Views
1 year ago

Wandelkrant Nr. 16

 • Text
 • Wandelregio
 • Wandelreportages
 • Kreta
 • Oostenrijk
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Duitsland
 • Nederland
 • Belgie
 • Wandelkrant
De Wandelkrant is een gratis en onafhankelijk Wandel- & Outdoor magazine voor de actieve wandelaar en sportelaar met aandacht voor natuur en cultuur. In deze 16de editie: Wandelinfo België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Oostenrijk en Kreta, Wandelkalender voor Vlaanderen en Nederland tot en met einde april 2017, Woordzoeker van De Puzzelaar, Lezersaanbiedingen Salzburgerland & Moezel All In.

Saar-Hunsrück-Steig met

Saar-Hunsrück-Steig met de Traumschleifen Saar-Hunsrück wijds. betoverend. fascinerend. belevnisvol. veelzijdig. BELEEF DE VERSCHEIDENHEID! Ruimte om te ontdekken, tijd om te ontspannen, landschappen om van te genieten, uitzichten om van weg te dromen: De Saar-Hunsrück-Steig biedt samen met de premiumrondwandelingen Traumschleifen Saar-Hunsrück (droomlussen) veelzijdige natuurschouwspelen in de regio Saar- Hunsrück. Beleef de stilte van de natuur op natuurlijke paden. INFORMATIE: Projectbureau Saar-Hunsrück-Steig Zum Stausee 198 D-66679 Losheim am See Telefoon +49 6872 9018100 Telefax +49 6872 9018110 info@saar-hunsrueck-steig.de www.saar-hunsrueck-steig.de www.facebook.de/saarhunsruecksteig

Kreta van binnenuit oftewel het authentieke Kreta De Wandelkrant is uitgenodigd voor een bezoek aan Kreta door Footscapes of Crete (footscapesofcrete.com). Een week lang hebben we genoten van de Kretenzer gastvrijheid. voor gezorgd. Alle vakantiebungalows beschikken over zeer goede kwaliteitsbedden. Iedere vakantiebungalow heeft een eigen naam, die te maken heeft met de Griekse mythologie: Footscapes of Crete is een uniek vakantieconcept in de binnenlanden van Kreta. Footscapes of Crete wordt uitgebaat door Ria Swinkels en Jeroen Wouters. Bij uw vakantie in een van de 3 vakantiebungalows op Footscapes of Crete zijn er veel mogelijkheden. Iedereen kan zijn vakantie op zijn manier beleven. Ria en Jeroen zorgen ervoor dat hun gasten het naar hun zin hebben. Tegen een kleine vergoeding zijn er allerlei extra’s te boeken, zoals diverse excursies, begeleide wandelingen, ontbijt of lunchpakket enz.. Eos, Helios en Selene. Vanuit de Griekse mythologie waren Eos, Helios en Selene de drie Titanenkinderen van Hyperion en Theia. Deze drie goden hadden de taak om de dag vloeiend over te laten lopen van dag naar nacht en andersom. Footscapes of Crete ligt in het dorpje Kastellos in de regionale eenheid (perifereiaki enotita) Rethymno, 12 kilometer van Rethymno in het achterland. In iedere vakantiebungalow liggen mappen met informatie, boeken over Kreta, mogelijke wandelingen, horeca in de omgeving etc.. De vakantiebungalows zijn ruim en beschikken over een volledig ingerichte keuken, aan voor- en achterzijde een terras, een modern ingerichte badkamer met douche en toilet. Voor de warme dagen is er airco en voor de koude dagen verwarming en een open haard. Omdat er vanuit de vakantiebungalows veel gewandeld wordt is een goed bed om te slapen essentieel, ook hier is Footscapes of Crete ligt bovenop een heuvel, vanaf deze heuvel heb je zicht op de Lefka Ori (Witte Bergen) met als hoogste punt de Pachnes (2452 mtr). Aan de andere kant heb je zicht op Oros Idi (Idi-massief). Hier ligt de hoogste berg van Kreta, Psiloritis (2456 mtr), ook wel bekend als Ida. Je kunt zelfs de zee ten oosten van Rethymno zien tot aan Chania, daar waar de vliegtuigen landen. Hemelsbreed is dat 70 km vrij zicht. Je kunt ten westen Van Rethymno de baai van Georgiopouli zien. Aan de zuidkant heb je de bergketens van Kouróupa en Xirón. Zonsopgang en zonsondergang zijn op de heuvel onvergetelijk.