Views
2 years ago

Jaguar Magazine #8

 • Text
 • Ahmed
 • Zegt
 • Jaar
 • Maken
 • Kunst
 • Waar
 • Nieuwe
 • Galway
 • Mensen
 • Capoeira
 • Jaguar
In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

Inhoud 22 Nummer 8 16 In

Inhoud 22 Nummer 8 16 In deze uitgave... Het vermogen om creatief te denken en handelen om problemen op te lossen is de grote kracht van de mens. We zien het iedere dag, in de kleine dingen en in de grote, in uiterst persoonlijke ervaringen en in de invloed op miljoenen mensen. Die opmerkelijke creativiteit is overduidelijk en overvloedig aanwezig in de mensen en op de plekken die in deze uitgave van Jaguar Magazine worden uitgelicht: van de Braziliaanse meesters die de tergend elegante kunst van capoeira eeuwen geleden bedachten, tot de Ierse kunstenaars die nieuwe cultuur samenbrengen met oude aan de wilde westkust van het smaragdgroene eiland. En natuurlijk ons interview met de Britse topacteur en muzikant Riz Ahmed, wiens talenten met de dag groter lijken te worden. Verder hebben we de creatieve lijn gevolgd vanaf Victoriaans behang tot de iPhone, gekeken naar hoe zure smaken een wereldwijde sensatie in voeding zijn geworden. En we hebben de nieuwste F-TYPE gecombineerd met het goede gezelschap van een uitgelezen collectie van nieuwe designsensaties. Geniet van deze uitgave. Derek Harbinson Hoofdredacteur 06 De trendwatchers Ons panel van experts kiest het beste van het beste in kunst, mode en design 16 Koele kameleon Acteur, muzikant en stijlicoon: Riz Ahmed is een man met vele gezichten. We maken kennis met de enige echte Riz 22 Springlevend We maken een reis door de geschiedenis naar de bron van de Braziliaanse capoeira, in een Jaguar XE 32 Lippen aflikken Boer, chef-kok en schrijver Mark Diacono over de fascinatie van de wereld met zuur eten 42 Op de been Maak kennis met de koningin van de artistieke en innovatieve protheses, Sophie de Oliveira Barata 44 Vernieuwde klassiekers De nieuwe Jaguar F-TYPE bevindt zich in goed gezelschap met deze nieuwe versies van gewilde stukken 52 Creatieve connectie Will Gompertz volgt de lijn van creativiteit van William Morris naar de iPhone 52 AFBEELDINGEN: DAVID ELLIS; ÉDOUARD MANET, OLYMPIA, 1863, MUSÉE D'ORSAY, PARIJS; WILSON HENNESSY; RAMA KNIGHT; JAMES DAY; MARK DIACONO 56 Investeren in plezier Kunnen investeringen leuk en ethisch zijn? Lees onze gids over hoe u uw geld en geweten kunt laten samenwerken 62 62 Het wilde westen Romanschrijver Timothy O'Grady reist naar Galway in Ierland, de Europese culturele hoofdstad 2020, in de Jaguar F-PACE SVR 70 De naam zegt het allemaal Hoe komen producten aan hun naam? We vragen de experts om de geheimen achter hun kunst te onthullen 32 44 72 In een kringetje De circulaire en duurzame reis van de materialen waarmee een Jaguar wordt gemaakt 74 Achter de horizon Anne Boden, CEO van Starling, de uitdager in het bankwezen, denkt na over de toekomst van geld 2 / Jaguar Magazine Jaguar Magazine / 3

 

Jaguar Magazine

 

Jaguar Magazine is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2020

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.