Views
1 year ago

Wandelkrant Nr. 02

 • Text
 • Tirol
 • Pustertal
 • Wandelweek
 • Zillertal
 • Almenweg
 • Wiedtal
 • Westerwaldsteig
 • Wandeltocht
 • Nederland
 • Belgie
 • Wandelroutenetwerk
 • Voerstreek
 • Zichem
 • Merode
 • Averbode
De Wandelkrant is een gratis en onafhankelijk Wandel- & Outdoor magazine voor de actieve wandelaar en sportelaar met aandacht voor natuur en cultuur. In deze 2de editie: Averbode, Het wandelroutenetwerk “de Merode”, In het land van “De Witte van Zichem”, Wandelroutenetwerk in de Voerstreek, Wandelroutenetwerken in België, Wandelroutenetwerken in Nederland, St-Agatha Wandeltocht, Westerwaldsteig, Wandelen in het Wiedtal, Salzburger Almenweg, Wandelkrant-Special Zillertal, Abtenauer wandelweek, Wandelen in het Zuid-Tirolse Pustertal

Wandelen in het

Wandelen in het Zuid-Tirolse Pustertal Onze wandeltips voor Terenten & omgeving: Besinnungsweg nach St. Zeno Mühlenrundweg Panoramarundweg Pertinger Alm Stockner Tal Weg Terenten - Pichlern Winnebachtal - Astnerberg Winnebachtal - Astnerbergalm - Tiefrastenhütte Meer info over deze wandelingen tref je aan op: www.terenten.com Terenten Mühlenrundweg Op onderstaande foto’s zie je de Erdpyramiden van Terenten. Deze zijn waarschijnlijk ontstaan ten gevolge van een zwaar onweer in 1834. Vanuit het dorp loopt er een wandelweg naar toe die je in goed 40 minuten brengt naar dit natuurwonder. Dit is een ideale uitstap om met de gehele familie te maken.

Wandelen in het Zuid-Tirolse Pustertal Maak een onvergetelijke wandelvakantie in Südtirol - Terenten. Het Pustertal heet u van harte welkom! Terenten gelegen aan de Pustertaler Sonnenstraße is het ideale oord voor wandelingen en Nordic Walking tochten. U kan er terecht voor talrijke almwandelingen en bergtochten. Ook het Pfunderertal, de Gitschberg en het Valsertal, samen met de vele bergtoppen van de Dolomieten zijn mooie nabije bestemmingen. Als u eens geen wandellust heeft, kan u zich uitleven in de klimtuin van Pfalzen of op de klimrotsen van de Dolomieten om uw klimhonger te stillen. Van mei tot begin oktober worden er in het toeristisch weekprogramma meerdere begeleide wandeltochten aangeboden waarbij je tijdens je verpozing op de alm kan genieten van een hartig vieruurtje. Een gouden raad: wandelen in het Zuid Tirolse Pustertal word zoveel mooier onder begeleiding van een ervaren berggids van de Alpinschule Pustertal! Het Pustertal heeft twee Nationale Parken: Parco Naturale Dolomiti di Sesto en het Parco Naturale Vedrette di Ries. Uitgebreide wandelinformatie over deze prachtige Zuid-Tirolse omgeving kan je terugvinden op: www.suedtirolerland.it/de/berge-wandern/wandern-im-pustertal/ We stellen je alvast onderstaande twee klassiekers voor: Natuur en Kultuur rondwandelweg Wandeltijd: 4 uur - hoogteverschil: 250 meter ▶ Biotoop “Pirchner Moos” ▶ ”Osn Säge” ▶ Kirchlein St. Margareth ▶ Molen ▶ Erdpyramiden Molen en Erdpyramide rondwandelweg Wandeltijd: 1,5 uur - hoogteverschil: 230 meter ▶ 7 Molens ▶ Erdpyramide Gelegen in de zeer rustige en zonnige dorpskern van Terenten, is het drie sterren hotel Waldrast het ideale uitgangspunt voor al je wandelingen in het Pustertal. Het hotel, met Vlaamse uitbaatster, schenkt veel aandacht aan traditie en gastvrijheid. Geniet er na je dagwandeling van de Zuid-Tirolse keuken, die het hart van elke levensgenieter zal doen versnellen. Zoek nadien de rust op en ontspan je in de Finse Sauna, het Turks stoombad, het heerlijk ruikend aromabad, de Whirlpool, de Belevenisdouche, de Exotische Felsendusche of in het Solarium. Plons je liever meteen in het verwarmde buitenzwembad met ligweide na een mooie wandeldag in de Zuid-Tirolse Dolomiten? Het kan allemaal in Hotel Waldrast! Bezoek zeker hun Nederlandstalige website www.waldrast.it eens! Autoroute: Brennerautostrade A22 tot afrit Brixen / Pustertal. U rijdt verder richting Pustertal www.waldrast.it tot Vintl. In Vintl slaat u links af naar Terenten. Na ongeveer 7 km bent u in het centrum van Terenten waar ook het hotel Waldrast is gelegen.