Views
3 years ago

Jaguar Magazine #8

 • Text
 • Ahmed
 • Zegt
 • Jaar
 • Maken
 • Kunst
 • Waar
 • Nieuwe
 • Galway
 • Mensen
 • Capoeira
 • Jaguar
In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

Reizen Volgens sommigen

Reizen Volgens sommigen is de plicht van de mestre heilig; ze zijn ouder, geleerde, leider Fight club (Boven) Mestre Nenel, zoon van de oprichter van de Regional-stijl, met Mestra Preguiça; (Onder) Mestra Nani met de berimbau, een snaarinstrument Zeewereld Uitzicht vanuit het huis en de kapel van de vroegere Quinta do Unhão, waar het serene water van de Atlantische Oceaan een Salvadoraanse zonsondergang omlijst. kijken dan kunde alleen. Het duurt even voordat de menigte zich verspreidt van de roda. Iedereen, mijzelf inbegrepen, wil met Mestre Nenel praten. Hij is de zoon van Mestre Bimba, de oprichter van Capoeira Regional. Er zijn twee hoofdstromen, maar veel variaties van capoeira. ‘Regional’ wordt over het algemeen beschouwd als atletischer en sneller, met duidelijke ontwikkelingsniveaus, compleet met een systeem van gekleurde koorden, hoewel zelfs dat varieert van school to school. ‘Angola’ is verbonden met Mestre Pastinha, die een meer traditionele stijl voorstond. Sommige beoefenaars hebben geprobeerd de twee stromen samen te brengen in Capoeira Contemporânea. Mestre Bimba zag het educatieve potentieel in capoeira en zette zich in voor de erkenning van de kunst, aldus zijn zoon Mestre Nenel. Samen met zijn vrouw Mestra Preguiça runt hij een indrukwekkend scala aan sociale projecten voor gemarginaliseerde jongeren. Met enthousiasme vertellen ze dat het hun missie is de principes van Mestre Bimba te beschermen en te bevorderen, en ervoor te zorgen dat hun pupillen voelen dat ze erbij horen en iets kunnen bereiken. Mestra Preguiça benoemt terloops waarom zoveel mensen zich zo sterk voelen aangetrokken tot capoeira: “Het is inclusief. Het is voor iedereen.” Ze heeft gezien hoe het houvast geeft in het leven van vergeten kinderen in sloppenwijken en troost aan vrouwen aan wie ze les gaf in een Duitse gevangenis. Ze legt ook uit dat dit niet hun echte namen zijn, maar dat ze een bijnaam ontvangen wanneer ze afstuderen. Mestra Preguiça (wat ‘lui’ betekent) heet zo omdat ze als beginneling te verlegen was om te spelen, wat haar meester interpreteerde als luiheid. De naam is blijven hangen, hoewel ze duidelijk allesbehalve lui is. Weer buiten in de duizelingwekkende straten van Pelourinho voel ik de drums nog steeds weerklinken in mijn borstkas. Ritme is overal in Salvador, in de samba die weergalmt uit autoluidsprekers en het beuken van de blocos afros (drumgroepen). Van Paul Simon is het algemeen bekend dat hij hier de video The Obvious Child opnam. Hij gebruikte de complexe polyritmiek van de lokale Olodum-drummers op zijn album The Rhythm of the Saints. Ik hoor overal en altijd muziek, behalve wanneer de oorverdovende kerkklokken door de stad galmen. Het gezegde gaat dat er in Salvador voor elke dag van het jaar een kerk is, maar in werkelijkheid zijn het er veel meer 26 / Jaguar Magazine Jaguar Magazine / 27

 

Jaguar Magazine

 

Jaguar Magazine is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2020

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.