karriere var vores oprykningsperiode

i Thisted. Vi rykkede fra Danmarksserien

og helt op i 1. division. Det var

noget helt specielt, da vi i 2006 rykkede op

fra 2. division til 1. division,” fortæller Anders

Brøchner. Han nævner også, at det var en fantastisk

oplevelse, da han i Aarhus Fremad var

med til at kæmpe for at undgå nedrykning fra

1. division, hvilket også lykkedes.

”Min ambition er at spille for Aarhus Fremad

og hjælpe klubben til at rykke op,” siger anføreren,

der altid søger personlig udvikling.

Men for Anders Brøchner handler det for tiden

om at arbejde hårdt for både en sportslig og

økonomisk udvikling i Byens nr. 2.

ny

> Basketball

> Design & stuff

> Mad & Gastronomi

idræt-

> international

>

& friluftsliv

ÅBent hus

efterskole i AArhus

11.jAn.

BaskeT

– i samarbejde med Bakken Bears

HåndBold som tilvalg

– i samarbejde med SK Aarhus

efterskolernes aften

kl. 18:30-21:00

sansestormerne.dk Tretommervej 33 • 8240 Risskov • Tlf 8617 8511


4in

16

one

Solid forankring

i smilets by

Kombinationen af solid erfaring og høj faglig

dygtighed har været det udslagsgivende for det

hurtige fodfæste og de mange bolde i luften,

som den rådgivende ingeniørvirksomhed Moe

& Brødsgaard A/S har opnået i Århus.

På baggrund af 80 års erfaring som Rådgivende

Ingeniør i København, etableredes Moe

& Brødsgaards Aarhus-afdeling i 2005 med

regionschef Ole L. Mikkelsen som spydspids.

”Vi voksede hurtigt. Selv under krisens værste

år har vi haft vokseværk – 30 procent i 2009

og 20 procent sidste år – så vi i dag er 60

personer tilknyttet regionen her. Det skyldes

blandt andet, at Aarhus i øjeblikket oplever

landets vel nok største vækstrate ,” siger Ole

L. Mikkelsen.

Havn, sundhed og uddannelse

Moe & Brødsgaard er dybt involveret i en

lang række af de store prestigeprojekter, som

enten er på tegnebrættet eller allerede er i

gang i Østjylland. Det gælder for eksempel

Lighthouse og ungdomsboliger på De Bynære

Havnearealer, Åhusene på Søren Frichsvej og

VIA Campus Skejby.

”Vi har haft stor fokus på De Bynære Havnearealer

samt forskellige sundhedsbyggerier

som Viborg Regionshospital og Akutcentret

på Randers Regionssygehus. Senest har vi

netop været med til at vinde projektkonkurrencen

over det kommende supersygehus i

Gødstrup i Midtjylland,” fortæller han.

Et andet fokusområde har været uddannelsesbyggerier,

hvor Moe og Brødsgaard blandt andet

er involveret i VIA Campus Skejby, flere

byggerier under Aarhus Universitet og forskellige

skoler. Fremover vil virksomheden også

satse på andre områder som for eksempel

anlæg med blandt andet vand og fjernvarme

samt veje og trafik.

”Heldigvis er der stor aktivitet omkring byudviklingen

i Aarhus, så der er nok at tage fat

på,” siger regionschefen.

Netværk virker

Han peger især på byens mange aktive erhvervsnetværk

som en væsentlig faktor til denne

udvikling.

Moe & Brødsgaard A/S

har på fem-seks år fået særdeles godt

fat i det regionale marked for rådgivende

ingeniørydelser. I dag er 60

personer ansat i Aarhus afdelingen

på Åboulevarden.

”Der er nogle rigtig gode erhvervsnetværk,

som sammen kan skabe synergi og få tingene

til at ske. Således er en del af netværksvirksomhederne

i gang med at udvikle

fremtidens erhvervsbyggeri, Pakhus 2013,

som er et spændende netværkshus på De

Bynære Havnearealer.

Moe & Brødsgaard er selv flittige deltagere i

erhvervsnetværkene omkring Bakken Bears

og Aarhus Fremad. Desuden ser man positivt

på et sponsorat i SK Aarhus.

”Vi er ligeledes med omkring det fremragende

arrangement Classic Race Aarhus,

som finder sted hvert år i juni. Alle disse

netværk bruger vi aktivt i det daglige arbejde,

for vi tror på, at netværk opbygger

tillid og gode professionelle relationer på et

uformelt plan – ud over de gode sportslige

oplevelser,” fastslår Ole L. Mikkelsen

Light House, Aarhus. Arkitekt: 3XN

DNV Gødstrup. Cura Vita

MOE & BRØDSGAARD A/S

Rådgivende Ingeniører

Cvr nr.: 64 04 56 28

E-mail: info@moe.dk

Web: www.moe.dk

Moe & Brødsgaards kontor, Åboulevarden 22, Aarhus C

Moe & Brødsgaard A/S

Moe & Brødsgaard er et rådgivende ingeniørfirma med godt 380 kompetente og engagerede

medarbejdere. Firmaet er etableret i 1930`erne, og ejes i dag af ledende medarbejdere,

der alle er aktive i firmaets daglige drift. Moe & Brødsgaard har kontorer i Aarhus,

Fredericia, Aalborg, Roskilde og København samt Oslo.

Moe & Brødsgaard startede op i Aarhus for fem år siden og har nu 60 kompetente og

engagerede medarbejdere på Åboulevarden i Aarhus.

Missionen er at yde kompetent og engageret rådgivning med fokus på den enkelte

kunde og det enkelte projekt. Målsætningen er succesfuld løsning af den enkelte opgave

samt tilfredse og faste kunder.

Moe & Brødsgaards hovedarbejdsområder er rådgivning i forbindelse med planlægning,

projektering og udførelse af alle typer af bygge- og anlægsopgaver, miljøopgaver samt

energi- og industriopgaver.

Det rytmiske Hus. Arkitekt: CUBO

DK- AARHUS

Åboulevarden 22

DK-8000 Aarhus C

Tel +45 8750 8700

Fax +45 8750 8710

København

Roskilde

Fredericia

Aalborg

Norge

/

Pakhus 2013, Ø2. Arkitekt: AART

Campus Skejby. Arkitekt: SHL Architects

Åhusene. Arkitekt: Gudnitz og Partnere A/S

Design Team

Moe & Brødsgaard har altid værdsat sparringen med arkitekter i de helt tidlige projektfaser

og har derfor opnået en position hos landets mest nyskabende arkitekter.

Den tidlige sparring mellem arkitekt og ingeniører sikrer det bygbare og menneskevenlige

projekt, hvor der skabes mest værdi for de investerede midler og ressourcer.

Moe & Brødsgaard har forstærket dette arbejde med oprettelsen af en tværfaglig taskforce,

M&B Designteam, der brænder for sammen med arkitekten at præge det helt tidlige

projekt i koncept- og udviklingsfasen.

Et byggeri skabes i en symbiose mellem arkitektur, funktioner, indeklima, konstruktioner

samt miljø og bæredygtighed til et helhedsorienteret projektdesign.

50 aktive Ungdomsboliger på havnen i Aarhus. Arkitekt: CUBO/ Terroir

• TIDLIG SPARRING

• RESPEKT FOR ARKITEKTUREN

• HOLISTISK DESIGNTILGANG

• INDEKLIMADESIGN

• ENERGIDESIGN

• BRANDTEKNISK DESIGN

• MILJØ & BÆREDYGTIGHED

• KONSTRUKTIONS DESIGN

• HELHEDSORIENTERET PROJEKTDESIGN

Scandic Hotel, Aarhus. Arkitekt: AART


4in

18

one

”Vi har bestemt haft en godkendt første

halvsæson. Men jeg er endnu ikke helt tilfreds,

for der er potentiale til mere,” siger Bakken

Bears’ tyske headcoach Phil Dejworek.

En øjeblikkelig andenplads i ligaen og en pokalfinale

i vente til januar burde være grund nok

til at få smilet frem hos træner Phil Dejworek,

som efter aftenens kamp mod Horsens IC kan

gøre status over første halvsæson.

”Jeg er naturligvis tilfreds med vores placering

- og at vi kun har tabt en enkelt kamp. Men det

kan blive endnu bedre, og det bliver det,” fastslår

den karismatiske tysker, der siden sidste

sæson har stået i spidsen for Bakken Bears.

Ifølge træneren skyldes ”utilfredsheden” ikke

spillernes indsats, men snarere en blanding

af uheldige omstændigheder.

”Holdets amerikanske forstærkning har ikke

været optimal i denne sæson. Først fik vi en

mand over, som rejste hjem igen af private

årsager inden sæsonstart. Så hentede vi en

ny mand, der var spærret i de første kampe

Aarhus Fremad-træner

vil ikke stresse oprykning

På Riisvangen har man indset, at man er

Byens nr. 2. Aarhus Fremad har stadig ambitioner,

men klubben skal først rykke op, når

den er klar til det, siger Christian Byskov,

assistenttræner i Aarhus Fremad.

I Aarhus Fremad har man erkendt, at AGF er

for langt foran, til at man kan sammenligne

de to klubber. Assistenttræneren beskriver

Byens nr. 2 som et socialt opholdssted for

gode fodboldspillere, der vil kombinere hygge

med seriøsitet og ambitioner. Men selvom man

skilter med at være Byens nr. 2, så kan man

stadig godt have høje ambitioner.

Aarhus Fremad sluttede på en delt tredjeplads i

efteråret. Klubbens direktør, Søren Østergaard,

på grund af, at arbejdstilladelsen lod vente på

sig. Og da den endelig kom, viste det sig, at

spilleren alligevel ikke helt besad de kvaliteter,

vi havde behov for.

”Nu har vi fået Josh Alexander, og han har

langt om længe også fået sin arbejdstilladelse.

Han er i besiddelse af nogle af de kvaliteter, vi

har manglet i begyndelsen. Derfor er jeg meget

optimistisk omkring fremtiden. Man kan sige,

at vi nu endelig har den trup, vi gerne ville have

haft i september. Så med lidt forsinkelse er vi

på plads og godt rustet til vores titelforsvar,”

siger Phil Dejworek.

33-årige Dejworek er en coach, der stiller store

krav til sine spillere, og som prioriterer godt

forsvarsspil og hårdt arbejde. Forsvarspillet har

stort set fungeret upåklageligt og efter hensigten

hele efteråret. Til gengæld efterlyser

træneren mere kompakthed og engagement

i angrebet.

”Flere gange har vi manglet de sidste procenter

i angrebsspillet, og derfor har vi heller

ikke scoret så meget som i sidste sæson. Men

har sat den målsætning, at klubben skal være

det hold, der får flest point i foråret. Christian

Byskov ser også potentialet i Aarhus Fremadtruppen,

men ser ingen grund til at stresse

tingene for en eventuel oprykning.

”Ambitionen er at rykke op på et tidspunkt,

når vi helt er klar til det. Nu bliver det ikke i

år, men så må vi gå efter det næste år. Det

kræver selvfølgelig også, at klubben er klar

til det, så vi ikke ryger ud med et ordentligt

brag,” forklarer han.

Christian Byskov, assistenttræner i Aarhus

Fremad.

4in

Plads til en smule forbedring

hos Bakken Bears

takket være det stabile forsvar har vi alligevel

kunnet trække os sejrrigt ud af kampene. Med

Josh Alexander forventer jeg, at angrebsspillet

løftes et niveau,” forklarer han.

Phil Dejworek, cheftræner Bakken Bears.

one

Århus Håndbold er kendt som en håndboldklub,

der har stor succes med at gøre unge talenter

til store spillere. Det gælder eksempelvis

spillere som landsholdets Kasper Søndergaard

og Kasper Irming. Og der er flere grunde til,

at klubben satser på talentudvikling, forklarer

cheftræner Erik Veje Rasmussen.

- Århus Håndbold er ikke en klub, der kan gå

ud og købe dyre spillere i større antal, noget

flere af vores konkurrenter har økonomi til.

Derfor er vi nødt til at talentudvikle. For mit eget

vedkommende er det at finde og udvikle et

talent desuden noget af det, der gør det rigtig

interessant og udfordrende at være træner,

siger Erik Veje Rasmussen.

For Erik Veje Rasmussen er talentudvikling imidlertid

ikke noget med facitlister og fastlagte

køreplaner. For det er ikke ham, der udvikler,

fortæller han.

4in

one

Claus Mogensen, cheftræner SK Aarhus

Århus Håndbold

har stor fokus på

talentudviklingen

- Som træner har jeg en støttefunktion og

ansvaret for at skabe de optimale rammer

for udviklingen. Jeg vejleder om eksempelvis

bevægelser og timing, men det er vigtigt, at

talentet finder sin egen vej, og at jeg ikke står

i vejen med fastlagte mål for, hvor udviklingen

skal ende. Det skal være den enkelte spillers

eget projekt, og spilleren skal selv reflektere

over tingene. Når det sker, så er det, at et

talent kan vokse ud af det, man på forhånd

havde forestillet sig, ud af det bestående, og

blive rigtig god, siger cheftræneren, der med

et smil sammenligner talentudviklingen med

en klump ler.

- Man kan jo altid tage en klump ler og lave

en lille fin gris med krølle på hallen. Men man

kan også prøve at finde ud af, hvad der gemmer

sig af muligheder inde i lerklumpen og

arbejde videre med det. Og det er det, vi gør

i Århus Håndbold.

SK Aarhus kampen

imod Randers HK

SK Aarhus’ næste kamp bliver mod topholdet

fra Randers HK. Der bliver kamp til stregen når

de to hold mødes, for selvom Randers lige nu

ligger nummer 3 og SK Aarhus må tage til takke

med en 8. plads, er pigerne fra Aarhus klar til

at give den alt hvad de har i sig og mere til.

Club La Santa inviterede i sidste uge håndboldpigerne

på besøg, så SK Aarhus pigerne

er netop hjemvendt fra en uges træningslejr på

La santa Sport. De er dermed top-motiverede

og kampklar til slaget mod Randers. Desuden

har pigerne endelig haft ro til at koncentrere

sig om håndbolden og kan fokusere 110 %

på næste kamp, som spilles på vores egen

hjemmebane. Den ekstra energi skyldes de

nye kræfter der er kommet til klubben i form

af ny direktør, formand og investorer.

At der nu kommer styr på organisationen giver

pigerne ro til at koncentrere sig om deres hånd-

4in

Erik Veje Rasmussen, cheftræner Århus Håndbold.

bold. Vi tager en kamp af gangen og sørger

for at pigerne har den fornødne ro til at sætte

sig op til kampen. Vi håber naturligvis på stor

opbakning til kampen, og er taknemmelige for

den økonomiske opbakning vi har modtaget

de sidste 14 dage.

Vi vil opfordre alle århusianere og håndboldentusiaster

til at troppe op i Vejlby Risskov

hallen 28 December kl 19.00 og overvære et

brag af en håndboldkamp.

one


4in

20

one

Byens nr. 2 giver identitet

Aarhusdrengen Rune Friis har spillet i Aarhus

Fremad, siden han som 19-årig kom til klubben.

Han fortæller, at klubbens nye brand,

Byens nr. 2, har skabt en identitet i klubben,

som giver et realistisk billede af tingenes

tilstand på Riisvangen.

Af Jakob Engelst Nørgaard

”Vi har ingen planer om at udfordre AGF, men

vi har stadig store ambitioner som fodboldklub.

Vi kan godt ligge i den bedste række og så

stadig være Byens nr. 2,” siger Rune Friis.

Han mener, det er useriøst at tro, at

Aarhus Fremad kan udfordre

AGF. Når klubben har

en målsætning

om at

være

Byens nr. 2, så er det et

seriøst mål, der skaber en ramme

for, hvad Aarhus Fremad som klub skal

arbejde videre på.

Inden den nye bestyrelse kom til klubben, havde

bestyrelsesmedlemmerne ifølge Friis for store

armbevægelser. De havde en målsætning om

at udfordre AGF, hvilket ikke hang økonomisk

sammen, da klubben to gange var på randen

af konkurs.

”Det handler om at se tingene i det rette

perspektiv. Tidligere var der en mistillid

fra spillerne til bestyrelsen, fordi ingen

af spillerne vidste, hvordan det stod til

med klubbens økonomi, og alle vidste,

at klubben flere gange havde været tæt

på at gå konkurs,” fortæller Rune Friis.

Klubben er gået væk fra et koncept,

hvor man tidligere brugte pengene, før

man havde dem, men nu prøver bestyrelsen

at bygge det økonomiske

fundament fra bunden.

Nu bliver bestyrelsens beslutninger

fremlagt for spillerne ved

jævnlige møder mellem parterne,

hvor bestyrelsesmedlemmerne

er ærlige og åbne

overfor spillerne, også når det

kommer til økonomien.

”Da den nye bestyrelse blev

indsat, var de fra star-ten

ærlige omkring, at klubben

man- glede penge, og

d e indviede os spillere

i , hvordan vi i fællesskab

kunne overkomme de økonomiske udfordringer.

Det var nyt for os spillere,” siger Rune Friis.

Profil Aarhus Fremad

Friis og Fremad

Aarhus Fremad er blevet min klub. Jeg elsker

at være der,” siger Rune Friis, der lægger

vægt på det stærke sociale fællesskab, der er

i klubben. Aarhus Fremads klubånd bygger på

respekt og interesse for hinanden samt høje

sportslige og sociale ambitioner. Disse værdier

forstærkes af, at de mennesker, der arbejder i

klubben, gør det frivilligt. De gør det af lyst. Af

kærlighed til klubben.

Fremad er en meget social klub, og det betyder

meget for mig. Jeg føler mig bedst tilpas, når

vi blandt spillerne på holdet laver ting sammen

uden for banen, og det gør vi her i Fremad,”

siger Rune Friis. I sin alder af 26 år har han

spillet i klubben de sidste syv år, og han er

dermed en af de spillere, der har været i klubben

i længst tid. Det er ifølge Friis ’de gamle

spilleres’ opgave at videregive de værdier, som

klubben bygger på, og der er vane for, at de

nye spillere, der kommer til klubben, tager disse

værdier til sig.

”Det betyder alt for klubben, at vi anerkender

os selv som Byens nr. 2,” siger Rune Friis.

Spillerne har på ny har fået tiltro til ledelsen.

Rune Friis bemærker, at klubben styres efter

princippet om tæring efter næring, og han ser

det som et tegn på realisme. En realisme, der

styrker klubbens identitet.

Den tekniske playmaker

Rune Friis kommer oprindeligt fra Aarhus. Han

startede med at spille fodbold i Aarhus KFUM.

Da han blev 13 år flyttede han til AGF. Som

19-årig flyttede han til Aarhus Fremad, fordi han

havde svært ved at komme på holdet i AGF.

”I Fremad havde jeg muligheden for at spille

på højt niveau. Det var min chance for at satse

på fodbolden,” siger han.

Selvom Friis har spillet i syv år i klubben, så er

det ikke blevet til meget spilletid de seneste år.

Han har igennem en tre år lang periode været

plaget af korsbåndsskader. Først i det ene knæ,

hvor han sad ude i 14 måneder. Da han endelig

kom tilbage på banen, gik der kun tre måneder,

før han igen blev korsbåndsskadet, denne gang

i det andet knæ. Pausen varede 15 måneder.

Det er et år siden, han kom tilbage på banen,

og han nyder at være tilbage.

Den venstrebenede kantspiller, der på banen

spiller i begge sider, har næse for mål. Han

peger selv på sin gode teknik og stærke driblinger

som sin force. Samtidig regner han det

defensive arbejde for sin svaghed. Rune Friis

håber på, at han, i årene der kommer, får mulighed

for at lægge op til og score mange mål

for den klub, han elsker at være i.

Profil Bakken Bears

Nyt

amerikansk

bekendtskab

Den 193 cm høje guard/forward Josh

Alexander skal spille sæsonen færdig

for Bakken Bears. Den 24-årige spiller

er hentet til Danmark som afløser for

Chad Gray. Han har endelig fået sin ar

bejdstilladelse, og Alexander har netop

spillet sin første kamp for Bakken Bears.

Han er hentet til klubben for primært at løfte

niveauet i angrebsspillet, som efter træner

Phil Dejworeks mening har haltet en smule i

efteråret. Og at dømme efter Alexanders stats

fra tidligere klubber, skal han nok være mand

for den opgave.

Josh Alexander har spillet fire sæsoner for

Stephen F. Austin State University i Texas med

et tocifret pointgennemsnit. I sit sidste år blev

det til 14,3 point pr. kamp i gennemsnit, mens

han supplerede med 5,4 rebounds pr. kamp.

I sin senior sæson nåede Stephen F. Austin

til NCAA-turneringen for de 64 bedste col

legehold i USA, hvor det blev til nederlag til

Syracuse i første runde.

Josh Alexander blev i 2008 kåret som ”play

er of the year” I Southland Conference.

Efter at have sluttet skolegangen i USA

har Josh Alexander spillet i Polen for

Polonia Azbud i Warszawa, og klaret

året i den stærke polske liga med

fine statistikker (12,2 point og 5,0

Nye kunder i en fart...

FGT Business Research A/S – www.FGT.dk

4in

one

rebounds på 28 minutters spilletid). Polonia

nåede kvartfinalen, hvor de tabte til Anwil.

I starten af denne sæson havde Josh Alexander

kontrakt med Trefl Sopot, der har været semifinalister

i den polske turnering i de seneste tre

sæsoner, men klubbens akutte behov for en

point guard nødvendiggjorde en udskiftning.

Josh Alexander har i alle fire år spillet på collegehold

med den nuværende Svendborgspiller

Matt Kingsley, og det var i forbindelse med

et besøg hos Kingsley på Sydfyn for nylig,

at Bakken Bears inviterede Alexander til en

prøvetræning.

Den forløb rigtig godt og mundede ud i en

kontrakt for resten af sæsonen.

Han er fra Shreveport, Louisiana, hvor hans

brødre og søstre bor. En stor del af fritiden

bruger han ved computeren – blandt andet

med at lave musik.

Navn: Josh Alexander

Højde: 193

Vægt: 96

Fødselsdato: 1987-09-29

Position: Guard/Forward

Største force: God skytte og rebounder

Dårlig vane: Bruger meget tid ved computeren


4in

22

one

Navn: Natascha Ohlendorff

Alder: 22 år, fylder 23 til sommer.

Natascha har spillet håndbold i 12 år,

og 4,5 år som professionel.

Antal sæsoner i SK Aarhus:

Det er første sæson.

Har tidligere spillet for:

Team Helsinge Håndbold, Virum, FIF,

Gladsaxe, Slagelse FH, Lyngby HK.

Favoritplads på banen:

Helt klart venstre back.

Ikke som de andre piger

Natascha er ikke helt som de andre piger på

holdet i SK Aarhus – men det betyder ingenting.

Natascha er en pige med krummer i. Hun

har kun spillet en sæson på kvindehåndboldholdet

i SK Aarhus, men hun er allerede

faldet godt til i truppen og det

på trods af, at Natascha

har en lille udfordring i

daglig- dagen de

andre piger ikke

har – hun er nem

lig født døv og har

været det hele

hendes liv.

Professionel håndbold

spiller og døv

Man kan ikke andet end at blive

lidt imponeret over den 22 årige

håndboldspiller, der på spørgsmålet

om hvad hendes ”handicap” betyder

i forhold til hendes sport, uden at tøve

blot svarer: ”Intet! Jeg er ligesom alle an

dre, jeg kan bare ikke høre.” Og det har hun

jo ret i. Men det må da give nogle udfordringer,

og Natascha indrømmer da også, at der godt

nogle gange kan opstå nogle sjove situationer på

banen med dommerne. ”Men ellers påvirker det

slet ikke håndbolden, eller jo måske lidt med

kommunikationen. Men det plejer jeg at kunne

løse på en eller anden måde. Hvis bare folk

taler tydeligt eller bruger kropssprog hvis

de vil tale med mig, og så har jeg og pi

gerne nogle tegn for systemerne der gør,

at vi kan kommunikere inde på banen.”

Man kommer til at tænke på ordspro

get ”for den der bærer viljen i hjertet,

er intet umuligt” når man taler med

Natascha, der har spillet håndbold

i 12 år, hvoraf 4,5 år har været som

professionel. Natascha vil dog gerne

slå fast at hun ikke er døvstum, som

mange tror, og hun er ikke bleg

for at

skrige eller råbe højt som alle andre, hvis hun

bliver vred. ”Jeg kan godt tale lidt, men kun til

de nærmeste, da jeg ikke altid er tryg ved det.

Jeg bruger stemme når jeg taler taler med dem jeg

stoler allermest på, fx min familie, kæreste, og

de nærmeste veninder.” forklarer hun. Desuden

er Natascha heldig, at hendes gode veninde

igennem barndommen, Amalie Grav, også er

kommet til SK Aarhus,. ”Hun er knalddygtig til

tegnsprog, så hun oversætter til taktikmøder

osv.” for tæller Natascha.

Profil SK Aarhus

SK Aarhus

Natascha har tidligere spillet i klubberne: Team

Helsinge Håndbold, Virum, FIF, Gladsaxe, Slagelse

FH, Lyngby HK, men nu er hun rigtig

glad for at spille i SK Aarhus. Hun synes det

er sjovt at spille i den bedste række, og så

nyder hun den ekstra spilletid og tilliden fra

træneren. Pigerne på holdet har det også rigtig

fedt sammen, og så er der jo Aarhus – smilets

by, som Natascha i den grad har taget til dig.”

På så kort tid er jeg blevet rigtig glad for at

spille i SK Aarhus. Det allerbedste ved at spille

i SK er, at jeg får lov til at spille en masse, og

jeg får også lov til at lave fejl, så jeg er ikke

bange for at ryge på bænken, hvis jeg har lavet

et par fejl. Det er med til at udvikle mit spil og

ikke mindst min selvtillid.” Hvis det stod til

Natascha selv, så spillede hun minimum de

næste tre år af hendes kontrakt i Aarhus.

En familie af håndboldfreaks

Nataschas interesse for håndbolden startede

allerede som meget ung. Egentlig ville hun

allerhelst ride på sin pony, da hun var helt lille,

men opbakningen på familiefronten var ikke

så stor til den aktivitet, da de var nogle håndboldfreaks,

hvis man skal bruge Nataschas

eget ord. Så hun stoppede med ridningen,

solgte sin pony, og begyndte med at spille

håndbold. I dag betyder holdbolden rigtig

meget. Selvom hun i sommers startede på

uddannelsen til tandplejer, kan Natascha ikke

forestille sig et liv uden holdbold. For som hun

siger: ”Håndbolden fylder også meget i min

familie, og min kæreste spiller også håndbold

i Århus Håndbold, så der går ikke en eneste

dag hvor vi ikke har noget med håndbold at

gøre” lyder det fra pigen, hvis favoritposition

på banen helt klart er venstre back.

En rollemodel med ambitioner

Natascha er et godt forbillede for andre døve

unge. Hun har vist, at det sagtens kan lade sig

gøre at følge sin drøm og blive professionel

håndboldspiller, selvom man ikke er helt ligesom

alle de andre. Nataschas helt store drøm

og ambition er, at komme på A-landsholdet

engang i fremtiden. ”Jeg har altid syntes, at

jeg er god nok til at komme med, så jeg venter

bare på en opringning” siger Natascha med

et smil på læben.

Hallo

SKAT VAR HURTIG PÅ TASTERNE,

NÅR DET KOM TIL INDBAKKEN.

MEN DET KNEB LIDT DEN ANDEN VEJ.

Hallo

SKAT har venligt bedt de erhvervsdrivende om at maile i stedet for at ringe. SKATs autosvar fortæller,

lige så venligt, at “… SKAT vil forsøge at svare din mail inden for 65 hverdage.” Det ligner en

SKAT har venligt bedt de erhvervsdrivende om at maile i stedet for at ringe. SKATs

vittighed, men det er virkelighed for de små og mellemstore virksomheder i Danmark.

autosvar fortæller, lige så venligt, at “… SKAT vil forsøge at svare din mail inden for

65 Hos hverdage.” BDO hjælper Det vi dagligt ligner vores en vittighed, mere end 15.000 men SMV-kunder det er virkelighed med at få for hurtig de afklaring, små og mellem- så de

store virksomheder i Danmark.

kan holde hjulene i gang i deres forretning, i stedet for at vente på svar.

Hos Følg BDO med i hjælper vores daglige vi dagligt kamp vores for SMV’erne mere end på www.bdo.dk/smv

15.000 SMV-kunder med at få hurtig

afklaring, så de kan holde hjulene i gang i deres forretning, i stedet for at vente på svar.

Følg med i vores daglige kamp for SMV’erne på www.bdo.dk/smv

BDO i Aarhus

Kystvejen 29, 8000 Aarhus C

Tlf. 89 30 78 00, aarhus@bdo.dk

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab og BDO Kommunernes Revision, Godkendt

revisionsaktieselskab, BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab begge danskejede og BDO Kommunernes revisions- Revision, og Godkendt rådgivningsvirksomheder, revisionsaktieselskab, begge er

danskejede revisions- og rådgivningsvirksomheder, er medlemmer af BDO International Limited - et UK-baseret selskab

medlemmer af BDO International Limited - et UK-baseret selskab med begrænset

med begrænset hæftelse - og dele af det internationale BDO netværk bestående af uafhængige medlemsfirmaer. BDO

hæftelse er varemærke - for og både dele BDO af netværket det internationale og for alle BDO medlemsfirmaerne. BDO netværk BDO bestående i Danmark beskæftiger af uafhængige godt 1.100

medlemsfirmaer. medarbejdere, mens det verdensomspændende BDO er varemærke BDO for netværk både har BDO næsten netværket 47.000 medarbejdere og for i 119 alle lande. BDO medlemsfirmaerne.

BDO i Danmark beskæftiger godt 1.100 medarbejdere, mens det verdensomspændende

BDO netværk har næsten 47.000 medarbejdere i 119 lande.


4in

24

one

Hovedsponsor etablerer

nyt hovedkontor i Aarhus

Adm. direktør Jesper Wengel fra Krifa (Kristelig

Fagbevægelse) behøvede ikke mange minutters

betænkningstid, inden han sagde ja til at

blive en del af den redningspakke, der skal

hjælpe den konkurstruede håndboldklub tilbage

på benene.

”Hvis ikke Aarhus som landets næststørste

by skal have en kvindehåndboldklub, hvem

skal så. Det er naturligvis vigtigt, at klubben

overlever,” siger han.

Timingen omkring hovedsponsoratet, der

foreløbig er tegnet for et år med option på

forlængelse, var også interessant for Krifa, som

i øjeblikket er ved at bygge nyt hovedkontor

i Lisbjerg Erhvervspark.

”Vi har besluttet at flytte hovedkontoret fra

Randers til Århus, og om fem måneder kan

vi tage vores nyopførte 12.500 kvadratmeter

moderne kontorbyggeri i anvendelse. Huset

bliver arbejdsplads for 350 personer, og med

vores størrelse bliver vi naturligvis nødt til at

markere os i byen – også sportsligt og kulturelt,”

siger Jesper Wengel.

Formelt bliver det Krifa Erhverv, der skal være

sponsor. Det er en underafdeling af Krifa for

selvstændige erhvervsdrivende med aktuelt

12.000 medlemmer.

”Afdelingen er i hastig vækst ligesom afdelingen

for lønmodtagere. Faktisk er vores

store vækst en af årsagerne til flytningen, for vi

kan simpelthen ikke længere være i vores nuværende

hovedkontor. Så vi glæder os naturligvis

meget til maj, hvor vi kan tage byggeriet i

bryg – og så glæder vi os naturligvis også til

at blive en del af erhvervslivet og bybilledet i

Aarhus,” fastslår Krifa-direktøren.

Krifa er i dag landets tredjestørste fagforening

med små 200.000 medlemmer. De betjenes fra

16 lokalafdelinger over hele landet.

SK Aarhus’ første hovedsponsor,

Krifa, flytter til maj til smilets by.

Sponsoratet skal være med til at give den

upolitiske fagforening en stærkere lokal

FULDT

SKATTE

FRADRAG

Kun

profil i smilets by 608,-

pr. måned

Nu har 190.000 valgt

Kristelig Fagbevægelse

Det har sparet dem for meget.

Vil du også have god service og lav pris?

Ring på

72 27 72 27

eller klik ind på krifa.dk


4in

26

one

SK Aarhus sponsorer

Hovedsponsorer:

Storsponsorer:

Elitesponsor:

Eksponeringsponsorer:

Eksponeringsponsorer:

5 R Marketing

Advokat Inger Bjerrum Hansen

Anders Petersen Automobiler

Anlægsgartnerne H Hoffmann

Anytime / Nytsyn

AP | Statsautoriserede Revisorer

ArosByg Aps

BDO Revision

BOMA Malerfirma

BOMA Gulvafslibning

Børge Møllers Grafiske Hus

Centrum Turist

Cinemaxx

Dana Electric A/S

Dansk Profilfilm

Factum2

Fitness World

Graphic House

Handelsbanken

Harboe Skilte

Hummel

Interlex

Jakobsen & Co

Just A/S

Jyske Bank

Kluntz

Kromann Connect

Lading Mejeri

LETT Advokatfirma

Malerfirma APS Anders Christensen

Mangaard Travel Group Aps

Minisoft

Naturmælk

Nordea

Nybolig v/ Per Faurholt

Nykredit

Nykredit Mægler

OK Benzin a.m.b.a

PL Vinimport

Profilservice

ProShop Europe

PW Stål A/S

Radio go!FM

Select sport

Sminipac

Sportdirect

Sportsmaster, Frederiksgade

STA-Malerfirmaet a/s

Tekstiltrykkeren

Telia

TopDanmark

Victor Herretøj

Århus Stiftstidende

Århusmedia

Et godt arbejdsmiljø starter

med ordentlig rengøring

Målsætningen hos C KLAR•SERVICE er ...

- at fremstå som et kvalitetsbevidst firma, som altid indfrier den enkelte kundes behov, hvad enten det er privat

eller erhverv.

Det gode samarbejde med vores kunder er ikke blot bygget på god kemi – der kræves desuden tillid, engagement

og flexibilitet fra begge sider, og da service i højere grad er blevet en tillidssag, ligger vi stor vægt på at

overholde de aftalte betingelser og leverings tider.

Og så endda til yderst konkurrence dygtige priser!!!

Røv go’ rengøring


4in

28

one

Aarhus Fremad sponsorer Aarhus Fremad sponsorer

Hovedsponsor: Erhvervsklubpartnere:

Bandesponsorer:

Kampsponsorer:

A/S Panda VVS

Erhvervsklubpartnere:

CUBE CUBE DESIGN A/S

Trige Tømrer-

og Snedkerfirma

Sportens Venner c/o Home

vinimport

Super1Rent Danmark

ApS

Glarmester John Sørensen

vinimport

Aarhus Lokalbank

BYENS BANK

4in

one


30

4in

one

Bakken Bears sponsorer

Hovedsponsor:

Co-sponsorer:

Prestigepartners:

Exclusive partners

Liga sponsor

MALERARBEJDE TIL ERHVERV & INDUSTRI

A/S

Bakken Bears sponsorer

VIP partners:

Grizzly club:

Bruuns Bro

Lejligheder

DR.

PRO industri &

skadesservice

Reihs

Arkitekter

4in

one


32

4in

one

Kampprogram 2012

Canal Digital Ligaen

Dato Hjemmehold Udehold

15-12-11 19:15 Bakken Bears Horsens

05-01-12 19:00 Bakken Bears Næstved

08-01-12 14:45 Svendborg Bakken Bears

16-01-12 19:00 Bakken Bears Aabyhøj

18-01-12 19:00 Værløse Bakken Bears

21-01-12 15:00 Aalborg Bakken Bears

23-01-12 19:00 Bakken Bears Aalborg

26-01-12 19:15 Næstved Bakken Bears

02-02-12 19:15 Horsens Bakken Bears

09-02-12 19:00 Bakken Bears Falcon

16-02-12 19:00 Bakken Bears Værløse

18-02-12 16:00 Hørsholm Bakken Bears

23-02-12 19:15 Bakken Bears Svendborg

01-03-12 19:00 Bakken Bears Sisu

Kampprogram 2012

Herre Håndbold Ligaen

Dato Hjemmehold Udehold

18-12-11 17:00 Team Tvis Holstebro Århus Håndbold

21-12-11 18:30 Århus Håndbold Lemvig-Thyborøn

28-12-11 18:30 Århus Håndbold Aalborg Håndbold

12-02-12 16:00 Skive fH Århus Håndbold

15-02-12 18:30 Århus Håndbold Bjerringbro-Silkeborg

26-02-12 16:00 Skanderborg

Håndbold

Århus Håndbold

04-03-12 16:00 Århus Håndbold Mors-Thy Håndbold

07-03-12 19:00 Nordsjælland

Håndbold

Århus Håndbold

11-03-2012 16:00 Århus Håndbold Viborg HK

14-03-2012 18:30 Skjern Håndbold Århus Håndbold

21-03-2012 20:00 Århus Håndbold KIF Kolding

Kampprogram Bakken Bears

Kampprogram Århus Håndbold

Danish Design - Made in Denmark

Julen er skudt igang…

www.hoptimist.com


4in

one

Hovedsponsor:

CO – Sponsor:

Eksklusiv partner:

Business partner:

VIP Partner PLUS:

Adjektiv

Aksglæde & Sørensen

BDO

Brdr. Dahl

CT Stål APS

Danske Bank

Elstedgårde

H.S. Hansen

Harboe Skilte

Hephi Ejendomme

HjulmandKaptain

Holst Advokater

HTH Køkkener

Hvidevareterminalen

Logistica A/S

Mangaard Travel Group A/S

Nykredit

Århus Håndbold

sponsorer

Rezultat

Risskov Murer og Entreprenørforretning

Sagførerne

SHARP Center Århus

Sollux Huse APS

Sputnik reklame & kommunikation

Svendsen & Sørensen I/S

TDC Erhvervscenter

Tuen-media as

Via Biler

Vinspecialisten HJ Hansen

Visiolink ApS

Årstidernes Arkitekter

VIP Partner:

Adhost

Bech-Bruun

BG Servicecenter

Boyum It A/S

Bygge-konsulent.dk

Deloitte

Djurslands Bank

Risskov

Ole G. Jørgensen

Erik F. Quist

Ernst & Young

FO-Aarhus

Frugt på Solsiden

Informationsteknik Scandinavia A/S

IT Forum

Kaka Aarhus

Karrierecoach

Niras

NMT Smedegaard

R Fys

RSM Plus

SOMEBIZ

Sparbank

Svane Vask

Østjysk Blik og Rør

OK sætter kulør

Du kan også være med til at gøre livet i din klub mere farverigt. Med et OK

Benzinkort, kan du nemlig støtte din lokale klub med 6 øre, hver gang du

tanker en liter benzin eller diesel.

Læs mere på www.ok.dk

på sporten

KAN DU

LIDE HVAD

DU SER?

S Design har stået for den

grafiske produktion

af denne avis

S Design tilbyder mindre og etablerede virksomheder, med

behov for identitet og tydelig profil, udvikling og rådgivning

inden for reklame, markedsføring og grafisk produktion.

S Design ∙ Kirkegårdsvej 4 ∙ 8000 Århus C

ses@sdesign.nu ∙ 26 20 92 41


4in

36

one

Navn: Nicolai Iversen

Højde: 205 cm

Vægt: 105 kg

Fødselsdato: 1980-01-27

Position: Forward

Største forcer: Jeg er god til at spille bold!

Dårlig vane: Jeg forstår ikke altid, at folk ikke gør, som jeg vil have det

Profil Bakken Bears

Topscorer

går forrest

Sidste sæsons spiller i dansk basketball, Nicolai

Iversen, gjorde før denne sæson comeback

hos Bakken Bears, hvor han har skrevet en

treårig kontrakt. Iversen har i de seneste to sæsoner

spillet hos Svendborg Rabbits, hvor han i

den forgangne sæson vandt sølv i kampen om

Danmarksmesterskabet og pokalturneringen.

I dette efterår har han fortsat det imponerende

arbejde og er efter tre hjemmekampe kåret

som kampens MVP (Most Valuable Player).

Desuden har han flere gange været bjørnenes

topscorer.

Den 205 cm høje Iversen er dansk landsholdsspiller,

og han er glad for at begynde sit tredje

ophold hos bjørnene – og for at komme hjem

til Aarhus, hvor det hele begyndte.

Nicolai Iversen fik sin basketballopdragelse i

Hjortshøj-Egå Idrætsforening. Efter et ophold

i Aabyhøj, skiftede han til Bakken Bears, hvor

han debuterede i efteråret 2002. Det blev til en

enkelt sæson hos Bears, inden Iversen tog til

tyske Tübingen, som han hjalp til at rykke op

i 1. Bundesliga. Herefter fulgte en omtumlet

sæson, hvor Iversen nåede at opleve, hvordan

basketball spilles i Spanien og Belgien, inden

han tog tilbage til Tyskland hos Heidelberg.

I 2005/06 spillede Iversen i Ungarn hos Dombovar.

Herefter fulgte en halv sæson hos Boncourt

i Schweiz, inden turen gik hjem til det

andet ophold hos Bakken Bears. Nicolai nåede

1,5 sæson i Aarhus, inden italienske Aget Imola

ventede. De seneste to sæsoner er så gået

på fynsk grund hos Svendborg Rabbits, hvor

Nicolai har været en af ligaens bedste spillere

og var stærkt medvirkende til Danmarksmesterskabet

i 2009/10.

Kun to gange de seneste ti år har årets spiller

været dansk, så det siger sig selv, at Nicolai

Iversen er en klar forstærkning af et i forvejen

stærkt Bears-mandskab, der i denne sæson

jagter mesterskab nummer 11 siden 1997. Han

vil sammen med Chris Christoffersen udgøre

en særdeles giftig insideduo hos de forsvarende

mestre.

Nicolai bor i Aarhus sammen med sin kæreste

– ikke langt fra Arenaen, hvor han formodentlig

vil høste mange triumfer gennem den kommende

sæson.

Kampprogram Aarhus Fremad

Kampprogram 2012

Rundens kampe · 2. Division Vest

Dato Hjemmehold Udehold

31-03-12 15:00 Skjold Aarhus Fremad

05-04-12 15:00 Aarhus Fremad Skovbakken

09-04-12 13:00 FC Svendborg Aarhus Fremad

14-04-12 15:00 Aarhus Fremad Kjellerup

22-04-12 13:00 Thisted Aarhus Fremad

28-04-12 15:00 Aarhus Fremad Varde

05-05-12 15:00 Næsby Aarhus Fremad

12-05-12 15:00 Aarhus Fremad FC Fyn

20-05-12 13:00 Lolland-Falster

Alliancen

Aarhus Fremad

23-05-12 19:00 Aarhus Fremad Brabrand

26-05-12 13:00 Viby Aarhus Fremad

02-06-12 15:00 Aarhus Fremad Marienlyst

05-06-12 14:00 Otterup Aarhus Fremad

10-06-12 15:00 Aarhus Fremad Aarup

16-06-12 15:00 Lindholm Aarhus Fremad

Kampprogram SK Aarhus

Kampprogram 2012

Dame Håndbold Ligaen, Pulje 1

Dato Hjemmehold Udehold

28-12-11 19:00 SK Aarhus Randers HK

11-01-12 19:30 HC Odense SK Aarhus

14-01-12 15:00 SK Aarhus Team Tvis Holstebro

18-01-12 19:00 Aarhus Fremad Kjellerup

22-04-12 13:00 Randers HK SK Aarhus

27-01-12 19:00 SK Aarhus KIF Vejen

01-02-12 19:00 Team Esbjerg SK Aarhus

13-02-12 19:30 SK Aarhus Slagelse F.H.

18-02-12 15:00 SK Aarhus FC Midtjylland

26-02-12 16:00 Aalborg DH SK Aarhus

03-03-12 15:00 SK Aarhus FIF

10-03-12 16:15 Viborg HK SK Aarhus

17-03-12 14:30 Silkeborg-Voel

KFUM

SK Aarhus

4in

4in

one

one


4in

38

one

Navn: Rikke Poulsen

Alder: 25 år

Rikke har spillet håndbold siden hun var

4 år gammel.

Antal sæsoner i SK Aarhus:

Det er Rikkes 4. sæson.

Har tidligere spillet for:

Ejsing og Holstebro.

Favoritplads på banen: Keeper.

Håndboldeventyret startede tidligt.

Rikke har spillet de sidste 4 sæsoner i SK

Aarhus, men drømmen om en professionel

håndboldkarriere startede i en meget ung al

der, fortæller Rikke. ”Jeg startede med at spille

håndbold som 4 årig i en lille by ved navn Ejs

ing. Som pigespiller flyttede jeg til Holstebro

og spillede der i 7 år. Her blev jeg professionel

håndboldsspiller som 20 årig årig og var var med til at

rykke holdet i Ligaen.” Lige siden hun var helt

lille, har det altså været Rikkes største drøm

at blive professionel håndboldsspiller. Men når

man vokser op i Nordjylland, bliver man ofte

opdraget med snusfornuft og begge ben plantet

solidt i den jyske muld. Dette kan Rikke nikke

genkendende til. ”Jeg kan huske at min mor

sagde, at nu skulle jeg ikke blive skuffet, hvis

min drøm ikke gik i opfyldelse og jeg ikke blev

professionel håndboldspiller. Men jeg havde en

tro på, at det kunne jeg blive, og i dag er jeg

utrolig taknemmelig for at den drøm gik i op

fyldelse.” Som SK Aarhus’ faste keeper, lever

Rikke nu sin pigedrøm ud hver dag.

SK Aarhus

SK Aarhus

keeper har spillet

håndbold næsten

før hun kunne gå.

Rikke har nydt de sidste 4 sæsoner i SK Aarhus.

Ifølge hende selv er det bedste ved at spille i

Aarhus klubben, at den har et dygtigt og ungt

hold som kæmper for hinanden og står sammen

når det gælder. Især sammenholdet med de

andre piger i SK Aarhus, betyder rigtig meget for

Rikke. ”Jeg er meget glad for mine medspillere,

og vi har det godt både på og udenfor banen.”

SK pigerne klikker heldigvis rigtig godt med

hinanden, og selvom de tilbringer rigtig meget

tid sammen til træning og og kampe, så bliver de

aldrig trætte af hinanden.

Færdiguddannet til januar

Rikke har mange bolde i luften, i mere end en

forstand. Sideløbende med en professionel

håndboldkarriere har keeperen nemlig også

læst til ergoterapeut. Sidst i januar afslutter

hun uddannelsen med sin bacheloreksamen,

Profil SK Aarhus

og så glæder Rikke sig til prøve kræfter med

faget, som nyuddannet ergoterapeut. Men Rikke

dropper aldrig håndbolden, for det er den der er

hendes store passion. Det er tydeligt når man

hører hvor passioneret Rikke fortæller om hendes

favoritsport. ”Det er en fed fornemmelse

at stå på banen og alt lykkes for holdet, dine

kammerater på banen og for en selv, og vide at

man gør en forskel for holdet. Det er her jeg føler

at tiden står stille, og her jeg kan sætte mig mål

og forfølge dem.” Rikke er godt klar over at der

er kloge mennesker, hvis vi skal citere keeperen

selv, der siger at håndbold ikke er ALT, men for

Rikke er den det næsten. Men vil man gerne

være den bedste, kræver det træning, blod,

sved og tårer, og med flere års erfaring som

professionel håndboldspiller, er der ifølge Rikke

selv, ”blevet taget mange fravalg i tidens løb,

men alt har været det værd”. Ja for den ekstra

træning og de mange kampe hver weekend er

grunden til, at Rikke i dag kan udleve sin drøm

som professionel spiller i SK Aarhus.

Små og store mål for fremtiden

Rikkes sportsmæssige ambitioner for fremtiden,

kan opdeles i små kortsigtede mål og flere store

mål der ligger længere ude i fremtiden. ”Jeg har

en ambition om at SK Aarhus skal i slutspillet i

denne sæson, og at vi skal blive ved med at udvikle

os som hold” siger Rikke når hun snakker

om sine kortsigtede mål. Når det handler om

de personlige ambitioner, bliver tonen straks

mere drømmende, men urealistisk er det ikke,

for Rikke har allerede bevist, at når hun sætter

sig et mål skal hun nok nå det, også selvom det

kræver andre ofringer. ”Personligt kæmper jeg

for både landshold, slutrunder og medaljer, men

samtidigt også om at spille Champions League

med et klubhold. Derudover vil jeg gerne blive

den bedste keeper og gøre en forskel, hver gang

jeg er på banen og i træningslokalet.” Der er

ingen tvivl om, at Rikke allerede gør en forskel,

hver gang hun går på banen, så det bliver spændende

at følge den selvsikre nordjydes vej mod

de resterende ambitioner.

NEJ,

din bank anbefaler

ikke vores aktier...

Aviser og internetsider bugner af historier om, hvilke

aktier bankerne anbefaler. Ét er dog sikkert, du finder

ikke en historie, hvor en bank anbefaler Formueplejeselskabernes

aktier. Formuepleje betaler nemlig ikke

bankerne for det.

For 25 år siden Formuepleje blev grundlagt som

et uafhængigt alternativ til bankernes investerings

foreninger. Et alternativ, hvor der ikke er interessekonflikter,

men tværtimod fuld gennemsigtighed.

For muepleje tror ikke på brede standardiserede

koncepter. Vi har fuldt fokus på inve stering, og vi

vil være de bedste målt på absolut afkast.

Vores ældste selskab hedder Formuepleje Safe.

Det blev grundlagt i 1988 og har siden haft et

gennemsnitligt årligt afkast på over 12%.* Det

betyder, at 100.000 kr. i løbet af 23 år er blevet

til mere end 1.400.000 kr.

*Historisk afkast er ikke garanti for fremtidigt afkast.

>> Kontakt os på tlf. 87 46 49 00 eller se mere på formuepleje.dk

og få vores syn på dine investeringer.


4in

40

one

Århus er min by, og

Århus Håndbold

er min klub

32-årige Henrik Hansen er en rigtig Århusdreng.

Han er født og opvokset i Risskov,

hvor han efter sit udlandseventyr i Spanien

og Tyskland nu igen har bosat sig sammen

med kæresten Rikke og deres snart

1-årige søn Pelle-Emil. Han nyder at

være tilbage i Smilets By, hvor han

ikke mindst i håndboldkredse er et

særdeles kendt ansigt. Henrik Han

sen har nemlig været med i Århus

Håndbold-regi helt fra start, og der

var da heller ikke så meget at være i

tvivl om, da han stod over for valget

om at vælge klub i Danmark efter ud

landstilværelsen. Som han selv sagde

det, da han blev mødt af den danske

presse: ”Århus er min by, og Århus Hånd

bold er min klub.”

Man må sige, at Henrik Hansen kommer kommer fra fra

en vaskeægte håndboldfamilie, hvor både

mor, far, onkel og morfar spillede med den klis

trede læderkugle. Det var derfor kun naturligt

for ham selv at gribe fat i bolden i en alder

af 5-6 år. Han spillede i mange år i VRI, som

senere blev til Århus GF. I 2003 fik han debut

på det danske landshold, som han vandt EMbronze

med i 2006. Året før var det blevet til

en anden flot medalje. Sammen med de nu

værende holdkammerater Toke Holst og Mads

Lind var han nemlig en del af det nærmest

legendariske Århus GF-hold, der vandt DMsølv

i 2005. Det førte efterfølgende til mange

flotte Champions’ League-kampe, som altså

endte med at blive den internationale profile

ringsplads, der senere gav Hansen en kontrakt

i spansk klubhåndbold.

Det store udlandseventyr

I sin tid i Spanien fik Henrik også udviklet andre

evner end dem på håndboldbanen. Han har

nemlig altid været glad for at spille golf og bo

ede nu pludselig kun 10 meter fra goldbanen.

Det resulterede altså i et flot handicap på 4.5.

Årene i Spanien husker han tilbage på som

nogle gode år, hvor det rent håndboldmæssigt

dog ikke blev til de helt store oplevelser. Hånd

bold bliver ikke profileret så meget i Spanien,

og ofte spillede de for halvtomme haller. Til

gengæld følte Henrik sig rigtig godt tilpas i

Profil Århus Håndbold

klubben og nød selvfølgelig de lækre omgivelser

og den gode livsstil. De håndboldmæssige

oplevelser fik han så dog igen, da han

rykkede videre til tysk håndbold, hvor han med

sin klub TuS Nettelstadt Lübbecke fx spillede

Final 4 foran 13.000 tilskuere, ligesom han i

sin sidste kamp for klubben mod Kiel spillede

for 10.500 tilskuere.

Nu er Henrik Hansen tilbage i Århus igen og

er kommet godt fra start. Det tager selvfølgelig

noget tid at lære de andre spillere at

kende, hvilket jo er rigtig vigtigt i hans rolle som

playmaker. Om ambitionerne for sæsonen er

svaret klart: ”Selvom Århus Håndbold måske

præsterede lidt over evne i sidste sæson og

derfor kan have svært ved at leve op til forventningerne

i denne sæson, må succeskriteriet

være en plads i slutspillet.”

Århus Håndbold skal være byens hold

Henrik Hansen ønsker især at kunne bidrage til

én ting i Århus Håndbold: at få flere tilskuere til

kampene og være med til at slå Århus Håndbold

lidt mere fast i byen som det hold, man

bare SKAL følge. Det er trods alt Danmarks

andenstørste by. ”Det betyder meget, at der er

nogle interessante spillere at se på og dermed

et spændende hold at følge. Når der er spillere,

folk kender, vil de gerne se dem spille. Det er

vigtigt at fastholde de kendte ansigter, så tilskuerne

får et godt forhold til spillerne, ligesom

de havde tidligere til fx Jan Paulsen og Torben

Winther – de kom her fra byen og var med til at

skabe en god håndboldkultur i Århus.” Samme

effekt vil Henrik gerne bidrage endnu mere til

i den sorte Århus Håndbold-trøje.

Navn: Henrik Hansen

Alder: 32 år

Position: Playmaker/back

Højde: 195 cm

Vægt: 95 kg

Landskampe: 30 A

Tidligere klubber: Århus HK/Århus GF, BM

Altea, CBM Torrevieja, TuS Nettelstadt Lübbecke

Civilstand: Kæreste med Rikke og far til

Pelle Emil

Profil Århus Håndbold

Navn: Jakob Thoustrup

Position: Playmaker/back

Alder: 30 år

Højde: 198 cm

Vægt: 98 kg

Landskampe: 1 Y, 35 U, 3 A

Tidligere klubber: Tvis KFUM, Team Tvis

Holstebro, Fredericia,

SG Flensburg-Handewitt

Civilstand: Single

På banen kender vi ham som den hårdtarbej

dende allrounder med de lange mørke lokker,

der i den forgangne sæson for alvor trådte i

karakter på pladsen som højre back efter Irm

ings skade. Uden for banen fokuserer den høje

og sympatiske lærerstuderende fra Holstebro

på personlig udvikling og det at være en god

rollemodel. ”Thou” fyldte i sommer 30 år og

konstaterede da – kækt, men modent – at han

kun bliver bedre med alderen og i øvrigt har

mange gode år i sig endnu.

Da Jakob Thoustrup kom til Århus Håndbold i

2009, var han tiltænkt pladsen som playmaker.

Men siden har han gennemgået noget af en

udvikling på holdet, hvor han ikke blot har bev

ist sine evner som stærk spilstyrer med forcer

både i forsvars- og kontraspillet, men også har

vist sig at leve op til ethvert ansvar, han bliver

givet – uanset position. I sæson 2010/2011

prøvede han sågar rollen som venstre back,

hvilket han selv syntes var en sjov udfordring.

Det blev dog i slutspillet, at Thoustrup virkelig

fik bekræftet sin alsidighed, da han viste sig

som en ganske forrygende erstatning på højre

back, efter Kasper Irming blev sat ud af spil

med en skulderskade. Som Thou selv siger

det: ”Jeg ser egentlig mig selv som holdets

skraldemand, da jeg kan spille stort set alle

pladser på holdet. Jeg kan godt lide nye ud

fordringer, og i den sidste ende er det vigtigste

bare at få en masse spilletid”.

Oprindeligt fra Holstebro

Jakob har trådt sine barnehåndboldsko i

Holstebro, hvor hvor han som som helt lille tilbragte

mange timer i omegnens haller, da begge hans

forældre spillede håndbold. Hans bror er også

tidligere håndboldspiller, men har modsat Jakob

ikke forfulgt sine evner i den retning. Efter

10 sæsoner i Team Tvis Holstebro rykkede

Jakob i 2008 til Fredericia og havde derefter

et kort ophold i SG Flensburg Handewitt, hvor

han bl.a. spillede sammen med Michael Knudsen

og Lars Christiansen. På samme tidspunkt

4in

En hårdtskydende

og arbejdsom

”skraldemand”

one

fik han også sin debut på A-landsholdet, hvor

han indtil nu er noteret for tre kampe.

Godt at kunne abstrahere fra håndbolden

ind imellem

Med tiden har Jakob indset, at det er sundt at

have noget andet at gå op i end bare håndbold.

Han har netop afsluttet sit første år på lærerseminariet,

som han allerede mener har udviklet

ham både som menneske og håndboldspiller.

”Det giver en god ballast at kunne abstrahere

fra turneringsræset og i stedet bruge sine evner

på en anden måde,” siger Jakob. Han lægger

stor vægt på den menneskelige kontakt i

jobbet og nyder at kunne hjælpe andre. Hvad

enten han spiller i den sorte trøje i NRGi Arena

eller underviser i en folkeskoleklasse, er der

ingen tvivl om, at mange unges øjne hviler på

ham. Og det lader til at være endnu et ansvar,

som Thou kan leve op til, for han lægger

selv en ære i at agere rollemodel for andre og

ønsker på den måde at præge de unge i en

positiv retning.

Det til trods opfatter Jakob egentlig ikke sig

selv som helt seriøs. Der er – efter hans mening

– mange, der er mere seriøse end ham. Han

udlever jo i virkeligheden bare sin drengedrøm:

at leve af at spille håndbold. Men mon ikke

det bare er hans vestjyske beskedenhed, der

spiller ind? Trænerens opfattelse af Jakob er

i hvert fald ikke til at tage fejl af, når Erik Veje

beskriver Thou som ”en regulær maskine rent

træningsmæssigt, hvor han altid yder maksimalt.”

Vestjysk beskedenhed eller ej, konkurrencemennesket

i Jakob Thoustrup er ikke til at

tage fejl af! Ud over håndbolden er han en

ganske habil fodboldspiller og har også spillet

golf i mange år. Og Jakob hygger sig da på

golfbanen, men der bliver både kæmpet om

pokal, ære og håneret, når han mødes med

gutterne hjemme fra Holstebro til deres tilbagevendende

interne turnering.


DANMARKS NYE

SPORTSKÆDE

SE MERE PÅ

WWW.SPORT24.DK


4in

44

one

Tilfreds med

udviklingen

Sparekassen Kronjylland og Århus Håndbold

har været samarbejdspartnere i en årrække,

og efter nogle år som en af de større sponsorer

i klubben er Sparekassen Kronjylland nu

hovedsponsor. Og den udvikling afspejler tilfredshed

med sponsoratet, siger Ole Petersen,

afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjylland.

- Man kan sige, at den udvikling, der har

været i vores engagement i Århus Håndbold,

vel meget godt afspejler tilfredshedsgraden

af den ”pakke”, vi får ud af at være sponsor i

klubben. Århus Håndbold har en både velfungerende

og hyggelig erhvervsklub, hvor vores

deltagelse har spændende og udbytterige forretningsmæssige

perspektiver, og personligt er

jeg gået hen og blevet bidt af stemningen og

det at gå til håndbold. Det var jeg ellers stoppet

med i en årrække, men i Århus Håndbold

har byen en klub, der leverer varen, siger Ole

Petersen

Sparekassen Kronjylland

tilfreds hovedsponsor.


4in

46

one

Fremads forretning

forbløffer finanskoncern

Finanskrise. Et ord de fleste kender, og som

rigtig mange frygter. Virksomheder må dreje

nøglen om, og mange sportsklubber præsenterer

et blødende underskud år efter år. Aarhus

Fremad klarer sig derimod flot rent økonomisk,

hvilket imponerer Nykredit, der er en

af Danmarks førende finanskoncerner, som

selv markedsfører sig med finansiel stabilitet.

”Der er større respekt om Aarhus Fremad, end

man lige går og regner med. Specielt på den

måde forretningen bliver drevet på, når klubben

har været så langt nede i knæ, som den har

været,” siger Anders Jelle, der er kundechef

i Nykredit.

Og Byens nr. 2 har været i knæ. I klubbens 64

år lange levetid har der gentagne gange været

problemer med økonomien. Senest tilbage i

sommeren 2009, hvor der blev spekuleret i

betalingsstandsning, konkurs og tvangsnedrykning.

Derfor var finanskoncernen også lidt

forbeholden, før de sagde ja til at sponsorere

Aarhus Fremad.

”Før vi sprang ind i det, skulle vi høre mere til

planerne, og hvem der gik ind i det. Vi vidste

jo godt, at det var en fodboldklub i knæ. Der

må vi jo bare sige, at vores mavefornemmelse

var rigtig dengang,” siger Anders Jelle.

Sponsorernes ping-pong giver gevinst

Kundechefen er i dag glad for, at de er gået

med i samarbejdet med Byens nr. 2. Nykredit er

med i Aarhus Fremads sponsornetværk, hvor

sponsorerne kan få faglig såvel som personlig

sparring.

”Vi har fået en masse ud af at være med i

Aarhus Fremad og har så rigeligt tjent vores

sponsorat hjem igen. Vi har lavet nogle forretninger

gennem netværket, og vi har brugt

kontakter i netværket til at servicere os med

nogle ting. Det der ping-pong har vi fået meget

ud af,” fortæller Anders Jelle.

Nykredit sponsorerer også Aarhus Fremad for

at synliggøre sig selv. De vil gerne reklamere

for, at de også er blevet en erhvervsbank. Men

selvom Nykredit er en national virksomhed, så

vil de ligeledes gerne nå ud til de lokale. Her

er Byens nr. 2 en oplagt mulighed.

Finanskoncernen Nykredit har stor

respekt for den måde, forretningen bliver

kørt på i Aarhus Fremad. De er glade for

at være med i klubbens sponsornetværk,

der giver dem gode oplevelser samt åbner

døre til nye samarbejdspartnere.

Nykredit rådgiver på banen

Anders Jelle tager selv på Riisvangen og ser

fodbold, når han har mulighed for det – her

får han sig en snak med de andre sponsorer,

der ofte har nogle spørgsmål til ham. En del af

Nykredits salg ligger i deres rådgivning, hvilket

de øvrige sponsorer kan nyde godt af, når

de mødes. Ifølge kundechefen er fordelen, at

Nykredit kan give noget rådgivning, der kan

sætte tankerne i gang hos en eventuel fremtidig

samarbejdspartner.

Kundechefen lægger ikke skjul på, at han er

fan af AGF. Men derfor kan man også sagtens

støtte en klub som Aarhus Fremad, mener han.

Det er ikke sponsoratet, der har fået ham til at

holde med de gule- og sortstribede fra Riisvangen.

Dem har han fulgt siden ’gamle dage’

og gør det stadig.

”Jeg er også fan af Aarhus Fremad. Jeg skal

i hvert fald lige en tur ned over tekst-tv, når de

har været på udebane. Helst allerede lørdag,”

understreger Anders Jelle.

Læs mere på berlingskemedia.dk

Læg et avisabonnement

under træet i år

Weekendavisen

Hver fredag

13 uger 520 kr.

Folkebladet Lemvig

Mandag-lørdag

3 måneder 599 kr.

Viborg Stifts Folkeblad

Mandag-lørdag

3 måneder 599 kr.

PRINT | WEB | MOBIL | RADIO | TV

B.T.

Fredag-søndag

3 måneder 459 kr.

Dagbladet Struer

Mandag-lørdag

3 måneder 599 kr.

Dagbladet Ringkøbing-

Skjern / Mandag-lørdag

3 måneder 599 kr.

Berlingske

Hver dag

3 måneder 649 kr.

Randers Amtsavis

Mandag-lørdag

3 måneder 549 kr.

Dagbladet Holstebro

Mandag-lørdag

3 måneder 599 kr.

Århus

Stiftstidende

Hver dag

3 måneder

624 kr.

Årets julegaveidé

Bestil et avisabonnement på

berlingskemedia.dk

eller ring på 8020 2500

Avisgaven kan bestilles til alle personer og husstande,

der ikke har modtaget avisen de sidste seks måneder.


Helt til og med 31. december giver vi 28% i rabat på en af Danmarks mest roste rødvine. Den er fx i Penge og Privatøkonomi

VURDERET TIL 110,- PR. FLASKE

Le Preare

Lastone 2009 Cantina Valpolicella Negrar Rosso Veronese

UGENS

VIN

Uge 16 2011

3






-





-





-


g Pris

kr. 70 kr.

SPAR 16 95

Le Preare r Lastone

2009

KLARER FED SOVS


ort dk

Panelets

vurdering Pris

110 kr. 60 kr.


www.gobivin.dk

VINPANEL

Eksperter

De sødmefulde




-











J. Jensen:



B. Jensen:


SuperBest Århus

Vesterbro Torv 10, 8000 Århus C

SuperBest Viby

Grøndalsvej 5, 8260 Viby J

SuperBest Rønde

Torvet, 8410 Rønde

SuperBest Hadsten

Nørregade 2, 8370 Hadsten

J

liter pris v/1 stk. 57,336

Vurderet til

110,- pr. flaske i

Penge og

Privatøkonomi

november 2011

Udklippet er fra Penge &

Privatøkonomi november 2011

SuperBest Risskov

Tornebakken 1, 8240 Risskov

SuperBest Langenæs

Skanderborgvej 18-24, 8000 Århus C

SuperBest Viborgvej

Viborgvej, 8210 Århus V

SuperBest Hornslet

Toftevej 11, 8543 Hornslet

Hoveddruen er Corvina Veronese.

Den er delvist modnet på store Slavonske fade og en

lille del har ligget på barriques i en kortere periode.

Bouqueten er intens med modne bær, diskrete krydderier

og et strejf blid eg.

Smagen har både kraft og fylde. Masser af moden

frugt gør den samtidig blød og harmonisk. Den bliver

længe i munden og krydres delikat i eftersmagen.

SØNDAGSÅBENT

18. december fra kl. 10

Bedste producent i Veneto

2011. Kåret på Vinitaly

ASTI FRA TOPPRODUCENT

Gælder helt

til og med

lørdag d.

31. december Gancia Asti D.O.C.G.

Gælder helt

til og med

lørdag d.

31. december

Gancia blev grundlagt i 1850 af Carlo

Gancia, der skabte den første mousserende

vin i Italien. Det er stadig familien der står

bag og man har holdt sig helt på toppen.

Bouqueten er indsmigrende med det

umiskendelige blomsteragtige præg af

Moscato druen som vinen er lavet på.

Smagen er frisk med delikate sødmefulde

frugtnuancer, der friskes op af de fine

bobler.

liter pris v/1 stk. 66,60

SPAR 20 00

Til velkomst, kransekage

og frugtdesserter

Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår

SuperBest Låsby

Hovedgaden 11-13, 8670 Låsby

SuperBest Harlev

Gammel Stillingvej 431, 8462 Harlev J

SuperBest Skødstrup

Grenåvej 752, 8541 Skødstrup

Tilbudene gælder t.o.m. 31. december 2011

Forbehold for trykfejl og udsolgte varer

More magazines by this user
Similar magazines