Views
8 months ago

Sony VPCSA4A4E - VPCSA4A4E Mode d'emploi Polonais

Sony VPCSA4A4E - VPCSA4A4E Mode d'emploi Polonais

Podstawy obsługi >

Podstawy obsługi > Używanie trybów oszczędzania energii n 32 N Używanie trybów oszczędzania energii Ustawienia zarządzania energią pozwalają oszczędzać wydłużyć czas pracy na akumulatorze. Oprócz normalnego trybu działania komputer oferuje dwa tryby oszczędzania energii, które można włączać stosownie do potrzeb: wstrzymania i hibernacji. ! Jeśli zamierzasz nie używać komputera przez dłuższy czas, a komputer jest odłączony od zasilania sieciowego, przestaw go do trybu hibernacji lub wyłącz. Jeśli akumulator ulegnie wyczerpaniu, kiedy komputer jest w trybie wstrzymania, niezapisane dane zostaną utracone. W takiej sytuacji przywrócenie poprzedniego stanu danych jest niemożliwe. Aby uniknąć utraty danych, należy często je zapisywać. Tryb Tryb normalny Tryb wstrzymania Tryb hibernacji Opis Normalny tryb użytkowania komputera. W tym trybie wskaźnik zasilania świeci kolorem zielonym. Tryb wstrzymania powoduje wyłączenie ekranu LCD oraz przełącza wbudowane urządzenia magazynujące i procesor do trybu niskiego zużycia energii. W tym trybie wskaźnik zasilania miga powoli kolorem pomarańczowym. Komputer wychodzi z trybu wstrzymania szybciej, niż z trybu hibernacji. Tryb wstrzymania zużywa jednak więcej energii niż tryb hibernacji. W trybie hibernacji stan systemu jest zapisywany na wbudowanych urządzeniach magazynujących, a zasilanie jest wyłączane. Dane nie zostaną utracone nawet w przypadku wyczerpania akumulatora. W tym trybie wskaźnik zasilania nie świeci.

Podstawy obsługi > Używanie trybów oszczędzania energii n 33 N Używanie trybu wstrzymania Jak aktywować tryb wstrzymania Kliknij przycisk Start, kliknij strzałkę Jak wrócić do trybu normalnego ❑ ❑ Naciśnij dowolny klawisz. Naciśnij przycisk zasilania w komputerze. obok przycisku Zamknij, a następnie kliknij polecenie Uśpij. ! Jeśli naciśniesz i przytrzymasz przycisk zasilania przez ponad cztery sekundy, komputer automatycznie się wyłączy. Spowoduje to utratę niezapisanych danych.