Views
1 year ago

Wandelkrant Nr. 21

 • Text
 • Niklaas
 • Trampelkeu
 • Streekbierentocht
 • Mechelen
 • Duinentocht
 • Berchtesgadenerland
 • Moezel
 • Land
 • Wiedtal
 • Laag
 • Heide
 • Event
 • Primavera
 • Kouters
 • Trek
 • Field
 • Wandelkrant
De Wandelkrant is een gratis en onafhankelijk Wandel- & Outdoor magazine voor de actieve wandelaar en sportelaar met aandacht voor natuur en cultuur. In deze 21ste editie: Nationale Wandel- en Fietsdag Ieper, in Flanders Fields - Maas Trek - Brabantse Kouters - La primavera - Tenerife Walking Event - Regte Heide en het Riels Laag - Feniks Classic - Krabbentocht - Sint Nicolaastocht - SAFF Day - Vives Campustocht - Lakebosschentocht - Sint-Elooiswandeltocht - Wintertocht - Off a’s Dyke en de Devil’s Pulpit - WWW oftewel Weekendje Wiedtal Westerwald - Premium wandelwegen in het Sankt Wendeler Land - 10 jaar Droompaden Eifel-Rijn-Moezel - Nationaal Park Berchtesgadenerland - 40e Duinentocht - Jubileumtocht - Herfstwandeling Mechelen Zuid-Limburg - Streekbierentocht - 14de Tienbundertocht - Herfstwandeltocht Trampelkeu Schimmert - 48e Sint-Niklaastochten te Gruitrode - 39ste Sinterklaastocht te Langdorp - Eindejaarstocht te Ninove -Lezersaanbieding zomer wandelvakantie 2019 - Ons aanbod voor verenigingen - Wandelkrant Wandelkalender - Afhaalpunten van de gratis Wandelkrant.

maar ook

maar ook zoetwaterbassins die benut worden door helikopters om bluswater te kunnen innemen. Tenerife wordt namelijk elk jaar wel minstens een keer getroffen door een grote bosbrand. geëxperimenteerd. Vervolgens begint de reis naar boven, de berg op. Natuurlijk mag de een wat hoger op de berghelling beginnen dan de ander, doordat hij/zij al met een voorsprong – rijke ouders, geboorteland, gezondheid, mooi uiterlijk – wordt geboren. Als je geluk hebt, stijg je met zon en blauwe hemel, maar de meesten treft onderweg wel een (flinke) mistbank of regenbui. Als je geluk hebt, kan je eenmaal bovengekomen genieten van het uitzicht. Maar ook als het mistig is, voel je je machtig, tevreden dat je zover bent gekomen. Daarna begint de onvermijdelijke afdaling. Altijd moeilijker dan de klim. Opnieuw soms door mist en regen, waarbij de een weer langer dan de ander mag dalen. Maar uiteindelijk gaan we allemaal dat diepe dal in…. We passeren grote aantallen cactussen, oorspronkelijk uit Mexico, die als een van de weinige planten kan groeien op steen. Vlak voor Teno Alto komen we door een eeuwenoud pijnbomenbosje en in het dorpje zelf eten we voor een grijpstuiver heerlijke geitenkaas. Als we het gehucht weer uitwandelen, komen de producenten van al die heerlijkheid net terug van een uitstapje naar de weiden. Een herder, gezeten op een tractor leidt zijn kudde naar een plek om gemolken te worden. Verderop in een kloof wordt ons Melancholieke gedachten die door me heengaan als we op weg zijn naar het meest westelijke puntje van het eiland: Punta de Teno, voor uw verslaggever de mooiste wandeling van het Festival. Dat doen we onder leiding van de gidsen Miguel en Dragan, die samen met zijn vrouw ook nog een bed and breakfast runt. De eerste geboren in Portugal, de ander in Servie, zoals zovelen van buiten Spanje de Canarische Eilanden als nieuw vaderland hebben ontdekt. Onderweg moeten we eerst een pittig stukje klimmen met adembenemende vergezichten. Van bovenaf zien we een vulkaan die langzamerhand wordt afgegraven voor de poreuze aarde die in de tuin wordt gebruikt om sneller water op te nemen,

TE HUUR Vakantiehuizen dichtbij de mooiste wandelroutes in Europa! Ruim 40.000 vakantiehuizen in geheel Europa Bestel de brochure van o.a. België, Duitsland, Oostenrijk, Noorwegen of Spanje op www.novasol.be/brochure de zogenaamde herdersprong geshowd. Een jongeman, met een ongeveer 2,5 meter lange lans, springt vanaf een steile rotswand vliegensvlug naar beneden. Topsporters hebben Tenerife al lang ontdekt. Jaarlijks komen vele tientallen atleten naar de Canarische eilanden om zich voor te bereiden op grote toernooien of wedstrijden. Het eiland heeft dan ook een enorm aanbod aan actieve en sportieve activiteiten. Je kunt er kajakken, peddelsurfen, mountainbiken, duiken, golf, paragliden, (kite)surfen, wielrennen, wandelen, hardlopen, enz. BELANGRIJKE ADRESSEN: Alle informatie: www.tenerifewalkingfestival.com Bed&Breakfast Suzanna en Dragan Milenkovic: www.casa-vieja.com Sporthotel: www.routeactivehotel.com Allerlei activiteiten: www.tenoactivo.com of www.elcardon.com Franky Rogiers: https://beheer.snappshot.nl/festivals/ front/festival/browse/vossen/default Ook wij gaan – een stuk langzamer - naar beneden door af te dalen naar de kust, waar in Punta de Teno bij de vuurtoren de wereld lijkt te eindigen in die oneindige, blauwe Atlantische Oceaan. Vanaf de vuurtoren zien we de Acantilado los Gigantes (Gigantische Kliffen) de 500 meter hoge uitlopers van het Tenogebergte waar je met wat geluk zeearend en valken rond de rotsen kunt zien vliegen. Tenerife is zoveel meer dan alleen maar strand en feesten!