Surrey Homes | SH57 | July 2019 | Summer supplement inside

JPSmedia

The lifestyle magazine for Surrey - Inspirational Interiors, Fabulous Fashion, Delicious Dishes

This page: Contemporary built-in

furniture hold a portion of Squerryes’

books in the library

the first visual beat in a vista over parkland and countryside,

with a domed white folly perched on a nearby hillside.

Turn your head left towards the house and you see a glorious

symmetrical frontage from the Stuart era (1681), although it

looks more like the style we identify as Queen Anne. Built from

narrow red bricks, with a pillared and porticoed front door, it has

two storeys with three sash windows on each side, then another

layer with six mansard windows and a triangular gable with a

roundel window and splendid chimney stacks. It makes you sigh.

This urge stays with you, once you step into the huge entrance

hall with a black and white marble chequerboard floor – and

large portraits of Henry’s rels, male and female, all around and

classical busts over each porticoed doorway into adjoining rooms.

It’s just the kind of space where you want to be holding

a flute of cold sparkling white, while chatting to interesting

people – which is exactly what you get to do if you join

up to a Squerryes membership package, which involves

no joining fee, just a commitment to buy one case (12

bottles) a year. Hardly a hardship (especially as you get

15 per cent off, so really it would be rude not to).

Membership brings invitations to all kinds of jolly

events at the house – which is not open to the public

– including a summer garden party with 299 fellow

bubbly-lovers, which sounds particularly appealing.

But with a house to study and photograph, we stuck to

coffee, in the lovely light, high-ceilinged kitchen, looking

over the formal garden at the back of the house. A kitchen

which looks and feels like it has always been there, but was

actually a fairly recent conversion by Claire and Henry.

They moved into the house six years ago, when Henry took

on the commitment of running the estate and his parents

moved out to a farmhouse on the land. At that point, while

totally understanding the responsibility to preserve a house

like this for future generations – one of the bedrooms has

listed wallpaper – Claire and Henry decided to make some

thoughtful changes to adapt its old bones to


surrey-homes.co.uk

58

More magazines by this user
Similar magazines