Views
1 year ago

Wandelkrant Nr. 07

 • Text
 • Wandeldorpen
 • Path
 • Moezel
 • Saar
 • Brecht
 • Maas
 • Westkapelle
 • Polders
 • Hoppeland
 • Granada
 • Wandelkrant
De Wandelkrant is een gratis en onafhankelijk Wandel- & Outdoor magazine voor de actieve wandelaar en sportelaar met aandacht voor natuur en cultuur. In deze 7de editie: Heerlijk wandelen in de hoogvlakte van Granada en verblijven in een grotwoning, Wandelnetwerk Hoppeland, Wandelen in de Polders, Weekendje Westkapelle, Struinend langs de Maas, Nationale VWF Wandeldag Brecht, SAFF Day 2014, Waar Saar en Moezel samenvloeien, Kennedy-Mars Sittard, Walk2Gether, South West Coast Path, Alpy vzw, Ontdek de 46 Oostenrijkse wandeldorpen.

Leve de frisse

Leve de frisse Berglucht! © Wilder Kaiser, Bernd Ritschel Wanneer de bergen bedekt zijn met een witte deken en in de verte zachtjes paardenbellen rinkelen, is het tijd om je knusse warme plekje aan de haard te verlaten. Stappen in de sneeuw De Oostenrijkse wandeldorpen - van het idyllische Waldviertel in Neder-Oostenrijk via de malse alpenweiden in Russbach am Dachstein tot het hoog in de Alpen gelegen Lech-Zürs in Vorarlberg - hebben voor hun gasten heel wat winters moois in petto. Tot rust komen, diep ademhalen en genieten van de stilte: winterwandelingen zijn voor genieters de uitgelezen mogelijkheid om het landschap op de meest betoverende manier te beleven. In de geselecteerde regio‘s wordt sneeuwstappen of sneeuwschoenwandelen een magische ervaring. Naast de skipistes lopen goed onderhouden winterwandelwegen of veilige, ongerepte routes die je door ondergesneeuwde wouden leiden. Sneeuwschoenwandelingen laten je op spannende wijze de ongerepte natuur ontdekken. Vorstelijke sneeuw In de winter opent zich in de bergen een fascinerende wereld van sneeuw, licht en ijs. Wanneer de zon op de bergflanken schijnt, zorgt de nieuwe, glinsterende sneeuwwereld voor een verbazingwekkend schouwspel. Een staalblauwe hemel, een onbelemmerd gezichtsveld en het uitzicht op ondergesneeuwde dalen zijn de verdiende lust voor het oog na een lange wandeling. Het Wilder Kaiser-massief heeft het allemaal. Wanneer het machtige bergmassief ondergesneeuwd is, verleiden de majestueuze bergen tot diep in de natuur doordringende winterwandelingen. Woeste rotsen worden hier in de winter verborgen onder een zachte deken van sneeuw. Nachtelijke sneeuwschoenwandelingen bij volle maan, met fakkels die de weg verlichten, zijn dankzij de natuur en de variatie echt betoverend. De eenzaamheid van de bergen Stappen doorheen winterse wouden, langs dichtgevroren meren en met een wit tapijt bedekte rotsen, brengt je tot rust en is een uitgelezen moment voor introspectie. Wie de eenzaamheid van de bergen wil opzoeken, kan in de winterse alpenweiden van Wildschönau urenlang door ongerept terrein trekken. De normaal donkergroen gekleurde bergen zien er met hun wit kleed aan nog vrediger en lieflijker uit. Bij het volgen van de sneeuwschoenroute rond de Thierbacher Kogel kan je genieten van het uitzicht op de besneeuwde Kitzbüheler Alpen en het lager gelegen Inntal. Het romantische Hochtal nodigt uit tot het maken van uitgebreide winterse tochten, waarop je de mooiste plekjes ontdekt.

Waar de stilte regeert Ook waar de stilte regeert en de winter het land betovert, kan stappen door de sneeuw avontuurlijk zijn. In het Waldviertel zijn de wandelingen in de stijl van de Canadese trappers een bijzondere belevenis. Op sneeuwschoenen bereik je plaatsen die te ver liggen om te voet door de diepe sneeuw naartoe te ploeteren. Bij een tussenstop aan een van de dichtgevroren, door bizarre bomen omringde meren, probeer je aan een ijsgat je vissersgeluk uit. Het zicht op het glinsterende landschap - het lijkt wel te slapen - geeft je de nodige rust en kalmte om te wachten tot de vis bijt. Gezellig thuiskomen Na een boeiende wandeling door idyllische winterlandschappen klinkt de lokroep van een lekker warme hut eens zo hard. Binnen warm je weer op dankzij de kachel en een kop thee. Extra gezellig wordt het bij een knetterend haardvuur, zoals in de Ederstube in de regio Ramsau am Dachstein. Een fikse versnapering of een grote portie knoedels smaken extra lekker als je ze eet na een flinke wandeling en in een authentieke hut. Als het lichaam weer opgewarmd is, kan je de volgende winterwandeling alweer beginnen uitstippelen. Voor tips daaromtrent kan je terecht op ons onlineportaal www.winterwandern.wanderdoerfer.at KNISPERENDE SNEEUW EN WINTERSE ROMANTIEK IN HET DACHSTEINMASSIEF Genieten van de natuur: Besneeuwde bergtoppen, een heldere hemel, in de zon glitterende sneeuw. Ramsau am Dachstein (1.000-3.000 m) biedt alles wat u zich wensen kan voor de gedroomde wintervakantie. Stap door het diep ondergesneeuwde sneeuwlandschap aan de voet van de zuidflanken van het Dachsteinmassief. Geniet van de rust op het zonneplateau Ramsau, wanneer u door het witte landschap wandelt en de sneeuw onder uw voeten hoort knisperen. Winterse romantiek in het Dachsteinmassief • ✩✩✩ Pension met ontbijt • Paardensleetocht • Nachtrodelen op de Rittisberg • Geleide sneeuwschoenwandeling • Ramsauer Gastenkaart Prijs: 4 nachten per persoon vanaf € 215 Verblijf tussen 7 januari en 1 februari & tussen 2 en 16 maart 2014 Wandeltip: De Halserweg - een romantische route door het woud die over lange afstand gelijkmatig stijgt. Contact: Tourismusverband Ramsau am Dachstein 8972 Ramsau am Dachstein 372 Tel.: +43-(0)-3687-81-833 Fax: +43-(0)-3687-81-085 info@ramsau.com www.ramsau.com