Views
5 years ago

agrobiznesi 69 - KASH | Keshilli Agrobiznesit shqiptar

agrobiznesi 69 - KASH | Keshilli Agrobiznesit shqiptar

agrobiznesi 69 - KASH | Keshilli Agrobiznesit

Këshilli i Agrobiznesit Shqiptar Agrobiznesi E përdyjavshme e pavarur Viti i nëntë i botimit Nr. 99 13 - 26 Qershor 2008 Çmimi 20 lekë Botim i Këshillit të Agrobiznesit Shqiptar Tel/ Fax: 229445 www.kash.org.al MBI 600 FERMERË TË QARKUT TË FIERIT, DISKUTOJNË ME MINISTRIN GJANA, MBI PROBLEMET E BUJQËSISË Ferizaj: Çmimet - Ulje prej 15 - 20% në krahasim me një vit më parë Lidhen kontratat e para për eksporte me vende të tilla si Maqedoni, Mal i Zi dhe Kosovë Enver Ferizaj, Presidenti i KASH Faqe aqe 2 2 PANAIR “AGROBIZNES 2008” KASH fton kompani, donatorë e organizata të huaja, institucione dhe projekte në fushën e bujqësisë dhe industrisë agropërpunuese, të marrin pjesë në Panairin më të madh të Agrobiznesit Shqiptar me mbështetjen e veçantë të Ministrit të Bujqësisë dhe Ushqimit. 25 - 28 Shtator 2008 Kontaktoni në zyrat e KASH-it: Adresa: Rr. “Mine Peza”, Pall. 87/3, Hyrja 1, Kati 1 Tel./Fax: 003554229445; E-mail: kashtirana@gmail.com FAO TOPI: SHQIPËRIA KA NORMËN MË TË LARTË TË SHPENZIMEVE PËR USHQIMIN Presidenti i Republikës, Bamir Topi, i shoqëruar nga Zonja e Parë, Teuta Topi, kryesoi delegacionin zyrtar shqiptar në Konferencën e Nivelit të Lartë të Organizatës për Ushqimin dhe Bujqësinë AGROBIZNES VLORË: INAGUROHET FABRIKA E PËRPUNIMIT TË LËNGJEVE TË FRUTAVE Kryeministri Sali Berisha përuroi fabrikën e përpunimit të lëngjeve të frutave në fshatin Panaja komuna Qendër në rrethin e Vlorës, një fabrikë moderne që me prodhimet e saj synon tregun evropian. AKTUALITET (FAO), që zhvilloi punimet në Romë (Itali), në datat 3 - 5 qershor. Sipas burimeve nga Presidenca, temë qëndrore e sesioneve të kësaj Konference është siguria ushqimore... Faqe aqe 4 4 Kryeministri Berisha shoqërohej në këtë vizitë nga ministri i PPTT-së, Sokol Olldashi, deputeti i Vlorës, Bujar Leskaj, përfaqësues të Dhomës së Tregtisë së Vlorës, etj. ‘’Ky është... Faqe aqe aqe 5 5 MBUMK: VAJI USHQIMOR NË TREGUN SHQIPTAR ËSHTË I SIGURT Ne fillim te muajit maj, mediat shqiptare përcollën lajmin e mediave greke lidhur me çeshtjen e vajit të lulediellit me përzjerje vajrash lubrifikante me origjinë nga Ukraina dhe me eksportues kompaninë greke Manos (Volos), Greqi. MBUMK dhe inspektoriatet e ENGLISH CONTENT IN ENGLISH DRBUMK-së në qarqe, bënë verifikimin e shqetësimit dhe rezultoi se Kompania Desina Ballkan në Korçë ishte e vetmja kompani shqiptare që kishte punuar me këtë kompani greke. Por nga verifikimi i regjistrave doganorë rezultoi se sasia e fundit e importuar nga kjo kompani ishte 18 ton... Faqe aqe 7 7 Page age 2 2 STATISTIKA Në sallën e madhe të teatrit Bylys të qytetit të Fierit, si kurrë ndonjëherë në historinë e atij qyteti e teatri, u mblodhën në atë sallë mbi 600 fermerë të qarkut të Fierit, kryepleq të fshatrave, kryetarë komunash, kryetarë të shoqatave të ujitjes, specialistë bujqësie, për të bashkëbiseduar për problemet e bujqësisië me Ministrin e Bujqësisië, ushqimit dhe Mbrojtjes së Konsumatorit z. Jemin Gjana. Në atë takim që nisi me përshkrimin e gjendjes, arritjeve dhe problemeve nga drejtori i bujqësisië të qarkut Fatos Troka, folen dhe diskutuan mjaft fermerë, kryetarë komunash dhe autoritete rajonale. Serioziteti i të pranishmëve dhe diskutimet e hapura i hoqën ataj takimi çdo... Faqe aqe aqe 3 3 3 ÇMIMET E FRUTA - PERIMEVE NE TREGJET E VENDIT Çmimet dhe gazeta “Agrobiznesi” në Internet www.kash.org.al ABONOHUNI! Vazhdon fushata e abonimeve në të përdyjavshmen “Agrobiznesi”, organ i Këshillit të Agrobiznesit Shqiptar. Ajo gjendet në të gjitha pikat e shitjes së gazetave, në kryeqytet dhe në rrethe. Abonimi bën që gazeta “Agrobiznesi” t’ju ofrojë direkt në shtëpinë, qendrën e punës apo zyrën tuaj, në çdo cep të Shqipërisë, të rejat që ju interesojnë nga fusha e bujqësisë, pyjeve, peshkimit, agrobiznesit, import-eksportit, projekteve të huaja, subvencioneve, etj. Pajtimi mund të kryhet pranë sporteleve të filialit të Postës Tiranë dhe filialeve të Postës në çdo rreth. Ato mund të kryhen edhe pranë zyrave të KASH. Ne ua sjellim gazetën në çdo komunë, më lirë se çmimi i tregut në Tiranë! Tarifat janë si më poshtë: 12 - mujore 1000 lekë Faqe aqe aqe 10 10 - - 11 11 Zgjidhni rrugën më të lehtë për marrjen e informacionit që ju intereson, më të sigurtë dhe më të lirë! Llogaria Bankare: Tirana Bank 0100 0100 0100 301826 301826 100 100 100

Flori Bruqi - Triumf Shqiptar - Lajme / News Albemigrant
1 Guxim shqiptar - Syri 3
01 - ballina N53.cdr - knsh.org
“Bukoshi, Tolaj dhe të tjerët” është mbajtur me ... - Gazeta Express
Fjalime në Konferencën e Përgjithshme - The Church of Jesus ...
Të qënurit palë Domethënia e Sarkozisë Dashuria e Parë ... - saktivista
PRESIDENCEN OSE NE OPOZITE - Gazeta Express
KONFRONTIMET NE SHESH - Gazeta Express
NE KONFLIKT PER GUVERNATORIN - Gazeta Express
DALLAVERET E VERIOREVE - Gazeta Express
'N' Roses, 'lufta' e bluzave - Gazeta Express
gazeta pdf123.pmd - Gazeta 55