Views
1 year ago

Wandelkrant Nr. 15

 • Text
 • Oostenrijk
 • Duitsland
 • Ierland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Nederland
 • Vlaanderen
 • Wandelkrant
 • Reizen
 • Aanbiedingen
 • Wandelnieuws
 • Wandelverslag
 • Wandelreportage
 • Wandelen
 • Wandeling
De Wandelkrant is een gratis en onafhankelijk Wandel- & Outdoor magazine voor de actieve wandelaar en sportelaar met aandacht voor natuur en cultuur. In deze 15de editie: Wandelkalender van Vlaanderen en Nederland, Uitgebreide beschrijvingen van wandeltochten in Vlaanderen en Nederland, Wandelinfo Frankrijk, Engeland, Ierland, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Woordzoeker van De Puzzelaar

Wandelen in

Wandelen in Groot-Brittannië Barrington Court Gaan wandelen ligt niet zo voor de hand tegenwoordig, je moet namelijk rekening houden met het weer dat nogal plots kan omslaan. Je vertrekt in korte broek en T-shirt maar je moet je regenjas en wellies meenemen voor het geval dat ... Dus op een redelijke zonnige zondag rijden we richting Barrington Court (met de wellies in de koffer!) om niet alleen het huis zelf te bekijken maar ook in het dorpje wat rond te wandelen en misschien hier en daar een geocache te zoeken. We wilden absoluut ook een dak boven ons hoofd hebben, moest het beginnen regenen! Ik wilde wel wandelen maar er moest echt wel iets te zien zijn én er moest cake zijn! Foto boven: de zuidkant van het huis. Uit de Youtube serie: Ophelia Talks Foto onder: de voorzijde van het huis vormt het decor voor een MG oldtimer treffen. Daarom kozen we voor een Stately Home, beheerd door the National Trust. Barrington Court, een Elizabethaans huis dat in het begin van vorige eeuw gerestaureerd werd door de Lyle familie. Deze familie is bekend voor de Tate and Lyle suiker (het Engelse equivalent van Tiense suiker!).

Barrington Court, een geschiedenis met Belgische tegeltjes! Barrington Court, gebouwd tussen 1538 en 1550, ligt in Somerset, in het dorpje Ilminster. Tot 1745 werd het steeds bewoond door verschillende families maar dan werd het moeilijk om de reparaties te bekostigen en ging het huis grotendeels in verval. Tijdens deze periode werd het gebruikt als pachthoeve. Het was het eerste huis dat aangekocht werd door de National Trust in 1907. Het werd geleased aan Col A. A. Lyle, één van de Tate & Lyle suikermagnaten. De architect Alfred Hoare Powell had een grote invloed bij de renovaties die voornamelijk plaatsvonden tijdens de jaren 1920. En dan gaat het naar de formelere tuin bij een tweede gebouw dat ook bij Barrington Court hoort, Strode House. Hier ligt een prachtige vijver in de tuin met lelies. De ‘Delftse’ tegeltjes die we in de badkamers bewonderden werden ingevoerd vanuit België! Barrington Court, het huis en de cake Vanaf de parking loopt het pad langsheen het ticket office en dan door de tuinen naar het huis. Het is meteen volop genieten, een bloementuin op een vrij zonnige dag in juli: bloemen bij de vleet, heerlijke geuren en prachtige kleuren. Mijn fotoapparaat maakt meteen overuren! Er is zelfs een kleine moat met een bruggetje om de kruidentuin binnen te lopen, echt mooi, ja ik ben echt onder de indruk! Er lopen andere bezoekers rond, maar ik slaag er toch in om foto’s te nemen zonder al die mensen op de achtergrond. Dan gaat het verder naar de voorkant van de Court. Je mag hier ook op het gras lopen en er liggen zelfs ouderwetse spelletjes klaar, om de kinderen zoet te houden. Ik maak even een grote boog op het gras om een mooie foto te nemen van de voorkant van het huis. Ik ben wel onder de indruk, het is enorm goed onderhouden en ziet er geweldig uit. Mooie bomen aan de kant, prachtige graspleinen ervoor en aan de zijkant, en dan die tuinen, eentje met allemaal witte bloemen, echt, te mooi om er geen foto’s van te nemen, en spijtig dat ik niet meer foto’s bij het artikel kan plaatsen. Ik denk dat ik er wel bijna 300 nam. Je kunt helemaal rond het huis wandelen met ook nog eens een woodland walk aan de zijkant, heel leuk als je kleine kinderen bij hebt om ze even laten te ravotten. Foto: Want een kruidentuin heeft een prachtige toegangspoort nodig!