Views
5 years ago

SHKOLLA E SHERRIT - Gazeta Express

SHKOLLA E SHERRIT - Gazeta Express

SHKOLLA E SHERRIT - Gazeta

FOTO: ATDHE MULLA BOTA: A E MERITON NATO ÇMIMIN NOBEL? ARTE METAMORFOZA E RYDER'IT SHKOLLA E SHERRIT nd Express www.gazetaexpress.com N° 2732 Viti VIII • Kosovë 0.30 ¤ • E përditshme e pavarur kosovare Komunikim i plotë për t'ri! f12-13 f19 Shkolla “Ilir Lushtaku” në Prekaz, rrezikon të mbyllet. Krejt kjo, për fajin e emrit që bart. Banorët e lagjes së Kodralive, vazhdojnë kërkesën për ndryshimin e emrit të shkollës në “Tre Dëshmorët”, premtim të cilin e morën para një viti nga një marrëveshje burrash në odat e fshatit. Tash, pas një viti kur marrëveshja u harrua, Shasivar Kodra po bëhet gati t’ia vërë çelësin objektit. Por Sami Lushtaku thotë se nuk e ka në plan të merret me këtë njeri, e aq më pak me kërkesën e tij. . f8-9 S’i ndalin kërcënimet E diel 14 tetor 2012 Për hatër të Berishës Deputetët D t tëte Al Aleancës ë votojnë t j ësipas i bindjeve të tyre, e jo sipas diktatit të partisë. Kështu vepruan edhe të enjten, kur u votua mocioni për ndaljen e privatizimit. Për koalicionin e mundshëm mu me PDK’në, vendos Ramush Haradinaj. Hara Është e vërtetë se me Hashim Thaçin Thaç ngritëm nga një gotë të premten, por p për shëndetin e Kryeministrit Sali Berisha, B e jo për ndonjë bashkëpunim politik. Daut Haradinaj, deputet i AAK’së, fl et për Express. f4-5 Kompanitë në garë për privatizimin e PTK’së nuk po e marrin seriozisht kërcënimin e Serbisë për të mos e blerë këtë ndërmarrje. Ato nuk kanë dyshim për pronësinë, por këtë presion po e përdorin ndaj Qeverisë së Kosovës për t’ia ulur vlerën PTK’së. Në Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik, thonë se kjo nuk do të ndikojë në vlerën e ndërmarrjes. | FAQE 10-11 Miliona për shëndetësi Në vitin 2013, shëndetësia kosovare do të përfi tojë një shumë prej 30 milionë eurosh, falë donacioneve që janë premtuar. Sipas ministrit Ferid Agani, viti i ardhshëm do të jetë më i suksesshëm në këtë fushë. Deputetë të opozitës dhe Sindikata e shëndetësisë nuk besojnë në këtë. Sipas tyre, donacionet ose janë keqmenaxhuar, ose janë shpenzuar në vende joadekuate. | FAQE 7 OpED Televizioni serb, si pre mediatike politike Kur shërbimi në gjuhën serbe i televizionit publik të Kosovës të fillojë emetimin e lajmeve dhe programeve të tjera, do të duhet të dëshmojë se nuk ndjek politikën proqeveritare, por një politikë të pavarur. Shkruan: Anamari Repic | FAQE 3 HARRNOHEN ME DEPUTETË Ikjen e Muhamet Mustafës dhe Amir Ahmetit e ka kompensuar të shtunën Koalicioni për Kosovën e Re, duke marrë dy deputetë minoritarë, Danush Ademin dhe Emilija Redzepin. Por, edhe me këto prurje, zyrtarisht koalicioni qeverisës nuk e ka shumicën në Parlament. Në PDK dhe AKR paralajmërojnë se do të marrin edhe deputetë tjerë ditëve të ardhshme, derisa llogarisin edhe në aleancat që kanë me parlamentarë nga opozita. f6

KONFRONTIMET NE SHESH - Gazeta Express
NJEREZIT E PRESIDENTIT - Gazeta Express
IMPROVIZIMET E PRESIDENTIT - Gazeta Express
DALLAVERET E VERIOREVE - Gazeta Express
E NDJEKIN N'LIGJERATE - Gazeta Express
OPTIMISTET E DESHPERUAR - Gazeta Express
STRATEGJIA E ENVERIT - Gazeta Express
NE KONFLIKT PER GUVERNATORIN - Gazeta Express
PRESIDENCEN OSE NE OPOZITE - Gazeta Express
KESHILLTARI KONTRAVERS - Gazeta Express