Views
1 year ago

Wandelkrant Nr. 14

 • Text
 • Allgau
 • Kaiserstuhl
 • Hessen
 • Pfalz
 • Wiedtal
 • Rhodos
 • Project
 • Finland
 • Walcheren
 • Hoogmis
 • Mastentoppentocht
 • Heuvelland
 • Marathon
 • Wandelkrant
De Wandelkrant is een gratis en onafhankelijk Wandel- & Outdoor magazine voor de actieve wandelaar en sportelaar met aandacht voor natuur en cultuur. In deze 14de editie: Great Breweries Marathon, La Primavera, Heuvelland, SAFF Walk, Brugse Ommeland Wandeltrofee, W2G in de Noorderkempen, Mastentoppentocht, Twentse Hoogmis, Het smalste stukje Nederland, De Manteling van Walcheren, Adembenemend Finland, The Eden Project, Rhodos puur genieten, Het Wiedtal, Rheinland-Pfalz, de Duitse wandelbestemming bij uitstek, Sprookjesachtig Hessen, Keizerlijk wandelen in de Kaiserstuhl, Wandel-trilogie Allgäu, Garmin Academy

Brugse Ommeland

Brugse Ommeland Wandeltrofee www.brugseommelandwandeltrofee.be De “Brugse Ommeland Wandeltrofee” is een organisatie van 5 West-Vlaamse wandelclubs uit het Brugse Ommeland die u kwaliteitsvolle en kindvriendelijke wandelorganisaties bieden. De deelnemende wandelclubs zijn: Wandelclub Beernem- Brugsche Globetrotters - Godelievestappers Ruddervoorde - Molenstappers Ruiselede - Vier op een rij Zedelgem. Elke wandelclub organiseert per kalenderjaar 2 wandeltochten waarbij u stempels kan verzamelen op een spaarkaart. Deze spaarkaart is geldig van januari 2015 tem december 2016. Het deelnemersformulier is gratis te verkrijgen. Tijdens deze periode bekomt u een stempel op de deelnemende wandeltocht na afgifte van uw controlekaart. Wie 10 stempels verzameld heeft tijdens de kalenderjaren 2015 en/of 2016, waarbij min. 2 bij elk van de deelnemende clubs, krijgt een geschenk. Zaterdag 14 mei 2016 is er de tweede Beernemse Gordel & Brugse Ommeland Wandeltrofee van Wandelclub Beernem. Afstanden: 4 - 6 - 11 - 15 - 21 en 30 km. Vertrekzaal: P.Z. De Barge, Bargelaan 12, 8730 Beernem. Start van 7u30 tot 15u. Half mei , de ijsheiligen zijn zo goed als het land uit. Vol verwachting zien we de komende zomer tegemoet. De 6-15- 21-30 km kiezen direct richting kanaal terwijl 4-11 km eerst een ommetje maken op de wijk de Kijkuit om vervolgens eveneens het kanaal te bereiken. De 4km maakt hier een ommetje om via Beernem centrum terug de startzaal te bereiken. De andere afstanden kiezen de kanaal oever. 0p de wijk Turkye verlaten 6-11 km de anderen om zo de rustpost de Regenboog te bereiken en na rust terug te keren stuk via een stuk kanaalberm. De Beernemse Gordel De andere afstanden gaan richting Miserie en door de dreven van de Beelkens naar de rust die uitgezet is in een zaaltje van het P.C. St Amandus. Voor de grootste afstanden liggen hier een stuk van het Lindeveld, de Vagevuurbossen en het Bulskampveld te wachten, om vervolgens met de kortere afstanden via het Blommeke terug te keren naar de aankomstzaal waar men voor 17u30 verwacht wordt. Zoals eerder gezegd komt de tocht in aanmerking voor de Brugse Ommeland trofee, wie voldoende stempeltjes heeft kan zijn geschenkje hier komen afhalen. Tevens bekomt iedere deelnemer bij aankomst een zomers bloeiertje.Wandelen in Beernem betekent heel wat groen en als het weer meezit wordt het volop genieten. Tot zaterdag 14 mei.

Zaterdag 4 juni 2016 is er de Door het Brugse Ommeland & Brugse Ommeland Wandeltrofee van de Brugsche Globetrotters. Afstanden: 6 - 12 - 18 - 26 - 30 - 36 - 42 km. Vertrekzaal: Sint-Andreaslyceum, Veltemweg 15, Sint-Kruis (Brugge). Start van 7u tot 15u. Door het Brugse Ommeland Met de korte afstanden wandel je door het bos van Assebroek. De grotere afstanden lopen richting Sijsele en Oedelem over verkeersarme wegen. Voor de kids is er een speciale Letterwandeling op het parcours van de 6 km voorzien. Meer gedetailleerde info vindt u op: www.brugseommelandwandeltrofee.be de website van de organiserende clubs of onze facebook-pagina: Facebook.com/brugseommelandwandeltrofee Reglement 1. Iedereen kan deelnemen aan deze wandeltrofee. 2. Er zijn geen bijkomende kosten aan het geheel verbonden voor de deelnemers. 3. Daartoe is het bezit van een afstempelkaart van deze wandeltrofee nodig waarop de naam, het adres en (eventueel) de wandelclub waarvan men lid is, worden aangeduid. 4. Op de afstempelkaart staan alle tochten die in de wandeltrofee zijn opgenomen vermeld in een afstempelvak. (2 tochten per jaar per club) 5. Bij elke van de opgesomde tochten waaraan men deelneemt, dient deze kaart afgestempeld in het juiste vak bij de speciaal daartoe opgestelde afstempelstand met de daartoe gemaakte stempel. 6. Wie in de loop van die twee jaar aan minstens 2 tochten van elke meewerkende wandelclub deelneemt, ontvangt een badhanddoek met embleem. 7. De aandenkens kunnen worden afgehaald tussen 21- 11-2015 en 19-11-2016 op elk van de in aanmerking komende organisaties tegen inlevering van de afstempelkaart. 8. De organisatoren handelen bij de volledige werking van de wandeltrofee ter goeder trouw en hun beslissingen zijn bindend t.a.v. de wandelaars.