Views
7 months ago

Sony VPCCW2C5E - VPCCW2C5E Mode d'emploi Polonais

Sony VPCCW2C5E - VPCCW2C5E Mode d'emploi Polonais

Podstawy obsługi >

Podstawy obsługi > Używanie trybów oszczędzania energii n 26 N Używanie trybów oszczędzania energii Aby przedłużyć czas działania akumulatora, można skorzystać z ustawień oszczędzania energii. Oprócz normalnego trybu działania komputer umożliwia wybranie jednego z dwóch trybów oszczędzania energii, zależnie od oczekiwań użytkownika: uśpienia i hibernacji. ! Jeśli nie będziesz używać komputera przez dłuższy czas, a jest on odłączony od zasilania sieciowego, przełącz go do trybu hibernacji lub wyłącz. Jeśli akumulator wyczerpie się, kiedy komputer będzie w trybie uśpienia, wszystkie niezapisane dane zostaną utracone. Przywrócenie poprzedniego stanu danych jest niemożliwe. Aby uniknąć utraty danych, należy często je zapisywać. Tryb Tryb normalny Tryb uśpienia Tryb hibernacji Opis Tryb ten reprezentuje normalny sposób działania komputera, kiedy korzysta z niego użytkownik. W trybie tym wskaźnik zasilania świeci się na zielono. Tryb uśpienia powoduje wyłączenie ekranu LCD oraz przestawienie wbudowanego urządzenia pamięci masowej i procesora do trybu niskiego zużycia energii. W trybie tym pomarańczowy wskaźnik zasilania miga powoli. Komputer wychodzi z trybu uśpienia szybciej niż z trybu hibernacji. Tryb uśpienia zużywa jednak więcej energii niż tryb hibernacji. Przy przejściu komputera do trybu hibernacji stan systemu jest zapisywany na wbudowanym urządzeniu pamięci masowej, a zasilanie zostaje wyłączone. Nawet po wyczerpaniu akumulatora dane nie zostaną utracone. W trybie tym wskaźnik zasilania nie świeci się.

Podstawy obsługi > Używanie trybów oszczędzania energii n 27 N Używanie trybu uśpienia Jak aktywować tryb uśpienia Kliknij kolejno przycisk Start, strzałkę Jak wrócić do trybu normalnego ❑ ❑ Naciśnij dowolny klawisz. Naciśnij przycisk zasilania w komputerze. obok przycisku Zamknij system i opcję Tryb uśpienia. ! Jeśli naciśniesz i przytrzymasz przycisk zasilania przez ponad cztery sekundy, komputer automatycznie się wyłączy. Spowoduje to utratę wszystkich niezapisanych danych.