Views
1 year ago

Wandelkrant Nr. 05

  • Text
  • Engeland
  • Voeren
  • Kempen
  • Heuvelland
  • Geocaching
  • Rochefort
  • Ardennen
  • Frankrijk
  • Wandelkrant
De Wandelkrant is een gratis en onafhankelijk Wandel- & Outdoor magazine voor de actieve wandelaar en sportelaar met aandacht voor natuur en cultuur. In deze vijfde editie: Frankrijk, het land van de GR paden, Ontdek de Naamse Ardennen, Dagstapper Rochefort, Op stap met een Ranger, Geocaching voor beginners, Van Diekirch naar Valkenswaard over 300 km GR paden, Nationale Fiets- & Wandeldag VWO 2013, Oogsttocht te Edegem, Walk2Gether, Nationale VWF wandeldag 2014, Wandelvakantie Karinthië, Oostenrijkse Wandeldorpen, Het Zuid-Limburgse Heuvelland, Wandelnetwerk Antwerpse Kempen, Voeren op zijn mooist, Oxfam Trailwalker, Wandelen in Groot-Brittannië - Part 2

Ontdek de mooiste

Ontdek de mooiste plekjes van de Voerstreek De Voerstreek gelegen in Belgisch Limburg groepeert zes kleine dorpjes: Moelingen, ‘s-Gravenvoeren, Sint-Martens- Voeren,Sint-Pieters-Voeren, Teuven en Remersdaal. Deze liggen ten zuiden van Limburg geplakt tegen de Belgisch Nederlandse grens. In 1976 werden ze één fusiegemeente “Voeren”. De totale oppervlakte bedraagt 50 km2 en telt iets meer dan 4300 inwoners. Je kunt er nog met recht en reden spreken van een vreedzaam, ongerept natuurlijk leefkader. De lucht is er zuiver en nergens wordt de horizon geschonden door rokende fabrieksschoorstenen of flatgebouwen. Het is een waar paradijs voor de wandelaar of fietser. Alles is er in harmonie met de natuur en het landschap. Met zijn romantische dorpskommen, waarin de kerk nog in het midden staat, de paternoster van kapelletjes en veldkruisen, oude hoeven, typische vakwerkhuisjes met silexmuren, kastelen met bijhorende domeinen, loofbossen, hoogstamboomgaarden, meidoornhagen en zijn onvergetelijke panorama’s, oefent de streek in elk seizoen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op de bezoeker. De Voerstreek is een van de mooiste Vlaamse wandelregio’s. Het prachtige landschap kan je nu verkennen via het bewegwijzerde wandelnetwerk, goed voor zo’n 124 kilometer stapplezier. Aan de hand van ruim 90 genummerde knooppunten kan de wandelaar zelf zijn wandeling uitstippelen op onverharde en verkeersluwe paden. Hierbij kan je ook de lengte van je parcours zelf, op voorhand bepalen. Ofwel volg je één van de themawandelingen die je leidt langs bossen, riviertjes, holle wegen, statige hoeves en kastelen, bijzondere vakwerkhuisjes en mooie panorama’s. Ken je al de grensoverschrijdende themawandeling van St- Pieters-Voeren naar Val-Dieu? Deze wandeling verbindt twee historische sites uit de 3de eeuw: het kasteel van de Duitse Ridderorde, de commanderie in Sint-Pieters- Voeren en de cisterciënzer-abdij van Val-Dieu (Godsdal) in Aubel. Geniet tijdens een verpozing even van Rick’s Bier, een lokaal streekbiertje. Geniet, maar met mate!

Logeren in het “hoogst” gelegen Wandel Hotel van Vlaanderen. Eindeloos wandelen door holle wegen, smullen van streek gerechten, en een warme deken van Limburgse gastvrijheid. Vraag naar onze wandel arrangementen ... Hotel-Restaurant The Kings Head Inn Teuven-dorp 66 3793 Teuven-Voerstreek Volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/pages/Hotel-Restaurant-The-Kings-Head-Inn Tel. 0032 (0)4-381.13.24 — info@tkhi.be — www.tkhi.be Het gezellig terras nodigt je na een inspannende wandeling uit tot ontspannend genieten van een hapje, drankje of zelfs een volledig menu. Speciaal voor onze Wandelkrant lezers hebben we volgende promoties: Promotie wandel arrangement 4 dagen voor groepen vanaf 16 personen: Aankomst op zondag of maandag, nu… € 160 per persoon voor dit arrangement. Inbegrepen: 3 overnachtingen met streek ontbijt, 3x een 3 gangen diner. Promotie wandel arrangement 5 dagen voor groepen vanaf 16 personen: Aankomst op zondag of maandag, nu… € 190 per persoon voor dit arrangement. Inbegrepen: 4 overnachtingen met streek ontbijt, 4x een 3 gangen diner. + Welkomst pakket met informatie over de Euregio. + Gratis gebruik van onze hotel wandel-, fiets- en autokaarten. Vermeld bij je boeking: gelezen in “De Wandelkrant”!!! Wandel arrangementen vanaf € 132 p.p.p.arr. voor 3 dagen op een 2 persoons kamer!