Views
1 year ago

Wandelkrant Nr. 12

 • Text
 • Jotunheimen
 • Cuneo
 • Bohemen
 • Path
 • Moselsteig
 • Moezel
 • Land
 • Woud
 • Walk
 • Maasvallei
 • Nisse
 • Geraardsbergen
 • Hoeilaart
 • Wandelkrant
De Wandelkrant is een gratis en onafhankelijk Wandel- & Outdoor magazine voor de actieve wandelaar en sportelaar met aandacht voor natuur en cultuur. In deze 12de editie: Zoniënwandeltocht Hoeilaart, PLUS-Wandeldag Geraardsbergen, Walk2Gether, De bloemendijken rond Nisse, Rivierpark Maasvallei, Terugblik SAFF Walk, Het Zwarte Woud, Sankt Wendeler Land, Droompaden van de Moezel, Moselsteig, The South West Coast Path, Zuid-Bohemen, Cuneo, Nationaal Park Jotunheimen.

(BELGIAN)TECHNICAL

(BELGIAN)TECHNICAL TRAININGSCHOOL ROYAL AIR LABOR OMNIA FORCE VINCIT IMPROBUS AVIAT Sint-Truiden Weken op voorhand werd er campagne gevoerd, elke wandeling werd je met fl yers en a ffi ches om de oren geslagen, voortdurend werd je aangesproken met de woorden: “Jij komt toch ook?” Je kon er niet aan ontsnappen. Elke wandelaar had via facebook, de wandelkrant, de mond-aanmond-reclame, deze wandeling met stip in zijn agenda aangeduid. Eindelijk was het dan zover. 20 mei 2015, de vijft iende Saff -wandeling op de Campus Saff raanberg. De ochtend begon echter vrij druilerig. Het weerbericht had niet zo fantastisch weer voorspeld. Doch dat kon vele wandelaars niet tegenhouden. Al vanaf 7 uur was het een gezellige drukte bij de inschrijfstand. De ruime loods was feestelijk aangekleed met vlaggen en alle mogelijke informatie. Je kon kiezen uit zomaar even 10 wandelafstanden. De 5 km was perfect toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Vanuit de campus vertrokken we voor een tocht van 18 km. We verlieten het militair domein via een weg die deel uitmaakte van de Finse piste. Het was aangenaam wandelen op dit zachte parcours met de heerlijke geur van houtschilfers. Zo belandden we meteen in de volle natuur. Dit was op en top Haspengouw. Smalle wegen slingerden zich door een landschap van fruitbomen, weides, pas bezaaide akkers, … In Helshoven werden we getrakteerd op een stukje cultuur: een dertiende-eeuwse kapel dook te midden van dit groene landschap op. We hielden er even halt om de bouwkunst van onze voorvaderen te bewonderen. Ondertussen waren de dreigende wolken overgetrokken

en hadden ze plaats gemaakt voor een aangenaam lentezonnetje. In Gelmen bevond zich de controlepost. Hier werd de innerlijke mens rijkelijk verwend. Wij genoten van een kop verse soep en achteraf een stevige Bink, een typisch streekbiertje. Onze tocht werd al snel weer verder gezet, al was de tred iets minder vlot. Dit in tegenstelling tot een peloton leerlingen dat, onder bevel, in een stevig tempo marcheerde. Hun uitrusting zorgde dat ze helemaal in harmonie waren met de omgeving en uiteindelijk opgingen in het landschap. Tijdens onze wandeling ontmoetten we enkele wandelaars uit Oostende. Zij waren voor dag en dauw al vertrokken met de trein vanuit de kust naar Sint-Truiden. Dankzij de gratis pendelbus, ingelegd door de organisatie, konden zij zonder enige parkeerproblemen deelnemen aan dit prachtige evenement. Onze aandacht wordt getrokken door een opmerkelijk persoon. Samen met zijn bolderkar ruimt Philip het zwerfvuil op dat hij tegenkomt op zijn wandeling. Hij krijgt als beloning heel wat felicitaties en blije gezichten. Onze trip zit er haast op. Nog enkele kilometers en we betreden alweer de campus. Hier worden we uitgenodigd om deel te nemen aan een middagmaal aan slechts 6 euro. En of het ons gesmaakt heeft! Na het middagmaal begeef ik mij nog even naar de startzaal: het is daar een drukte van jewelste. Ik bekijk het deelnemersblad en zie tot mijn grote verbazing dat er zich maar liefst 1434 wandelaars hebben ingeschreven voor de wandeling. Het is ook duidelijk dat deze mensen zeer hard hebben gewerkt om van deze dag iets fantastisch te maken. Proficiat en dankjewel aan alle organisatoren. Het was een prachtige dag. Ik heb deze wandeling alvast genoteerd voor volgend jaar: 25 mei 2016. Jij komt toch ook? En zoals ik heb kunnen vernemen, zijn er alvast plannen om het voor de wandelaar volgend jaar nog aantrekkelijker te maken.