Views
1 year ago

Wandelkrant Nr. 12

 • Text
 • Jotunheimen
 • Cuneo
 • Bohemen
 • Path
 • Moselsteig
 • Moezel
 • Land
 • Woud
 • Walk
 • Maasvallei
 • Nisse
 • Geraardsbergen
 • Hoeilaart
 • Wandelkrant
De Wandelkrant is een gratis en onafhankelijk Wandel- & Outdoor magazine voor de actieve wandelaar en sportelaar met aandacht voor natuur en cultuur. In deze 12de editie: Zoniënwandeltocht Hoeilaart, PLUS-Wandeldag Geraardsbergen, Walk2Gether, De bloemendijken rond Nisse, Rivierpark Maasvallei, Terugblik SAFF Walk, Het Zwarte Woud, Sankt Wendeler Land, Droompaden van de Moezel, Moselsteig, The South West Coast Path, Zuid-Bohemen, Cuneo, Nationaal Park Jotunheimen.

Uw ideaal Wandelhotel

Uw ideaal Wandelhotel ...direct aan de „Westerwald-Steig“, de Wiedwandelweg en de Kloosterweg, nabij de „Rheinsteig“ en de „Limeswanderweg“. Wij bieden verblijfsmogelijkheden zowel voor kleine als voor grote groepen (tot ongeveer 80 personen). Verblijf in comfortabele nette verzorgde kamers, uiteraard allemaal met douche of bad, WC, haardroger, telefoon, TV, koelkastje, kluis. (Totaal 8 eenpersoonskamers en 36 dubbel- of meerbedkamers). Gratis gebruik van sauna en internettoegang. • Wij organiseren voor u een „Shuttle“-dienst naar of van de wandelwegen • Speciale aanbiedingen voor wandelvrienden, zowel individueel als voor kleine of grote wandelgroepen • Een picknick kan je zelf samenstellen of wij helpen bij een middagmaal onderweg • Voor grote groepen organiseren wij een uitgebreid koud/warm buffet. Op zoek naar een leuke nieuwe bestemming voor een volgende uitstap of wandelweekend? Wij stellen u een prachtig natuurgebied voor, bij Vlamingen nog meestal onbekend, en toch nog niet eens zo heel ver van huis. (Slechts 210 km vanaf verkeerswisselaar Lummen). “De Wied”, een zijrivier van de Rijn, ontspringt in het Westerwald, en kronkelt zich door een idyllisch mooi Wieddal. Daarin, midden de natuur, ligt Waldbreitbach, een rustig dorpje, echt ideaal gelegen voor werkelijk onbeperkte wandelmogelijkheden en uitstappen, letterlijk in alle richtingen. En na het wandelen? Laat u dan maar eens goed verwennen door onze uitmuntend goede keuken en vriendelijk personeel. Van harte welkom ! Geen rustdag. Aarzel niet om ons te contacteren! - www.hotelzurpost.de HOTEL ZUR POST ***Superior , Neuwieder Strasse 44, D 56588 Waldbreitbach Tel. 0049 2638/9260 – info@hotelzurpost.de

“Wäller Tour Bärenkopp”- Wandelen in het Natuurpark Rhein-Westerwald Het Wiedtal ligt middenin het Natuurpark Rhein -Westerwald. De nieuwe kwaliteitswandelweg van Duitsland brengt je van de Wied-oever in Waldbreitbach tot op de hoogten van het Westerwald. Fantastische uitzichten, de woeste ‘Hochcheider Seifen’, alle mogelijke woudcombinaties, het ‘Klooster van de Franziskanerinnen’ en onontdekte wandelpaden zorgen voor een rijkelijke afwisseling op deze 11,6 km lange wandelroute. Startpunt is aan het ‘Kribbe en Bijbelmuseum’ in Waltbreitbach. Al meteen na het vertrek verlaat je Waldbreitbach en volgt je parallel de rivier Wied. Achter de kampeerplaatsen wandelt men voorbij het oude ‘Joodse Kerkhof ’ via slingerpaden bergop. Na een korte afsteker bereikt men het prachtige uitzichtpunt het ‘Witte Kruis’. Het woeste ‘Hochscheider Seifen’ is een prachtig natuurgebied met getormenteerde basaltbeekjes rechts en rotswanden links van de weg. Boven op de ‘Bärenkopp’ heeft men aan het kruis op 304 meter hoogte – weliswaar na een korte beklimming- een fantastisch uitzicht op het idyllische dal. Na de passage van het Breitscheider dorpsgedeelte Verscheid gaat men de ‘Luh-Kapellchen’ voorbij. Hier kan men op de veldwegeltjes in alle richtingen hemelsver kijken en genieten van het landschap. Midden in de weiden en het landschap dagen dan ook de torens van het ‘Waltbreitbacher Franziskanerinnen’ klooster op. Het moederhuis van deze orde werd in 1886 gebouwd en is ook dankzij de kruiden- en bijbeltuin zeker een bezoekje waard. Steil slingert er een pad vanuit het klooster naar beneden richting Waldbreitbach, waar we aan de ‘Kreuzkapelle opnieuw de Wied oversteken. Van hier uit is het niet ver meer naar het klooster van de Franziskanerbroeders in Hausen of naar het zwemparadijs Wiedtalbad met zijn ‘Valo-Bad’ en ‘Ruusu-Sauna’. Of wat dacht je van een opgiet sessie in de blokhut sauna? Op het laatste stukje teruggaand naar het startpunt volgt je dan ook nog de Westerwaldsteig. Dankzij de zeer afwisselende Wäller Tour ontdek je zo ook stukjes van de Westerwald Steig, de Klosterweg en de Wiedweg. Natuurlijk zijn er onderweg voldoende rustbanken en uitzichtpunten om te genieten naast de talrijke horeca mogelijkheden. Als je in het dal begint kan dat onder andere bij Nassen’s Mühle, Vita Balance – Hotel, Hotel zur Post, Gasthof Paganetti en de Klosterbergterrassen.