Views
5 years ago

THE JAGUAR #04

 • Text
 • Jaguar
 • Auto
 • Nieuwe
 • Elektrische
 • Eerste
 • Waar
 • Jaar
 • Wereld
 • Zoals
 • Zegt
Een spannende rit met de elektrische New Jaguar I-PACE door de Portugese Algarve | Achter de schermen bij de creatie van de revolutionaire I-PACE | Een nieuwe visie op klassiek: ontdek de E-Type Concept Zero | Vijftig jaar van de iconische XJ sedan | Exclusief interview met tennisster Johanna Konta | Zorgen supercomputers voor een revolutie in de kunstwereld? 

De Curve ZOMER 2018

De Curve ZOMER 2018 ARCHITECTUUR NIEUWE 007-MISSIE VOOR JAGUAR In volle vaart door de Alpen zoals James Bond in Spectre (2015) zit er waarschijnlijk niet in. Toch kunt u dankzij een nieuw cinematisch project, 007 Elements, bij het Oostenrijkse Sölden nu wel genieten van een meeslepende, interactieve ervaring in de wereld van Bond. Het spektakelstuk opent in juli 2018 en combineert state-of-the-art technologie met hedendaagse architectuur. Bezoekers kunnen zich opmaken voor een boeiende filmbelevenis vol geluidseffecten en spectaculaire landschappen. 007 Elements bevindt zich op 3050 meter hoogte op de top van de prachtige Gaislachkogl. Het gebouw van 1300 vierkante meter verwelkomt bezoekers met een reeks galerieën die elk zijn gewijd zijn aan kenmerkende elementen van een James Bond-film. Jaguar Land Rover is de exclusieve automotive partner van het project en heeft met name bijgedragen aan het nieuwe Tech Lab van het gebouw. De focus ligt op Spectre, die in Sölden is opgenomen en waar de Jaguar C-X75 een belangrijke rol in opeiste. 007.com/007-elements WETENSCHAP OVER DE DREMPEL Niet-Newtoniaanse vloeistoffen zijn voor de meesten van ons een groot vraagteken, maar het zijn tegelijk wonderen van de wetenschappelijke wereld. Vloeistoffen die zich niet gedragen zoals ze bedoeld zijn, worden vaak gezien als een leuk wetenschappelijk experiment om kinderen te laten zien. Het praktisch nut ervan was tot dusver spaarzaam, maar het Spaanse Badennova heeft nu een intelligente verkeersdrempel uit de vloeistof gecreëerd. Rij met een aanvaardbare snelheid over de drempel en de deeltjes blijven vloeibaar, maar rij te hard en de druk op de drempel zorgt ervoor dat de deeltjes in een vaste substantie veranderen. Ze zijn overal ter wereld de redder van wielophangingen. Let dus goed op, misschien ligt er wel een bij u in de buurt. FOTOGRAFIE: 007 ELEMENTS (2), MATT ELLIOTT (3) 12 THE JAGUAR

TOEN MARK ORMROD DRIE LEDE - MATEN VERLOOR, LEEK HET ONDENK- BAAR DAT HIJ ZOU OVERLEVEN, LAAT STAAN UITBLINKEN “IN SPORT PRESTATIES GRENZELOOS VASTBERADEN Jaguar kiest per definitie voor het buitengewone. De winnaar van de Jaguar Award voor uitzonderlijke prestaties, vastberadenheid en toewijding belichaamt al die kwaliteiten in overvloed. Toen de Britse marinier Mark Ormrod drie ledematen verloor nadat hij op een geïmproviseerd explosief in Afghanistan stapte, leek het onwaarschijnlijk dat hij zou overleven, laat staan uitblinken in sport. Maar toen hij enkele dagen later in het ziekenhuis in Birmingham ontwaakte, besloot hij dat hij zijn leven niet in een rolstoel wilde doorbrengen. Zijn doorzettingsvermogen en inzet heeft sindsdien geresulteerd in vier medailles op de Invictus Games: twee keer zilver bij het roeien voor mannen en twee bronzen medailles in de ISA 100-meter en 50-meter freestyle zwemmen mannen. Een buitengewone prestatie die goed aantoont dat er geen grenzen zijn aan hoever je kunt reiken. THE JAGUAR 13

 

Jaguar Magazine

 

Jaguar Magazine is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2020

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.