Views
1 year ago

Wandelkrant Nr. 21

 • Text
 • Niklaas
 • Trampelkeu
 • Streekbierentocht
 • Mechelen
 • Duinentocht
 • Berchtesgadenerland
 • Moezel
 • Land
 • Wiedtal
 • Laag
 • Heide
 • Event
 • Primavera
 • Kouters
 • Trek
 • Field
 • Wandelkrant
De Wandelkrant is een gratis en onafhankelijk Wandel- & Outdoor magazine voor de actieve wandelaar en sportelaar met aandacht voor natuur en cultuur. In deze 21ste editie: Nationale Wandel- en Fietsdag Ieper, in Flanders Fields - Maas Trek - Brabantse Kouters - La primavera - Tenerife Walking Event - Regte Heide en het Riels Laag - Feniks Classic - Krabbentocht - Sint Nicolaastocht - SAFF Day - Vives Campustocht - Lakebosschentocht - Sint-Elooiswandeltocht - Wintertocht - Off a’s Dyke en de Devil’s Pulpit - WWW oftewel Weekendje Wiedtal Westerwald - Premium wandelwegen in het Sankt Wendeler Land - 10 jaar Droompaden Eifel-Rijn-Moezel - Nationaal Park Berchtesgadenerland - 40e Duinentocht - Jubileumtocht - Herfstwandeling Mechelen Zuid-Limburg - Streekbierentocht - 14de Tienbundertocht - Herfstwandeltocht Trampelkeu Schimmert - 48e Sint-Niklaastochten te Gruitrode - 39ste Sinterklaastocht te Langdorp - Eindejaarstocht te Ninove -Lezersaanbieding zomer wandelvakantie 2019 - Ons aanbod voor verenigingen - Wandelkrant Wandelkalender - Afhaalpunten van de gratis Wandelkrant.

Praktische info Tenerife

Praktische info Tenerife Walking Festival Kledij Het Tenerife Walking Festival vindt elk jaar eind mei plaats. Dan moet een t-shirt met korte broek toch volstaan, denkt uw argeloze verslaggever. Beneden aan de kust geen enkel probleem, alhoewel de zon er soms maar moeizaam doorkomt. Op tweeduizend meter hoogte kan het echter flink koud zijn, ook al zitten we hier zo veel dichter bij de evenaar. Guur windje, mistflarden, af en toe een miezerig regenbuitje… zorg dus dat u goede, warme en waterbestendige kleding meeneemt. Want Tenerife heeft meerdere microklimaten. Het kan op een dag sneeuwen op de Teide, regenen in het noorden, bewolkt zijn in het zuidoosten en zomeren in het zuiden. Routes en kostprijs U kunt overigens zelf elke dag uw favoriete route en afstand kiezen. Dat kost u 30 euro per keer, maar daar krijgt u een welkomstpakket, de busreis, een lunchpakket, medische begeleiding en culinaire/culturele verrassing bij terugkomst voor terug. Houd u er ook rekening mee dat er flink (gemiddeld zo’n twee uur per dag) wordt bus gereden vanuit startplaats Puerto de la Cruz aan de noordkant van Tenerife. Medewandelaars Dat busrijden geeft gelegenheid eens kennis te maken met uw medewandelaars. Zo ontmoeten wij bijvoorbeeld Franky Rogiers uit Buggenhout, die samen met zijn vrouw Hildeken voor de tweede keer aan het wandelevenement deelneemt. Franky en Hildeken zijn actieve leden van de plaatselijke wandelvereniging De Vossen. Franky draagt daarom op zijn wandeltochten in Belgie en Nederland een opgezette vos op de rug, maar dit keer gaat hij overal fotografisch aan de slag met een gehaakte, stoffen vos. We spreken ook Luc Verhalle uit Varsenare. De HR-manager bij een hogeschool komt al jaren op Tenerife en zag rond de kerstdagen de aankondiging van het wandelfestival. Luc loopt zichtbaar te genieten en vertelt ons het een en ander over het leven op het eiland. Tot onze verbazing kost de benzine hier bijvoorbeeld 98 eurocent, maar zo vertelt Luc, de gemiddelde eilander moet dan ook rondkomen van een gemiddeld maandinkomen van zo’n 1000 euro. Elk voordeel heeft zijn nadeel…. Fotoalbum Bekijk de door onze reporter gemaakte foto’s op: https://wandelkrant.smugmug.com/Tenerife Heb je een of meerdere edities van de Wandelkrant ooit gemist? Lees dan alle 1056 pagina’s na op wandelkrant.be/archief of scan deze QR-code:

Ontdek Wandelmagazine Wandelmagazine is hét tijdschrift voor nieuwsgierige wandelaars. Inspirerende artikelen over wandeltochten in Nederland, België en Europa, meeslepende reisverhalen en reportages en veel aandacht voor landschap, natuur en cultuur. 1 jaar slechts € 16, 95 GEEN NUMMER MEER MISSEN? NEEM NU EEN (PROEF)ABONNEMENT WWW.WANDELMAGAZINE.NU FACEBOOK.COM/WANDELMAGAZINE TWITTER.COM/WANDELMAGAZINE Ja, ik neem een jaarabonnement / geef een jaarabonnement cadeau* 4 nummers voor de introductieprijs van € 28,50 € 16,95 Ja, ik neem een proefabonnement / geef een proefabonnement cadeau* 2 nummers voor € 9,50 * omcirkelen wat van toepassing is IBAN : Ik kies voor een acceptgiro (extra kosten € 4,55) Ik machtig Virtùmedia het verschuldigde bedrag van mijn rekening af te schrijven. MIJN NAAM DATUM: HANDTEKENING: ADRES NAAM ONTVANGER CADEAUABONNEMENT (indien van toepassing) POSTCODE PLAATS ADRES TELEFOON POSTCODE PLAATS E-MAIL E-MAIL Een jaarabonnement wordt aangegaan voor de opgegeven periode en wordt daarna automatisch voortgezet voor onbepaalde tijd. Binnen de eerste abonnementstermijn kan het abonnement alleen tegen het einde van de overeengekomen abonnementstermijn worden beëindigd, met inachtneming van een opzegtermijn van twee maanden. Het genoemde introductietarief geldt alleen het 1 e jaar. Cadeauabonnementen en proefabonnementen eindigen automatisch. De genoemde abonnementsprijzen gelden alleen voor Nederland en België. Voor verzending naar het buitenland brengen wij verzendkosten in rekening. Abonnementen gaan in bij het eerstkomende nummer. Stuur dit in een envelop naar: Virtùmedia BV, Postbus 595, 3700 AN Zeist, Nederland Of ga naar: www.wandelmagazine.nu/het-wandeltijdschrift/abonneren