Definitief_Masterplan_Slachthuissite_Noordschippersdok_Lobroekdok

agvespa

Het college keurt het definitieve masterplan Slachthuissite - Noordschippersdok - Lobroekdok en het voorontwerp RUP goed.

Figuur 11. Reductie van het directe zonlicht op gebouwen en in binnengebieden binnen het project, in de

nabijheid van een hoogbouwvolume

Bestand:

5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 55 60 65 70 75 80 85 90 95 %

S2-ZonLicht-EnkelProjectGebouwen.skp

3.4 Besluit

Daglicht

Beoordeling van het ontwerp volgens Hoogbouwnota Antwerpen:

• Gevels en daken van gebouwen rondom het projectgebied: neutraal

• Publiek domein rondom het projectgebied: positief

• Publiek domein binnen het projectgebied: neutraal

Zonlicht

Beoordeling van het ontwerp volgens Hoogbouwnota Antwerpen:

• Gevels en daken van gebouwen rondom het projectgebied: positief

• Publiek domein rondom het projectgebied: positief

• Publiek domein binnen het projectgebied: neutraal

4 Bijlagen: rekenresultaten in SketchUp formaat

In het bestand Slachthuissite.Licht.20170619.zip zijn de volgende SketchUp 2017 bestanden samengebracht:

S2-Rekenmodel.skp

S2-Daglicht.skp

S2-Daglicht-NietOp10m.skp

S2-Daglicht-EnkelProjectGebouwen.skp

S2-ZonLicht.skp

S2-ZonLicht-EnkelProjectGebouwen.skp

rekenmodel van het project en zijn ruime omgeving

daglichtbeschikbaarheid

daglichtbeschikbaarheid,

uitgezonderd in zones op 10 m van de projectgebouwen

daglichtbeschikbaarheid, enkel rondom de projectgebouwen

reductie van het directe zonlicht

reductie van het directe zonlicht,

enkel rondom de projectgebouwen

Door in SketchUp de lijst van lagen (layers) aan te zetten, ziet men de legende van de rekenresultaten.

Slachthuissite Antwerpen: beoordeling van het daglicht en de bezonning volgens de Hoogbouwnota Antwerpen 12/12

243

More magazines by this user
Similar magazines