Views
1 year ago

Wandelkrant Nr. 21

 • Text
 • Niklaas
 • Trampelkeu
 • Streekbierentocht
 • Mechelen
 • Duinentocht
 • Berchtesgadenerland
 • Moezel
 • Land
 • Wiedtal
 • Laag
 • Heide
 • Event
 • Primavera
 • Kouters
 • Trek
 • Field
 • Wandelkrant
De Wandelkrant is een gratis en onafhankelijk Wandel- & Outdoor magazine voor de actieve wandelaar en sportelaar met aandacht voor natuur en cultuur. In deze 21ste editie: Nationale Wandel- en Fietsdag Ieper, in Flanders Fields - Maas Trek - Brabantse Kouters - La primavera - Tenerife Walking Event - Regte Heide en het Riels Laag - Feniks Classic - Krabbentocht - Sint Nicolaastocht - SAFF Day - Vives Campustocht - Lakebosschentocht - Sint-Elooiswandeltocht - Wintertocht - Off a’s Dyke en de Devil’s Pulpit - WWW oftewel Weekendje Wiedtal Westerwald - Premium wandelwegen in het Sankt Wendeler Land - 10 jaar Droompaden Eifel-Rijn-Moezel - Nationaal Park Berchtesgadenerland - 40e Duinentocht - Jubileumtocht - Herfstwandeling Mechelen Zuid-Limburg - Streekbierentocht - 14de Tienbundertocht - Herfstwandeltocht Trampelkeu Schimmert - 48e Sint-Niklaastochten te Gruitrode - 39ste Sinterklaastocht te Langdorp - Eindejaarstocht te Ninove -Lezersaanbieding zomer wandelvakantie 2019 - Ons aanbod voor verenigingen - Wandelkrant Wandelkalender - Afhaalpunten van de gratis Wandelkrant.

Maas Trek 2018 op zondag

Maas Trek 2018 op zondag 7 oktober Kom het RivierPark Maasvallei ontdekken tijdens de Maas Trek op zondag 7 oktober! Voor de inmiddels vierde editie van dit grensoverschrijdend wandelevenement strijken we neer in het midden van de Maasvallei, in de gemeenten Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Sittard-Geleen en Stein. Via uitgestippelde wandelroutes van 3, 5, 11, 20 en 25 km kan je op ontdekking langs pareltjes zoals het kasteel van Obbicht, de lemen uitkijktoren in natuurgebied Negenoord- Kerkeweerd (foto 3), de werkzaamheden langs de Maas in Boyen en zorgboerderij Ommersteyn in Dilsen-Stokkem. Je wandelt ook een stuk langs de oever van de Maas, en dat is natuurlijk altijd mooi om te zien. Nieuw aan deze editie is een rolstoelen buggyvriendelijke route van 3 km! Inschrijven kan vanaf 8 uur. Onderweg zijn een aantal controleposten voorzien. Vanaf 13 uur kan je genieten van allerlei animatie aan de startplaats. Deelname kost 2,5 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar wandelen gratis mee. Startplaats: Maascentrum De Wissen, Negenoordlaan 2, 3650 Dilsen-Stokkem Meer info op: www.rivierparkmaasvallei.eu facebook.com/rivierparkmaasvallei/ Haal bij “De Wissen” ook je gratis wandelkrant uit!

Wandelnetwerk Brabantse Kouters komt eraan! Nog een drietal weken geduld en de provincie Vlaams-Brabant krijgt er een nieuw wandelknooppuntennetwerk bij. Na onder andere het Pajottenland en Getevallei, allebei winnaar van de trofee Wandelroute van het jaar, is het nu de beurt aan de Brabantse Kouters. Kouters betekent zoveel als weidse velden of akkerland en die zie je als je door het noordwesten van Vlaams-Brabant wandelt. Zachte weilanden, wuivende graanvelden, hier en daar metershoge hopranken… 780 kilometer wandelpaden Het Regionaal Landschap Brabantse Kouters bracht, samen met Toerisme Vlaams-Brabant; het wandelnetwerk in kaart. En deden daarvoor beroep op een aantal wandel- en natuurdeskundigen uit de regio. Het wandelnetwerk zal 780 kilometer wandelpaden tellen, verbonden met een handig knooppuntensysteem. Het wandelnetwerk wordt uitgebouwd in de gemeentes Affligem, Asse, Opwijk, Merchtem, Wemmel, Londerzeel, Meise, Kapelle-op-den-Bos, Grimbergen, Zemst en Vilvoorde. Ten westen van de autoweg A12 is het bewegwijzerd met de bekende paaltjes, goed voor 365 km in Vlaams- Brabant. Over de provinciegrens, in Oost- Vlaanderen, vind je nog eens 115 km aan wandelwegen. Ten oosten van de A12 verdwijnen de bordjes en wegwijzers, maar het wandelnetwerk is er nog. Onzichtbaar? Ja, maar digitaal zie je de knooppunten nog. Met de app als gids stap je 300 km door Vilvoorde, Grimbergen, Zemst, Kapelleop-den-Bos en een deel van Meise. Het is een streek met pit en gedurfde stadsvernieuwing langs het kanaal, maar evengoed met historische basilieken, beekvalleien en natuur. Wie regelmatig in de streek wandelt of op stap is met de wandelclubs van Opwijk, Asse, Merchtem, Affligem of Wolvertem, zal wellicht al de plaatjes hebben opgemerkt. Voorlopig staan ze er nog wat naakt bij maar in de loop van de volgende weken krijgen ze allemaal mooie knooppuntenbordjes! Feestelijke Opening Op zondag 23 september 2018 wordt het wandelnetwerk feestelijk geopend voor het grote publiek. Een evenement dat plaatsvindt in de Pastorietuin van Oppem, de landelijke deelgemeente van Meise, en dat van 13 tot 18 uur. Je kan er deelnemen aan verschillende thematische wandelingen, genieten van een hapje en een drankje, activiteiten voor kinderen, live muziek, infostandjes en nog veel meer. Die dag zijn voor het eerst de infogids en kaarten van het wandelnetwerk te koop. Alle details vind je terug op: www.feestinhetlandschap.be Gilbert Roels Foto‘s: Lander Loeckx