L-novice, oktober 2012 - Lions Distrikt 129

lions.d129.si

L-novice, oktober 2012 - Lions Distrikt 129

Literarni večer LK DomžalePredstavitev prvega integralnega prevoda Slave vojvodine Kranjske, je v torek, 09.oktobra 2012, ob 20.30 uri organiziral LK Domžale.Delo so predstavili:g. Janez Weiss, urednik 5. knjigeg. Matjaž Gruden, direktor ZDKga. Josipina Pika Trpin, predsednica sveta ZDKDobrodelna akcija POHODNIKPOHODNIKUIzpeljana je bila druga akcija v okviru projekta Vsi naCeljsko kočo. 10 udeležencev so spremljale 3prostovoljke Regijskega medgeneracijskega središčaCelje in naš letos najhitrejši pohodnik Danijel Radič.Polovica udeležencev je bila na Celjski koči prvič, aso brez težav pot zmogli sami. V Hotelu smo jihpogostili s čajem, pečenim kostanjem in moštom.Izmenjali so pohodniške izkušnje in dali napotkenovim pohodnikom. Najstarejši pohodnik ima dom vZavetišču za brezdomce v Celju, star je 71 let a jeprišel na cilj prvi! Predstavili smo jim lionizem indelovanje našega kluba. Kar nekaj jih je poznalo našostojnico, nihče pa ni vedel, kakšen klub smo in kajLionizem pomeni.Namen projekta je, da vsem, ki si to želijo, pa zaradibolezni, osamljenosti, strahu ali iz kakega drugegarazloga, tega ne zmorejo, pomagamo priti na Celjskokočo.


Aktivnosti potekajo na dva načina:• Članice Lions kluba Celje Mozaik in planinci bodo spremljali vnaprej prijavljenepohodnike, ki za pot na Celjsko kočo potrebujejo spremstvo. Prijavijo se lahkoposamezniki, društva in klubi.• Zbiramo prostovoljne prispevke pohodnikov in obiskovalcev Celjske koče, s katerimibomo omogočili prevoz tistim, ki ne morejo peš, pa si želijo obiskati Celjsko kočo. Vabljenivsi, ki bi pri tej akciji želeli sami pomagati drugim ali pa veste za koga, kibi rad prišel k nam, pa ne more, da se prijavite v recepciji ali pokličete na številko: 041 389420.Hvala lepa vsem, ki bosta s prostovoljnimi prispevki omogočili izlet na Celjsko kočo tistim,ki tega ne zmorejo sami. O aktivnostih lahko izveste več na,www.celjska-koca.siRAZSTAVA likovnega natečaja PLAKAT MIRU 2012 v LendaviV soboto, 27. oktobra 2012, je v avli gledališke in koncertne dvorane v Lendavi potekalaRAZSTAVA likovnega natečaja PLAKAT MIRU 2012 dobrodelnega društva Lions klubLendava – Lendva.Razstavo je odprl Jordan Polanc, pooblaščenec Plakata miru Lions Distrikta 129 Slovenija.Razstava bo na ogled do 14. 11. 2012.


Barcolana 2012Člani LK Koper Capodistria so 14.10.2012 organizirali tradicionalni ogled Barcolane.Srečanja so se poleg članov matičnega kluba udeležili IPDG Dorijan Maršič, PDG LorenaHus in člani drugih Lions klubov iz Slovenije in Italije.


Guverner posadil svojo oljkoGuverner Distrikta 129 Slovenija Zoran Vodopija je v oljčniku Lions Olivetum posadil svojooljko, ki jo je ob prevzemu mandata prejel od IPGD Dorijana Maršiča.Dobrodelni golf turnirČlani LK Velenje so organizirali dobrodelni golfturnir in kostanjevega piknik pri svojem članuFrancu Avberšku. Golf turnir se je igral kot nekoč,z lesenimi palicami.


DobrodelnatekmanogometnaOriginalna akcija LC Gradisca Coirmons- nogometna tekma med lions-leonacionalno nogometno ekipo in ekipopolicije in nepremičninskih agentov.Izkupiček so namenili športnemudruštvu odraslih prizadetih oseb.Srečanje LK Dobrovo z LK Gradisca CormonsVillesse, 26. oktober 2012Srečali smo se s člani Lions kluba Gradisca Cormons, s katerimi smo podpisali pobratenjemaja letos. Tokrat smo ob prisotnosti drugega vice guvernerja 108 TA2 Italia GuidaRepettija, predsednika 1. regije Mattea Fontana in predsednice cone B Paole PredolinSilvestri potrdili pobratenje. Večer je minil v prijetnem druženju in medsebojnemspoznavanju med člani obeh klubov.


LEO KLUBIUstanovljen nov Leo klub Slovenska BistricaDobrodelnost v Sloveniji je pridobila novo moč, še več rok, še več prostovoljcev! Slednje,še posebej v teh težkih časih, daje upanje, da nam le ni vseeno za tiste, ki živijo v socialnistiski. Čestitke ob ustanovitvi Leo kluba Slovenska Bistrica in veliko uspešnih dobrodelnihakcij!E-novičke Leo distriktaNovičke si lahko ogledate na:http://us6.campaign-archive2.com/?u=544464e38d9fc383afc911a14&id=fcd0467fea


Leo izvedel prvo čezmejno srečanjeVir: Radio KrkaZveza Leo klubov Slovenije, Leo distrikt 129, je pripravila prvo čezmejno srečanje, Leo čezmejo! Na srečanju na Bizeljskem in v Bistrici ob Sotli so se jim pridružili člani hrvaških insrbskega kluba.»Srečanje je namenjeno utrjevanju čezmejnega sodelovanja, krepitvi sodelovanja medLeo distriktom Slovenije in Leo distriktom Hrvaške ter snovanju idej za bodoče skupnedobrodelne projekte«, je dejala predsednica Zveze Leo klubov Petra Zupančič priIsteničevih na Bizeljskem. Srečanje, ki je imelo predvsem družaben namen, so natonadaljevali v Bistrici ob Sotli, na strelišču Kunšperk in v Gostišču Šempeter. Pozdravila inpodprla sta jih župan Franjo Debelak, vice guverner Lions distrikta Jure Šarman, gostiteljSrečko Kunst in sommelier Drago Medved.Predsednica Leo distrikta 126 Hrvaške Petra Angebrandt je dejala, da so sicer med sebojže sodelovali in prijateljevali, zdaj pa so to uredili še uradno. Sodelujejo že z Madžarsko inItalijo.Srečanja so se udeležili predstavniki skoraj vseh 21 slovenskih Leo klubov ter članica LeaSrbija. Luka Lah, predsednik Leo Rogaška, ki povezuje mladino na območju Obsotelja inKozjanskega, je dejal, da od srečanja pričakuje predvsem krepitev vezi.Pri organizaciji dogodka jim je na pomoč priskočila tudi občina Bistrica ob Sotli, zato boLeo distrikt Slovenije sredstva, zbrana na eni od prihodnjih dobrodelnih akcij, namenilprejemniku iz te občine.


MEDIJSKE OBJAVE


SEJE1. Seja posvetovalnega sveta Lions distrikta 129 Slovenija1. Seja posvetovalnega sveta Lions distrikta 129 Slovenija bila v Smledniku. Obravnavalose je predvsem pregled aktivnosti, sodelovanje z Leoti, Jurij Šarman pa je predstavilprojekt Lions Quest.


NAJAVA DOGODKOVNe spreglejte:• 3. november ob 17h Dobrodelna LEO zumba v OŠ Ob Dravinji, Slovenske Konjice• 4. november Celjski dom ob 19.30 dobrodelna predstava Star fotr (viagra smeha nadedkov račun)• 06.11.2012 - LK Konjice - Plakat miru 1012/13, razstava v avli KD Sl. Konjice do12.nov., podelitev priznanj 6. nov. ob 18.00 uri.• 10.11,2012 2. Seja kabineta D 129 Slovenije, Dobrovo• 10.11.2012 - Dobrodelno martinovanje na Dobrovem 2012• 24.11.2012 - LK Soča Kobarid Dobrodelni slavnostni večer v Bovcu ob obletniciustanovitve kluba• 29. november ob 19.30 v Celjskem domu Od tišine do glasbe, organizira LK CeljeFOTOGALERIJA


__________________________________________Lions Clubs International Distrikt 129 SlovenijaVeseli bomo vaših prispevkov. Pošljite jih na naslov dorijan.marsic@gmail.com.Spremljate nas na spletu:Facebook Lions Distrikt 129

More magazines by this user
Similar magazines