Views
2 years ago

Jaguar Magazine #8

 • Text
 • Ahmed
 • Zegt
 • Jaar
 • Maken
 • Kunst
 • Waar
 • Nieuwe
 • Galway
 • Mensen
 • Capoeira
 • Jaguar
In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

De trendwatchers GADGETS

De trendwatchers GADGETS Alester Kells DESIGN Ross Lovegrove Industrieel ontwerper en kunstenaar die een inspiratiebron is geweest voor Sony, Apple, Airbus, Issey Miyake en Tag Heuer. Zijn werk wordt tentoongesteld in musea als het MoMA in New York en het Design Productontwerper en hoofd Acoustic R&D bij Quadraspire, producenten van hoogwaardige audioapparatuur @KellsAwkells FOTO: ANGEL FERNANDEZ NUNEZ Museum in Londen rosslovegrove.com Kiest voor: Stoel Nobu door Manuel Jiménez García, Nagami "Manuel is medeoprichter van Nagami, een Spaanse start-up die een revolutie heeft teweeggebracht in de manier waarop meubels en andere objecten worden gecreëerd, met gebruik van gerobotiseerde productie en 3D-printertechnologie. Zijn drang naar verandering wordt gedreven door zijn enorme intelligentie en kennis over geavanceerd computational design. Als docent (hoogleraar aan de Bartlett School of Architecture van UCL, Londen) staat hij aan de boeg van een nieuwe benadering van de manier waarop wij de wereld om ons heen creëren en waarnemen in structuren, geoptimaliseerd design, unieke modulaire architectuur en meer. Hij staat voor een unieke, nieuwe mindset voor de 21e eeuw, zonder enige nostalgie. De Nobu-stoel is met een 3D-printer gemaakt en is een mooi voorbeeld van Manuel's werk. Ik vind dit ontwerp echt prachtig. Het is uitmuntend." nagami.design FOTO © BOHUMIL KOSTOHRYZ / KINNEKSBOND DANCE Fin Walker Regisseur en choreograaf. Haar werk is uitgevoerd in het Britse National Theatre, de Royal Shakespeare Company, op West End en op Broadway finwalker.co.uk Kiest voor: And so you see… our honourable blue sky and ever enduring sun... can only be consumed slice by slice… "Schrik niet van de lange titel. Deze dans, van Zuid-Afrikaanse choreograaf Robyn Orlin, laat zien hoe het kapitalisme het slechtste in ons naar boven haalt. Het is instinctief en emotioneel, perfect uitgebeeld door solo-artiest Albert Ibokwe Khoza. Hij is een fenomenale artiest, buitengewoon getalenteerd als acteur, zanger en danser. Hij heeft meerdere identiteiten als heler, sjamaan, homoseksueel, persoon van kleur, zowel masculien als feminien. Hij overstijgt het concept, het verhaal, de emoties en krijgt direct mijn medeleven. Zoiets maak ik niet vaak mee bij een dansvoorstelling. Dit is echt een 'must-see'." Kiest voor: De Viridia-draaitafel met Phaedra-toonarm van Helius Designs "De eerste keer dat ik de Viridia zag heb ik er niet eens een plaat op gedraaid; ik heb er alleen maar naar gekeken. Hij heeft echt die wow-factor. Hij ziet er niet uit als een conventionele draaitafel, het is een visueel statement. En als je er een plaat op draait, is het geluid net zo geweldig als de visuele indruk. Het is een supermeeslepende luisterervaring: binnen de hi-fi noemen we het 'moeiteloos,' de draaitafel herinnert je eraan hoe goed je favoriete nummers ook alweer waren." heliusdesigns.co.uk 12 / Jaguar Magazine Jaguar Magazine / 13

 

Jaguar Magazine

 

Jaguar Magazine is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2020

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.