Views
5 years ago

NE PRITJE TE ZVICRES - Gazeta Express

NE PRITJE TE ZVICRES - Gazeta Express

NE PRITJE TE ZVICRES - Gazeta

FOTO: ATDHE MULLA BOTA: TELASHET E BASHKIMIT f12-13 ROZE: S’PËRDOR BOTOKS NE PRITJE TE ZVICRES Në muajin prill mbushen dy vjet që pensionistët kosovarë nga Zvicra nuk i marrin paratë e tyre. Gjykata Federale Administrative e shtetit helvetik ka vendosur në favor të pensionistëve, por Enti Federal për Sigurime Sociale nuk dorëzohet. Ministri Nenad Rashic beson se ky problem do të zgjidhet brenda gjashtë muajve. f8-9 Express Express www.gazetaexpress.com N° 2456 Viti VI • Kosovë 0.30 ¤ • E përditshme e pavarur kosovare Presidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga, tashmë e ka gati përbërjen e Këshillit me të cilin synon ta luftojë korrupsionin. Aty do të jenë Ministria e Drejtësisë, ajo e Punëve të Brendshme, institucionet gjyqësore dhe organizata joqeveritare. Por, Zëvendëskryeministri Hajredin Kuçi Kuçi e paralajmëron Presidenten të ketë kujdes me ligjet dhe Kushtetutën. f4-5 E hënë 9 janar 2012 Ofertë e rrezikshme! KEK’u, borxh punëtorëve Të gjitha shërbimet me një pako duke lluar prej 29.95€/muaj për 1 vit! f22 Dy partitë më të mëdha në Kosovë, PDK’ja dhe LDK’ja e kanë nisur vitin 2012 me aktivitete të shumta partiake. PDK’ja po përgatitet për zgjedhjet e brendshme, e LDK’ja po i vazhdon diskutimet për ndryshimin e statutit. Sipas tyre, këto lëvizje janë përpjekje për reformim. f6 Lëvizin 'elefantët' Gjykata Kushtetuese ka vendosur që rastin e 21 ish-punëtorëve të KEK’ut ta kthejë në rishqyrtim në Gjykatën Supreme. Kushtetuesja gjeti se u bë shkelje e interesave të punëtorëve, kur Korporata e ndërpreu para kohe pagesën prej 105 eurosh si pension invalidor për punëtorët. Për këtë, madje, ekzistonte edhe një marrëveshje. | FAQE 10-11 OpED Viti i problemeve të mëdha ekonomike Kosovën e pret një vit i vështirë ekonomik dhe social. Këtë nuk e thotë askush tjetër, pos vetë Qeveria në Letrën e synimeve dërguar FMN’së më 15 dhjetor të vitit 2011. Shkruan: Blerim Shala | FAQE 3 KOMENT Autoriteti i abuzuar shkencor Konfrontimet ideologjike rreth shkencës dhe kulturës mund të duken se janë të kota dhe pa substancë, shpërthim joserioz ose edhe i sëmurë smirash, por në thelb, ato duhet të lexohen si shfaqje e simptomës së krizës së thellë të elitave shoqërore shqiptare që e kanë bastarduar autoritetin autonom të shkencës dhe të kulturës, që ato i gëzojnë në shoqëritë normale. Shkruan: Shkëlzen Maliqi | FAQE 2 Presidenten të ketë kujdes me KESHILLI N’LETER

NE KONFLIKT PER GUVERNATORIN - Gazeta Express
KONFRONTIMET NE SHESH - Gazeta Express
TRAGJEDI NE BISTRICE - Gazeta Express
PRESIDENCEN OSE NE OPOZITE - Gazeta Express
LDK TE SHKRUAJ LETER - Gazeta Express
TE SEMURE, E PA SHPRESE - Gazeta Express
NDESHEN NE AUTOSTRADE - Gazeta Express
KESHILLTARI KONTRAVERS - Gazeta Express