Views
1 year ago

Wandelkrant Nr. 24

 • Text
 • Fietsen
 • Wandelen
 • Wandelkrant
 • Geluveld
 • Canaria
 • Jakobsweg
 • Piemonte
 • Voralberg
 • Boppard
 • Zoom
 • Passendale
 • Classic
 • Bassenge
 • Maastrek
 • Ourthevallei
 • Trappen
 • Fietsdag
Uitgave Herfst 2019 - Editie 24. Nationale Wandel- en Fietsdag te Genk van Gezinssport Vlaanderen - Happen en Trappen - Juridisch advies: fietsen en wandelen: mag je zomaar iemands eigendom betreden? - Met de fiets en de trein in de Ourthevallei - MaasTrek - Jekervallei te Bassenge - Feniks Classic & 60 km van Merchtem - Rondom kaasdorp Passendale - Glühweintocht Geluveld - 75 jaar Bevrijding Bergen op Zoom - Boswachterij Dorst - Wandelen over Duitse en Luxemburgse rotsen - Boppard: wouden, wijnbergen & wandelen - De genieterspaden van het Zwarte Woud - Het adembenemende en onontdekte Voralberg - Wandelen in Piemonte- Jakobsweg te Gran Canaria - Uitneembare Wandelkalender - Ons reisaanbod voor verenigingen - 160 afhaalpunten van de Wandelkrant - Lezersaanbieding 2020 - en nog véél meer!!!

Met de fiets en de trein

Met de fiets en de trein in de Ourthevallei Roadbook Vertrek Vanaf het station van Melreux ga je richting de rotonde waar het bord met knooppunt 16 zich net rechts van je bevindt. Volg de richting Monville, Deulin. Bebakening Volg de knooppunten 14, 12, 10, 9, 8, 7, 6 en 5 richting Durbuy. Moeilijkheidsgraad Als je zin om te wandelen je naar alle hoeken van het land brengt, is het soms nuttig om de auto even aan de kant te laten staan. Op lijn 43 (Luik-Marloie) zijn de wagons geschikt voor fietsvervoer, geweldig! De zitjes zijn ingeklapt en ik heb mijn fiets maar neer te zetten: snel en eenvoudig. De trein brengt me naar Melreux. De trein nemen is al een beetje reizen. Als een caleidoscoop passeert het landschap voor de ramen. In het station van Melreux stap ik uit de trein. Op de nabijgelegen groene weg naar Durbuy geniet ik van het prachtige landschap van de Calestienne, de overgang tussen de Condroz en de Ardennen. Ik fiets langs de Ourthe die meandert door grote weilanden. In de zomer heerst hier een echte vakantiesfeer. Ik laat me charmeren door de rustige loop van de rivier. De bescherming van de rotsachtige steile hellingen zorgt voor een aangenaam microklimaat in het dal. Na 13 km zonder veel moeite bereik ik het charmante stadje Durbuy waar ik van een pauze geniet. De rest van de route gaat over de prachtige RAVeL richting Bomal, waar ik de trein weer neem. Een route van 23 km zonder veel moeite, omdat je de oevers van de Ourthe volgt, met uitzondering van de helling vanaf de camping Fronville en dit na knooppunt 10. In Durbuy ga je verder op de RAVeL naar Bomal waar je de trein weer neemt. Praktisch De fietstocht begint vanaf het station van Melreux en gaat naar het station van Bomal, hetzij 23 km. Het vervoer van je fiets voor een enkele reis met de trein kost je 5 euro, ongeacht je bestemming. Voor je reis naar Melreux kies je best voor een voordeligere Rail Pass of een weekendticket. Treininfo op: www.belgianrail.be Ontdek meer van Wallonië op: walloniebelgietoerisme.be Copyright foto en tekst P Pauquay en Wieland De Hoon

Maas Trek 2019 op zondag 6 oktober Verken het meest noordelijke puntje van het “RivierPark Maasvallei” tijdens de Maas Trek op zondag 6 oktober! Voor het vijfde jaar op rij kun je het RivierPark Maasvallei te voet verkennen tijdens de Maas Trek, een grensoverschrijdend wandelevenement voor jong en oud. Dit jaar is de start voorzien aan het Bastion in Kessenich (Kinrooi, BE). Eenmalige wandelroutes werden speciaal voor dit evenement ontwikkeld om je enkele heel bijzondere plekjes langs de Maas te tonen. Je kan kiezen tussen wandelroutes van 5, 10, 16, 20 en 26 km. Maar liefst vier van de vijf routes steken de grens over naar o.a. de gezellige Maasdorpjes Ittervoort, Thorn en Wessem. Je wandelt op de landsgrens in het waterrijke natuurgebied Koningsteen-Kollegreend naar het einde van België en doorkruist het prachtige Vijverbroek. Om de Maasvalleibeleving compleet te maken, kun je bij de start- en aankomst bij het Bastion genieten van het Nationaal Koningsschieten, georganiseerd door de zeven schutterijen van Kinrooi. Het belooft een groots evenement te worden met een optocht en verschillende schietdisciplines. Reden te meer om zondag 6 oktober naar het Bastion te komen! Vanaf 8 uur starten de inschrijvingen. Vanaf 13 uur is er randanimatie aan de startplaats: optocht Koningsschieten, schietwedstrijden verschillende disciplines, gezellig terras... Praktisch Locatie: Bastion Kessenich, Kinrooi (BE) (GPS: Vilgertenweg, Kinrooi). Inschrijven kan vanaf 8 uur. Routes van 5, 10, 16, 20 en 26 km. Vanaf 13 uur starten de wedstrijden in het kader van het Nationaal Koningsschieten. Deelname: 2,5 euro p.p. Kinderen tot 12 jaar wandeleng gratis mee info@rivierparkmaasvallei.eu 0032 89 65 56 65 https://www.maastrek.eu Deze editie van de Maas Trek wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Kinrooi, de schutterijen van Kinrooi, Walking Limburg en de natuurverenigingen Limburgs Landschap, Natuurpunt en Natuurmonumenten. HANDIG OM WETEN: honden mogen uiteraard mee op pad mits ze aangelijnd zijn.