Definitief_Masterplan_Slachthuissite_Noordschippersdok_Lobroekdok

agvespa

Het college keurt het definitieve masterplan Slachthuissite - Noordschippersdok - Lobroekdok en het voorontwerp RUP goed.

Hoewel de verhoudingen van de ruimte verschillen is

de grootte van het voor terrassen en verblijf geschikte

gedeelte van het plein vergelijkbaar met bijvoorbeeld het

Dageraadplein in Borgerhout. Om voluit ruimte te geven

aan de ontwikkeling van het plein als plek voor evenementen

en horeca wordt het plein steenachtig ingericht.

De terrassenzone voor de bestaande horeca kan sterk

worden uitgebreid omdat de straat naar de nieuwbouwzijde

van de pleinruimte wordt verplaatst. De straat wordt

aangelegd op hetzelfde niveau als de overige pleinruimte.

Hiermee wordt de eenheid van het plein van gevel tot

gevel benadrukt, is het verkeer te gast en is de oversteekbaarheid

maximaal gegarandeerd.

Langs de straat zullen langsparkeerplekken worden

aangelegd. Ook zullen er bushaltes op het plein worden

voorzien.

Dageraadplein in Borgerhout

34

Impressie Lobroekplein

More magazines by this user
Similar magazines