Views
1 year ago

Wandelkrant Nr. 11

 • Text
 • Heuvellandvierdaagse
 • Day
 • Vulkanen
 • Eifel
 • Baybacjklamm
 • Parijs
 • Otterdal
 • Roovere
 • Vinderhoute
 • Dijleland
 • Ijzervallei
 • Wandelkrant
De Wandelkrant is een gratis en onafhankelijk Wandel- & Outdoor magazine voor de actieve wandelaar en sportelaar met aandacht voor natuur en cultuur. In deze 11ste editie: De IJzervallei, Omloop van het Dijleland, Fietsen en wandelen tegen kanker, Kastelentocht Vinderhoute, Fort De Roovere, Otterdal, Het Parijs van de insiders, Traumschleife Baybachklamm, Nationale Fiets & Wandeldag Itegem, Walk2Gether, Natuurpark Zuid-Eifel, Wandelen op Duitse vulkanen, SAFF Day, Heuvelland4Daagse.

www.naturwanderpark.eu

www.naturwanderpark.eu Malmedy Belgien N ATUR WANDER P ARK delux Nordrhein- Westfalen Prüm Deutschl and FASCINATIE NATUUR Ettelbrück Luxemburg Luxemburg Bitburg Speicher Rheinland- Pfalz Trier Frankreich Saarl and Het NaturWanderPark delux is inderdaad een super-de-luxe wandelgebied, maar ‘delux’ staat ook voor Duitsland (Eifel) en Luxemburg. In het grensgebied van beide landen zijn 23 wandeltochten door vier mooie natuurparken uitgezet. De meeste wandeltochten zijn tussen de 12 en 20 km lang en dus uitstekend geschikt als dagtocht. De natuur is bijzonder gevarieerd. Van uitgestrekte glooiende weilanden tot indrukwekkende rotsformaties met geheimzinnige ravijnen zoals de Teufelsschlucht in het Naturpark Südeifel. © Naturpark Südeifel ZV Informatie: Eifel Tourismus GmbH, Kalvarienbergstr. 1, 54595 Prüm · Tel. 0049 6551 96560 · info@eifel.info www.eifel.info · www.naturwanderpark.eu met zes kamers, geschikt voor 12 tot 13 personen. Alle info op www.gasthaus-thielen.de/nl. Wie accommodatie met alles er op en er aan verkiest in dezelfde streek, kan terecht in Gasthaus Im Pfenn in Irrhausen, gelegen aan het riviertje de Irsen. Een uitstekend pension met lekker eten, lid van de Eifel Gastgeber en van Wanderbares Deutschland. Alle informatie over dit pension op www.gasthaus-pfenn.de. 1) De uniforme bewegwijzering van de nieuwe premium paden (© foto: Eifel Tourismus) 2) Rotspaden in de omgevingv van de Teufelschlucht (© foto: Charly-Schleder) 3) De vallei van de Irsen (© foto: Joelle-Mathias) FOTOLEGENDE 4) De befaamde Teufelschlucht (© foto: Charly-Schleder) 5) Met z’n drietjes op de Duits- Luxemburgse rotspaden (© foto: Joelle-Mathias) 6) Een speciaal aangelegde wandelbrug tussen de rotsen (© foto: Charly-Schleder) Foto 6 Wie de Duits-Luxemburgse rotspaden wil bewandelen en een vakantiewoning zoekt in de omgeving van de Teufelsschlucht en de Irreler watervallen, kunnen we de Irreler Mühle in Irrel aanbevelen. Het viersterren huis beschikt over vier verschillende woningen voor twee tot 4 personen, die ook gecombineerd gehuurd kunnen worden. Een eventueel beschikbare gemeenschapsruimte en een terras met barbecueweide aan de oever van de Nims maken het geheel compleet. Info op www.irreler-muehle.de. Gilbert Roels

Langs rotsen en water Informatie en boeking: Eifel Tourismus GmbH Kalvarienbergstr. 1 · 54595 Prüm Tel. 0049 6551 96560 · Fax 965696 info@eifelsteig.de · www.eifelsteig.de info: www.eifelsteig.de Het langeafstandspad Eifelsteig De Eifelsteig vergt uithoudingsvermogen – 313 km in 15 etappes van Aken tot aan Trier. Als beloning leidt hij de wandelaar langs de verschillende landschappen van het afwisselende middelgebergte Eifel: het veen- en heidelandschap van de Hoge Venen, het rotsachtig Rurtal met stuwmeren en het Nationaal Park Eifel, de Kalkeifel, de kegels en maren van de Vulkaaneifel, de vliet van Lieser en Kyll alsook de bontzandsteenrotsen noordelijk van Trier. De weg loopt altijd wisselend door bossen, dalen en over hoogten. Vanuit Kornelimünster bij Aken slingert de goed gemarkeerde Eifelsteig door velden, duikt lichte bossen in en doorkruist weilanden. Het landschap presenteert reeds op de eerste etappes de kernspreuk van het wandelpad: Waar rots en water je begeleiden. Wie nu in de voorzomer op de steig onderweg is ontmoet regelmatig het „Eifelgold“: een geel bloemenzee die duizenden van bloeiende bremstruiken in het landschap tovert. Maar ook vele soorten van orchideeën verblijden de wandelaar in de tijd van maart tot juli. De wisselende vegetatie geeft aan het wandelpad het hele jaar door een nieuw gezicht. In de zomer als de zon in de steile rotshellingen voor een mediterraan klimaat zorgt, bieden de donkergroene beekdalen een welkome verfrissing. Vanaf september veranderen de grote Eifelbossen in kleurrijke verfpotten vol van schitterende herfstkleuren. De koele en heldere lucht in de winter toont de Eifel dan onomwonden en eerlijk. Als partner van de Eifelsteig hebben zich in de laatste jaren meerdere meest rondwandelroutes op de Eifelsteig aangesloten. Op deze wegen kan men de landschappelijke schoonheden rechts en links van de langeafstandswandelroute intensief ontdekken bijv. het heidegebied rond om Roetgen of de narcissenweiden bij Monschau. De korte Burgenstieg rond om Manderscheid biedt steeds nieuwe uitzichten op de geweldige kastelen. Op de iets langere Maare-pad ontdekt men meteen zeven maaren van de Vulkaaneifel. Wandelen op de Eifelsteig en zijn partnerwegen beloofd spanning, avontuur en recreatie!