Views
4 months ago

# 1A

## (23–27) : 2007, OUTRAM

(23–27) : 2007, OUTRAM LINES, 1ST FLOOR, OPPOSITE MUKHERJEE NAGAR POLICE STATION, DELHI-110009 Day Friend Wife Country Monday J P China Tuesday K R Japan Wednesday B T Russia Thursday L Q India Friday C V UK Saturday A S Nepal Sunday D W US 23. (5) 24. (2) 25. (3) 26. (1) 27. (4) (28–30) : B 7m C 5m F A E 6m 28. (1) 29. (5) D 10m 30. (1) DF = 2 2 5 6 = 61 m (31–35) : D H A B E F G Family Tree (–) B (+) D G (–) C A (+) E (+) H (–) (–) C F (+) KD Campus 31. (1) 32. (3) 33. (1) 34. (3) 35. (4) Maths (36-40) : 36. (1) 8282 + 2828 = ? × 40 ? × 40 = 11110 ? = 11110 40 = 277.75 37. (2) ? % of 650 + 844 = 1000 ? × 650 = 1000 – 844 100 156 100 ? = = 24 650 38. (1) 73.96 – 18.19 + 17.47 = ? + 10.91 73.24 = ? + 10.91 ? = 73.24 – 10.91 = 62.33 39. (2) 348 ÷ 29 × 15 + 156 = (?) 3 + 120 12 × 15 + 156 = (?) 3 + 120 (?) 3 + 120 = 336 (?) 3 = 336 – 120 (?) 3 = 216 ? = 6 40. (4) 97306 – 89306 = ? % of 32000 8000 = ? % of 32000 ? × 32000 = 8000 100 8000 100 ? = = 25 32000 (41-45) : 41. (4) Income of company A is the year 2011 = 400 × 140 = `560 crores 100 42. (2) Expenditure of company B in the year 2015 = 324 100 = `240 crores 135 43. (3) Let the income of comapany A and B are `100 crores. Required ratio = 100 100 × 100 : 135 130 × 100 = 1 27 : 1 26 = 26 : 27 40 30 44. (3) Required ratio = 100 % 30 = 33.33% 45. (2) Let the expenditure of company A and B are `100 crores. Required ratio = 100 × 160 150 : 100 × 100 100 = 16 : 15 (46-50) : 46. (4) The number series is as follows: 101 13 26 46 72 103 138 +13 +20 +26 +31 +35 +7 +6 +5 +4 Ph: 09555108888, 09555208888 2

2007, OUTRAM LINES, 1ST FLOOR, OPPOSITE MUKHERJEE NAGAR POLICE STATION, DELHI-110009 47. (4) The number series is as follows: 33 × 3 + 3 = 102 102 × 4 + 4 = 412 412 × 5 + 5 = 2065 2020 2065 × 6 + 6 = 12396 48. (2) The number series is as follows: 1 2 + 1 2 = 1 1 + 3 4 = 7 4 7 4 + 5 6 = 31 12 31 12 + 7 8 = 83 24 86 25 83 24 + 9 10 = 523 120 49. (1) The number series is as follows: 1600 × 0.6 = 960 960 ÷ 0.4 = 2400 2400 × 0.6 = 1440 1440 ÷ 0.4 = 3600 3600 × 0.6 = 2160 2410 50. (3) The number series is as follows: ×2 21 52 26 ×2 30 70 35 ×2 39 88 44 +5 +5 +5 51. (2) Ratio of profit among Aman, Bharat and Chetan = 2500 × 12 : 3500 × 12 : 4500 × 8 = 5 : 7 : 6 Required difference = 900 6 × 2 = `300 52. (2) Required number of arrangement = 7! – (5! × 3!) = 5040 – 720 = 4,320 53. (1) Required probalility = 4 5 4 5 4 C2 C2 C3 C1 C4 9 C4 90 KD Campus = 3 20 4 5 1 = 81 126 126 = 9 14 54. (3) 2 days work of L and M together = 2 3 2 Remaining work = 1 = 1 3 3 1 work is completed by L in 2 days. 3 Whole work is completed by L in 2 × 3 = 6 days 180 240 5 18 55. (4) Required time = 30 40 = 21.6 seconds (56-60) : 56. (4) Total salary of T = 22000 × 100 = ` 25,000 88 Saving of T = 25000 – 22000 = `3,000 \ Required ratio = 25000 : 3000 = 25 : 3 57. (3) Expenditure of U = 32000 – 5500 = `26,500 \ Expenditure on education = 26500 × 20 100 = `5,300 58. (2) Expenditure of R = 27000 × 88 100 = `23,760 \ Required amount he sbent on house rent = 23760 × 10 100 = `2,376 59. (2) Total salary of S = 25800 + 4200 = `30,000 \ Required average salary of P, Q, S and U Ph: 09555108888, 09555208888 3 = 45000 38000 30000 32000 4 = 145000 4 = `36,250 60. (2) New salary of P = 45000 × 120 100 = `54,000 New expenditure of P = 37500 × 110 100 = `41,250 New saving of P = 54000 – 41250 = `12,750 Present savings of P = 45000 – 37500 = `7,500 Required difference = 12750 – 7500 = `5,250

1a
1a
1a
1a
1A - NordiQC
WR50-1A
Russia - 1a
Attachment 1a
realizing_the_promise_of_itm-1a
1a - OffGridGraphics.com
The Lodge 1a Rodway
1A - University of Cambridge
1a Arlington Drive
1A Westerton Lane - Mouseprice
Fire Fighter-1A - Godrej
1A-Region-A-OVERVIEW-Presentation