Views
1 year ago

Wandelkrant Nr. 23

 • Text
 • Canaria
 • Berlijn
 • Boppard
 • Eifelsteig
 • Burren
 • Day
 • Marultocht
 • Drevestappers
 • Man
 • Vught
 • Brabant
 • Vogezen
 • Wallonie
 • Wiedtal
 • Savoie
 • Beersel
 • Kompelrockwandeling
 • Aspergetochten
 • Fietsen
 • Wandelkrant
Uitgave Lente&Zomer 2019 - Editie 23 - Wandelen en fietsen op de Aspergetochten - Kompelrockwandeling - Nationale Wandel- en Fietsdag te Genk van Gezinssport Vlaanderen - Happen en Trappen - Juridisch advies: wettelijke garantie bij vaststelling mankementen aan e-bike - Fietsen Moet Kunnen - Wandelen in Beersel - IML Seefeld - Haute Savoie - Wiedtal - Op stap in Picardisch Wallonië - Op stap in Frankrijk: het massief van de Vogezen - Wandelroute van het Jaar - Heuvelland4daagse - Drentse Wandel 4-daagse - Wandelen in Noord-Brabant: deel 9: De Vught en De IJzeren Man - Eindejaarstochten Drevestappers Zonnebeke - Marultocht - Wandelen en fietsen op SAFF-Day - Connemara en de Burren - Eifelsteig - Boppard aan de Rijn - Wandelen in Gran Canaria: ¿Playa del Inglés? Risco Caído / De wildernis in / Erfgoed van een dictatuur / Lange afstand wandelpaden - Berlin ist meine Stadt - Uitneembare Wandelkalender - Ons reisaanbod voor verenigingen - 155 afhaalpunten van de Wandelkrant - Lezersaanbieding 2020 - en nog veel meer.

Boppard aan de Rijn –

Boppard aan de Rijn – Vakantie, natuur en gezondheid! Het luchtkuuroord Boppard met zijn stadsdeel en mineraalkuurbad Bad Salzig biedt een eigen vakantiewereld aan in het werelderfgoed regio Oberes Mittelrheintal. Stille hoekjes, levendige marktplaatsen en steegjes, parklandschappen zoals Marienberger Park of Kurpark Bad Salzig verbinden op een mooie manier natuur en cultuur samen tot een onvergetelijke vakantiebeleving en bieden tevens optimale kansen voor ontspanning en gezondheid. De reeds door de Romeinen bewoonde stad Boppard is het pulserende hart van de vakantieregio Mittelrhein. De beste Rieslingwijn uit de Bopparder Hamm vloeit hier in het glas en begeleid spannende stadsontdekkingen, die bijna tweeduizend jaar cultuur aan de Mittelrhein weerspiegelen. Het mineraalkuurbad Bad Salzig, welk ook nu nog de kracht van het mineraalwater brengt, noemt zich de groene long van het kuurpark. Een plaats van genezing, die inlaadt tot ontspanning en die zich aan zijn randen met strooifruitgaarden verweeft, die zich in de lente tot bloeiende velden omtoveren en in de zomertijd aan de wandelaar voor heerlijke schaduwpartijen zorgt. Ter land, op het water en in de lucht spelen zich meerdere vrijetijdsactiviteiten af in en rondom Boppard. Daarbij zijn voor de sportactiviteiten alsook de behaaglijke bezinnende wensen geen grenzen te ver. Met de fiets gemoedelijk langs de Rijn op, over stok en steen op de mountainbike, bergaf door het grote Bopparder stadsbos, of in veilige vaart langzaam met de zetellift hoogte winnen, om nieuwe vergezichten te bereiken – in Boppard zijn berg en dal steeds verbindende contrasten. Het wandelhart mag hier in volle vreugde sneller slaan, daar de mooiste wandelpaden juist hier in Boppard en Bad Salzig voorbijkomen. Acht rondwandelwegen, de droompaden Rheingold, Fünfseenblick, Marienberg, Elfenlay, Mittelrhein-Klettersteig, Hasenkammer, Ehrbachklamm en Ehrbachklamm met Schöneckschleife, ieder tussen de 5 en 13 km lang, bevestigen dat Boppard in elk opzicht mooi is. We stellen u de Droompaden Fünfseenblick en Elfenlay even nader voor. Adembenemende vergezichten in het Rheintal en op de hoogtes van de Hunsrück, Eifel, Taunus en Westerwald beleeft men bij een wandeling over het Droompad Fünfseenblick. Uniek in werelderfgoed Oberes Mittelrheintal en daarbuiten eenmalig voor de waterloop van bron tot monding wekt de Traumschleife de indruk van een meer landschap met burchten, woonkernen en wijnbergen; kortweg: een eenmalig cultuur- en natuurlandschap.

10,4 km 10,4 km Fünfseenblick Welterbe Oberes Mittelrheintal Boppard/Bad Salzig Buchholz - Herschwiesen - Hirzenach - Holzfeld Oppenhausen - Rheinbay- Udenhausen - Weiler nkehrmöglichkeiten ’ m 500 450 400 350 Länge: 10,4 km er Tipp 300 250 200 150 100 50 START 1 2 3 5 6 7 8 4 9 10 Fünfseenblick Elfenlay lay Höhenprofil Traumschleife Fünfseenblick für die Entwicklung des ländlichen Raumes (ELER): Ernährung, Weinbau und Forsten Rheinland-Pfalz Elfenlay m 375 350 325 300 275 250 225 200 175 150 125 100 75 50 START 1 2 3 5 6 7 8 4 9 10 De Traumschleife voert verder door het prachtige Kurpark Bad Salzig met de wonderbare Leonorenbron, de ontstaansreden van het enigste mineraalkuurbad aan de Mittelrhein. Een bijzonder hoogtepunt op deze wandeling is de 27 meter hoge uitkijktoren, die de rondwandeling zijn naam geeft. Waar bevindt zich de grootste Rheinschleife van de wereld, waar loopt de steilste spoorbaan in Duitsland? De antwoorden hiervan vind je in Boppard, de parel aan de Rijn. U ziet wondermooie uitzichten op de „Bopparder Hamm“, met zijn 75 hectare de grootste wijnverbouwing aan de Mittelrhein. De rivier verandert hier zijn richting tweemaal over 180 graden in een dubbele S-bocht. De mooiste uitzichten heeft men Informatie kan steeds aangevraagd worden bij het serviceteam van het toeristisch informatiecentrum via telefoon, e-mail of fax. Contact: Tourist Information Boppard, Am Marktplatz (Altes Rathaus), 56154 Boppard Tel. 0049-(0)6742-3888 Fax 0049-(0)6742-81402; E-mail: tourist@boppard.de www.boppard-tourismus.de hiervan op de Traumschleife Elfenlay. Sprookjesachtig is de in 1908 geopende en onder bescherming staande Hunsrücker spoorweg, die tot Buchholz 6 kilometer verderop een hoogte overwint van 336 meter, met zijn eenmalig zicht op het 50 meter hoge viaduct over de Hubertusschlucht nabij de Liesenfeld’s hut. Boppard, het wandeldoel bij uitstek voor individuele gasten en groepen, biedt ook wandelaanbiedingen en groepenbegeleiding aan. Evenementen in juni, juli en augustus 2019 zijn: 01.06. Wijndate; 15. & 16.06. Middeleeuwse markt; 20.06. Magic Bike; 20.07. 12. Oldtimertreffen Boppard; 10.08. Rijn in vlammen bij Koblenz; en nog veel meer.