onelife2017
Views
3 years ago

Land Rover Magazine #40

 • Text
 • Jaar
 • Leven
 • Wereld
 • Mensen
 • Onze
 • Waar
 • Dubai
 • Defender
 • Nieuwe
 • Rover
In dit nummer wordt de nieuwe Defender op de proef gesteld door twee inspirerende jonge avonturiers bij hun voorbereidingen op een expeditie naar de Zuidpool. Ook vieren we 50 jaar Range Rover met een ontdekkingsreis in Dubai. We kijken niet alleen terug, maar ook vooruit, met een aantal visionairs die technologieën bespreken waarmee de toekomst er voor ons allemaal anders uit kan gaan zien.

VISTA VISTA ACHTER DE

VISTA VISTA ACHTER DE SCHERMEN DE LUCHT IN De Land Rover Defender gaat in de nieuwste Bond-film de lucht in De eerste keer dat je een Land Rover Defender ziet in de nieuwe James Bond-film No Time To Die, gaat hij tachtig kilometer per uur. Maar dan wel drie meter boven de grond. Dan kiezen er nog twee het luchtruim in een poging om 007 in te rekenen. De afbeelding rechts is een exclusieve foto achter de schermen waar de nieuwe Defender zijn debuut maakt, met een sprong over een heuvel met behulp van een zorgvuldig geplaatste schans. “Groter dan Bond wordt het niet,” zegt stuntcoördinator Lee Morrison van No Time To Die. Voor deze scène wilde Morrison Bond in een ‘verlaten, open ruimte plaatsen en hem neer te zetten als een wild dier dat achterna wordt gezeten’. Normaal zou Morrison voor zo’n stunt springharnassen aanbrengen om de bestuurder op z’n plek te houden. Maar nadat hij de sprong eerst zelf had getest, wist hij dat de Defender alleen een vijfpunts racegordel nodig had om de bestuurder te beschermen. Alleen de bandenspanning moest wat worden verlaagd. En buiten de onmisbare veiligheidsuitrusting voor de stunt, zoals rolkooien, werden de Defenders verder niet aangepast. “We hebben de Defender zwaarder op de proef gesteld dan we voor mogelijk hielden,” zegt Morrison. “De auto’s deden alles wat we van ze vroegen en bleven maar doorgaan.” Het geeft aan hoe robuust de Defender is. Achter het stuur van een van de Defenders zat Jessica Hawkins, een jonge Britse autocoureur, die meer gewend is om auto’s op de grond te houden in single-seater kampioenschappen dan om een SUV te laten vliegen voor haar eerste stuntwerk ooit. “Toen ik bij de eerste sprong door de lucht vloog, dacht ik: dit gaat pijn doen,” zegt ze. “Ik was ook bang voor de landing,” zegt Morrison. “Het was nat, modderig en glad. Ik had het er met de crew over dat het zwaar zou worden. Maar de auto’s zorgden geweldig goed voor de bestuurders. En dat terwijl wij totaal niet voor de auto’s zorgden. Die maakten een flinke klap toen ze weer op de grond kwamen!” Hawkins vond het een geweldige kans om deze stunt te mogen doen. “Het was ontzettend spannend,” zegt ze. “Ik voelde de druk om te presteren. Maar het gemak waarmee de Defender zo’n enorme klap absorbeert was echt indrukwekkend. Hij deed alles wat we van hem vroegen. Dat ga je ook terugzien op het witte doek. Uiteraard, Bondfans zijn niet anders gewend.” Verhaal: Dan Stevens Fotografie: David Shepherd Professionele stuntmannen en -vrouwen in de film. Probeer dit niet zelf. 24 25

Copied successfully!
 

Land Rover Magazine

 

Land Rover Magazine presenteert verhalen van over de hele wereld als eerbetoon aan de innerlijke kracht en de drive om Above and Beyond te gaan.

In dit nummer wordt de nieuwe Defender op de proef gesteld door twee inspirerende jonge avonturiers bij hun voorbereidingen op een expeditie naar de Zuidpool. Ook vieren we 50 jaar Range Rover met een ontdekkingsreis in Dubai. We kijken niet alleen terug, maar ook vooruit, met een aantal visionairs die technologieën bespreken waarmee de toekomst er voor ons allemaal anders uit kan gaan zien.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.