Views
1 year ago

Wandelkrant Nr. 03

  • Text
  • Karinthie
  • Klosterweg
  • Waldbreitbach
  • Odenwald
  • Wijnbergpaden
  • Wandelkrant
De Wandelkrant is een gratis en onafhankelijk Wandel- & Outdoor magazine voor de actieve wandelaar en sportelaar met aandacht voor natuur en cultuur. In deze derde editie: Herfstwandeltocht St. Caecillia Beek, Op de sporen van oude wijnbergpaden, Het fabelachtige Odenwald, Ontdek het Kerstdorp Waldbreitbach, Bezinnen op de Klosterweg, Wandelkrant-Special Karinthië

Österreichs

Österreichs Wanderdörfer e.V. Unterwollanigerstraße 53 9500 Villach, Österreich Tel.: +43 42 42 257 531 E-mail: office@wanderdoerfer.at Een gratis catalogus kan je bestellen op: www.wanderdoerferkatalog.at www.wanderdoerfer.at Wandelen in Oostenrijk Informatie over 40 Oostenrijkse wandelgebieden Meer dan 1.500 wandel-suggesties van verschillende lengte en moeilijkheidsgraad met gedetailleerde routebladen ter download beschikbaar. Herfstaanbiedingen Wandelbevoegde gastheren/-vrouwen Talrijke tips voor evenementen www.familienwandern.wanderdoerfer.at Wandelen met kinderen Eendaagse en meerdaagse wandelingen geschikt voor kinderen met of zonder buggy Spannende recreatieactiviteiten “Dicht bij de natuur” uitstapjes Familie-pakketten www.huetten.wanderdoerfer.at Het grootste hutten-portaal van Oostenrijk Met meer dan 600 hutten voor hapjes, overnachting en huur (c) www.photo-austria.at, steiner (c) TVB Großarltal, Wirnsperger (c) TVB Altenmarkt-Zauchensee Toertip: De VIA NATURA - een lange afstand wandelroute van ongeveer 130 km dwars door het natuurpark Zirbitzkogel-Grebenzen in de Steiermark - nodigt u uit om de wonderen van de natuur te komen ontdekken. Gedurende de in totaal 11 etappes kan je zelf meemaken wat je van de natuur kan leren. Voor wandelliefhebbende kampeerders: In het natuurpark Zirbitzkogel-Grebenzen bevindt zich ook het eerste met een wandelkwaliteitsmerk gecertificeerde kampeerplaats van Oostenrijk www.camping-am-badesee.at LEES & WIN (c) TVB Mayrhofen-Hippach Ook in deze nu al derde editie van De Wandelkrant kan je prijzen winnen geschonken door onze adverteerders. De hoofdprijs is een wandelvakantie voor 2 personen in het 4**** Hotel Andrea in de Regio Mayrhofen-Hippach im Zillertal inclusief halfpension en wandelarrangement geschonken door Österreichs Wanderdörfer. Meespelen kan zowel op www.wandelkrant.be of met de bon in deze krant op bladzijde 2.

Herfstwandelen in Oostenrijk “De magie van het wandelen” proeven Veelvuldige kleurnuancen, ochtendnevel in de valleien en de ogenschijnlijke oneindige vergezichten vanaf bergtoppen, zo ziet het Oostenrijkse berglandschap er uit als je wandelt in de mooie gouden herfsttijd. Culinair genieten, traditionele evenementen en gezellige gastheren en -vrouwen maken dit alles tot een festijn. (c) TVB Großarltal, Wirnsperger Wanneer 40 wandelgebieden van Lech-Zürs over het Zillertal tot aan de Weense Alpen indrukken geven over hun verscheidene fauna en flora, zijn stemmingsvolle herfst belevenissen verzekerd. Zo kunt u bijvoorbeeld in Raumsau am Dachstein zowel van het majestueuze Dachstein massief op zo’n 3000 meter hoogte genieten als ook van het kleurrijke gewaad van de talloze esdoorn bomen die deze regio de naam Ahorntal (Esdoorndal) geven. (c) TVB Altenmarkt-Zauchensee Op vele plaatsen kunt u ook zien hoe het vee in een feestelijke tocht van de bergweiden afgehaald wordt naar de lager gelegen dorpen om te overwinteren, de zogenaamde “Almabtrieb”. (c) Naturpark Zirbitzkogel-Grebenzen Niet alleen de natuur in de herfst in de Oostenrijks wandeldorpen is kleurrijk, maar ook het programma dat men aan de wandelaars in deze Alpenrepubliek aanbiedt. Zo lokken culinaire evenementen in het teken van plukrijpe appels, pompoenen en aardappelen. Bij deze onvervalste boerenherfst (Bauernherbst) kunt u regionale gebruiken en gewoontes en de traditierijke volkscultuur van de wandeldorpen van dichtbij beleven. (c) TVB Altenmarkt-Zauchensee Het beste tijdstip om van de Oostenrijkse herfst in volle teugen te kunnen genieten is van medio augustus tot begin november. Het weer is dan in de Alpen meestal zeer bestendig en de temperaturen zijn dan ook wat milder om langere wandeltochten door het herfstberglandschap te maken. Zo staat een genotrijke vakantie in de kleurrijke Oostenrijkse bergwereld met frisse berglucht en een prachtig uitzicht op de eerste met sneeuw bedekte toppen die u bij “De magie van het wandelen” beleefd, u niet meer in de weg.