onelife2017
Views
6 years ago

ONELIFE #33

 • Text
 • Rover
 • Nieuwe
 • Jaar
 • Zegt
 • Auto
 • Waar
 • Wereld
 • Stad
 • Eerste
 • Onze
De ins en outs over de geheel nieuwe Discovery | Een portret van een levende zeillegende, Ben Ainslie | Een blik in de toekomst van mobiliteit en transport | Kopenhagen. Misschien wel de coolste stad ter wereld

RATAN TATA

RATAN TATA 42

OBJECT 02: KANTOORSTOELEN De cabine van de nieuwe Discovery begon niet als een metaalplaat, maar met een lege kantoorvloer waar Rory Manning zeven kantoorstoelen op plaatste. “Het interieur van de Discovery was buitengewoon veelzijdig”, vertelt Rory’s collega Dave Hird. “Maar als je naar de best mogelijke oplossing zoekt, moet het bestaande concept niet het uitgangspunt zijn. Je moet gewoon alle bestaande oplossingen naast je neerleggen en je moet hypothethische vragen oproepen, zoals ‘Stel nou eens dat...?’ Maar dat soort vragen is lastig te beantwoorden zonder hulpmiddelen.” Rory pakte er daarom een paar stoelen bij. De cabine die Rory en zijn collega’s ontwikkelden was een bescheiden wonder, zeven zitplaatsen voor volwassenen in een auto die nog geen vijf meter lang is, compleet met handige opbergruimtes en USB-aansluitingen voor elke stoelrij om aan te sluiten op de wensen van een modern gezin dat altijd op zoek is naar connectiviteit. Het praktische en veelzijdige karakter heeft sterk bijgedragen aan de populariteit van de Discovery, maar Rory ging heel ver in zijn zoektocht naar nieuwe mogelijkheden. Stel nou eens, zo vroeg hij zich af, dat je de stoelopstelling in de auto kunt regelen via een app op je smartphone, terwijl je naast de auto staat? En stel nou eens dat je niet in de auto hoeft te klimmen om zelf het zware werk te doen? Zijn hypothetische vragen resulteerden uiteindelijk in het revolutionaire Intelligent Seat Fold-systeem. De kantoorstoelen hielpen het team om zich voor te stellen hoe het verwachtingspatroon van de klant kon zijn en waar het systeem – met minimale inspanning van de klant – toe in staat zou moeten zijn. “Dat is mijn job”, aldus Dave. “Ik help om het eerste idee realiteit te maken.” Dave gaat dus een stapje verder bij het stellen van vragen. Want stel nou eens dat je een stoel wilt verzetten en omklappen terwijl er iets op de stoel ligt of iemand in de stoel zit? Of stel dat je alle stoelen tegelijk moet verstellen? Hoe choreografeer je het mechanische ballet van zoiets? “Dit maakt het systeem geweldig hightech. Maar voordat je het kunt ontwerpen, moet je besluiten wat je wil bereiken, zonder na te denken over bestaande belemmeringen.” Deze manier van denken heeft een zeer slim interieur opgeleverd. En het beroofde een paar engineers tijdelijk van hun stoel. Maar zodra ze plaatsnemen in de nieuwe Discovery, zullen ze beseffen dat het hun ongemak meer dan waard was. 43

Copied successfully!
 

Land Rover Magazine

 

Land Rover Magazine presenteert verhalen van over de hele wereld als eerbetoon aan de innerlijke kracht en de drive om Above and Beyond te gaan.

In dit nummer wordt de nieuwe Defender op de proef gesteld door twee inspirerende jonge avonturiers bij hun voorbereidingen op een expeditie naar de Zuidpool. Ook vieren we 50 jaar Range Rover met een ontdekkingsreis in Dubai. We kijken niet alleen terug, maar ook vooruit, met een aantal visionairs die technologieën bespreken waarmee de toekomst er voor ons allemaal anders uit kan gaan zien.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.