Views
9 months ago

Paraja_elektronike_E_ardhmja_e_parase (1).pdfmbrojtje

A ekzistojnë lloje të

A ekzistojnë lloje të ndryshme të parasë elektronike? Në përgjithësi, dallohen dy lloje të parasë elektronike: ajo e cila mund të identifikohet dhe paraja elektronike e paidentifikueshme (anonime). Paraja elektronike e identifikueshme përmban informacion mbi identitetin e personit, i cili ka tërhequr paratë nga banka. Paraja e identifikueshme i jep mundësi bankës “të gjurmojë” paranë, teksa qarkullon nëpër ekonomi. Për shembull, kur paguani diçka duke përdorur një kartë krediti, banka është në gjendje të identifikojë pagesën e kryer dhe në këtë mënyrë, mund të reduktojë shumën e paguar nga llogaria juaj bankare. Paraja elektronike anonime funksionon njësoj si paraja cash. Në momentin që paraja elektronike anonime tërhiqet nga banka nëpërmjet një llogarie bankare, ajo shndërrohet në para cash (para prej letre) dhe mund të shpenzohet pa lënë asnjë gjurmë të transaksionit të kryer. 16

17

1 Guxim shqiptar - Syri 3
SHenja 023:Shenja.qxd - revistashenja
Vlerësimi i Kompanive Private të Sigurisë në Kosovë - QKSS
NE KONFLIKT PER GUVERNATORIN - Gazeta Express
KONFRONTIMET NE SHESH - Gazeta Express
Të qënurit palë Domethënia e Sarkozisë Dashuria e Parë ... - saktivista
DALLAVERET E VERIOREVE - Gazeta Express
Fjalime në Konferencën e Përgjithshme - The Church of Jesus ...
PRESIDENCEN OSE NE OPOZITE - Gazeta Express
menaxhmenti politik - FRIEDRICH EBERT STIFTUNG Office in Skopje
flutura dhe lulja - Save The Children : Albania
E NDJEKIN N'LIGJERATE - Gazeta Express
IU SHERBEJNE SHQIPTAREVE - Gazeta Express
NE PRITJE TE ZVICRES - Gazeta Express